logo
Εφημερίδα Μακεδονία της Θεσσαλονίκης - Η καθημερινή σας ενημέρωση
100 χρόνια (1911-2011) Εφημερίδα Μακεδονία

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ Όχι σε νέες περικοπές και φόρους

Στην κατηγορία: Πολιτική
Ημερομηνία: 27/01/2012
Σελίδα εκτύπωσης

Την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανακάμψει και να ανασυγκροτηθεί εξέφρασε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Γιώργος Φλωρίδης, υπογραμμίζοντας πως διέρχεται μεγάλη κρίση ηγεσίας και ταυτότητας, γι’ αυτό και βιώνει με πιο έντονο και οδυνηρό τρόπο την απαξίωση του πολιτικού συστήματος που αποτυπώνουν και οι δημοσκοπήσεις.
 

Google Adsense Center

Του Βαγγέλη Πλάκα

«Όσο περνά ο καιρός χάνει την όποια δυνατότητα να ανασυγκροτηθεί και να ανακτήσει γνήσια επαφή με την κοινωνία», σημείωσε και πρόσθεσε πως απουσιάζουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ανάταξη. Ο κ. Φλωρίδης σημείωσε πως σήμερα δεν εκπροσωπείται πολιτικά ο κοινωνικός χώρος που πιστεύει στην ανάγκη σταθεροποίησης της χώρας στην Ευρώπη, αλλαγής του οικονομικού μοντέλου και του πολιτικού συστήματος προς όφελος της δημοκρατίας.
Συνέδεσε μάλιστα τις δικές του πολιτικές κινήσεις με την εκπροσώπηση αυτού του χώρου, λέγοντας πως υπό τις παρούσες συνθήκες δεν τον ενδιαφέρει η κάθοδος στις εκλογές αλλά το αν θα υπάρξει μία πολιτική λύση που θα μπορούσε να εκφράσει τον προαναφερθέντα κοινωνικό χώρο, ο οποίος σήμερα δεν εκπροσωπείται.
Ο κ. Φλωρίδης διατύπωσε τις θέσεις αυτές προσερχόμενος σε εκδήλωση του παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Συλλόγου Αποφοίτων London School of Economics, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στην εκδήλωση μίλησε και ο πρώην υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων ανάπτυξης, τα οποία δεν θα πλήττουν τους φορολογούμενους και την πραγματική οικονομία. «Ο ιδιωτικός τομέας έχει συμπιεστεί ανυπέρβλητα και πρέπει πια να σταματήσουμε να τον πιέζουμε με τόσο ανελέητο τρόπο. Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, όπως και ευρύτερα μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν κρατήσει πολύ μεγάλο βάρος της προσαρμογής και είναι όχι μόνο άδικο κοινωνικά αλλά και ασύμφορο οικονομικά να πιέζει κανείς προς την ίδια κατεύθυνση», τόνισε. Πρόσθεσε πως, όταν μία οικονομία είναι επί μακρόν σε ύφεση, δεν μπορεί να σωθεί με κανένα μέτρο, καμία φορολογία και καμία αναδιάρθρωση. Ο πρώην υπουργός, ερωτώμενος αν μπορούσε να αποφευχθεί το μνημόνιο, δήλωσε πως, αν υπήρχε άμεση αντίδραση από το 2009, πολλά μέτρα θα είχαν αποφευχθεί και χαρακτήρισε λάθος την υπερφορολόγηση των ίδιων ομάδων και τα σκληρά μέτρα στον ιδιωτικό τομέα.
Ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών Νίκος Βαρσακέλης επισήμανε πως το οικονομικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι οικονομικό αλλά θεσμικό και πολιτισμικό. Ο συνάδελφός του Δημήτρης Μάρδας αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων: «Το ΕΣΠΑ έπρεπε να κατευθυνθεί ειδικά αυτή τη φορά σε τομείς που παράγουν πλούτο, αποτελώντας από την άλλη εγγύηση για την απασχόληση στη μακροπρόθεσμη όμως περίοδο. Επίσης τομείς προτεραιότητας όφειλαν να είναι κλάδοι με χαμηλή παραγωγικότητα, όπως ο τουρισμός, ώστε να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση».

Πολιτική

Αξιολόγηση

Αριθμός αξιολογήσεων: 0
Τρέχουσα αξιολόγηση: 0

1 είναι η χαμηλότερη και 5 είναι η υψηλότερη τιμή που μπορείτε να δώσετε.

 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Προσθήκη Σχολίου
Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Video Adore

Digi-Mobile - Ενίσχυση Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου

Google Adsense Right

Εκδηλώσεις
Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού
adore.
Υγεία
Ταξίδια