Εφημερίδα Μακεδονία της Θεσσαλονίκης - Η καθημερινή σας ενημέρωση
Φεστιβάλ Παιδείας 5-6/6/2010
Ταυτότητα της πόλης

Δεχόμαστε επίθεση από... μπαζόνια Του Φίλιππου Δεργιαδέ

Στην κατηγορία: Άρθρα - Απόψεις
Ημερομηνία: 13/09/2008
[P]
Να λοιπόν γιατί χρειάζονται τα άβατα και οι κλειστές πόρτες της αδιαφάνειας. Να γιατί χρειάζεται το “πίστευε και μη ερεύνα”. Για να βρίσκονται στο απυρόβλητο όλα αυτά τα απίστευτα και πέρα για πέρα αληθινά.

Google Adsense Center

Μπροστά στο πολιτικοκληρικό όργιο των εκατομμυρίων που απολαμβάνει αυτές τις ημέρες η χώρα, τα ειδωλολατρικά ρωμαϊκά Σατουρνάλια θα έμοιαζαν με επετειακή φιέστα νηπιαγωγείου. Η ιερή πείνα, όπως αποδείχθηκε, πέρα από αφορολόγητη είναι και ασίγαστη. Την ώρα που όλοι οι έλληνες πολίτες καταβάλλουν και προκαταβάλλουν τον οβολό τους γενναία στο ασύδοτο φορομπηχτικό και αδηφάγο ελληνικό κράτος, τα φεουδαρχικά προνόμια του κλήρου και των χιλιάδων μονών παραμένουν αλώβητα. Την ώρα που το σπάταλο και ευρωβόρο κράτος με αυταρχισμό απαιτεί όλο και μεγαλύτερες οικονομικές αφαιμάξεις από τον έλληνα εργαζόμενο και επαγγελματία, την ίδια ώρα όχι μόνο κάνει πλάτες ή τα στραβά μάτια, αλλά συνεργεί, συμβάλλει και συνεταιρίζεται στο μεγαλύτερο κτηματομεσιτικό παραοικονομικό αλισβερίσι ανά τους αιώνες.

Και το χριστεπώνυμο πλήθος μένει να παρακολουθεί αποσβολωμένο όσα συμβαίνουν. Μένει άναυδο από τη φαντασία στις λοβιτούρες της εξουσίας, πολιτικής και θρησκευτικής. Κατανοεί ότι άλλο η πίστη και τα προτάγματα της χριστιανική πίστης και άλλο οι μπίζνες των εκατομμυρίων, οι λαμογιές με τα δήθεν τουρκικά φιρμάνια και τα αμφιβόλου πιστότητας αυτοκρατορικά χρυσόβουλα του 1000 μ.Χ. Αντιλαμβάνεται ότι άλλο η σεμνότητα και η ταπεινότητα και άλλο ο χορός των δισεκατομμυρίων υπέρ του επώνυμου πλήθους των golden boys and girls, που θα έλεγε και ο Βύρων - όχι ο Γκόρντον. Η πτώση του υπουργού Βουλγαράκη, όσο και αν κάποιοι το επιθυμούν, δεν είναι αντίστοιχη της έκπτωσης του πολιτικού λόγου των ημερών. Ο έλληνας πολίτης, μετά τα αλλεπάλληλα σοκ, βλέπει με δέος τα μεγάλα χάσματα που χωρίζουν την επίπεδη χώρα των πληβείων από τα ευάερα και ευήλια προάστια των πατρικίων. Μπροστά σε αυτήν την υπερπαραγωγή και φαντασμαγορία σκανδάλων και τη σκανδαλολογία πνίγεται, ασφυκτιά εγκλωβισμένος. Η κοινωνία παρουσιάζει φαινόμενα ευτροφισμού: Πλέον αδυνατεί να επεξεργαστεί όλα τα πολιτικά απόβλητα και μπάζα. Το μεγάλο πείραμα του CERN τελικά αποπειράται και στην Ελλάδα. Μένει να δούμε πόσο θα αντέξουμε στην επίθεση των κάθε λογής... μπαζονίων.

 

Αξιολόγηση

Αριθμός αξιολογήσεων: 0
Τρέχουσα αξιολόγηση: 0

1 είναι η χαμηλότερη και 5 είναι η υψηλότερη τιμή που μπορείτε να δώσετε.

 
Παρασκευή 03 Σεπτεμβρίου 2010
Πρόγραμμα Καλλικράτης
Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού

Google Adsense Right

Adore
Live! στη Θεσσαλονίκη