Κοσμήματα

Mil-Or: Μία από τις παλαιότερες ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις που διαπρέπει στο χώρο του κοσμήματος και των πολύτιμων λίθων από το 1897

Μοναδικές δημιουργίες υψηλής αισθητικής που θα σας χαρίσουν λάμψη, απαράμιλλη ομορφιά και αναμνήσεις οι οποίες θα σας συντροφεύουν για πάντα

 14/12/2023 22:45

Mil-Or: Μία από τις παλαιότερες ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις που διαπρέπει στο χώρο του κοσμήματος και των πολύτιμων λίθων από το 1897

Η ιστορία της ελληνικής οικογενειακής επιχείρησης Mil–Or, τοποθετείται στα βάθη του καιρού καθώς περισσότερο από έναν αιώνα πριν, το 1897, η οικογένεια Μηλοπούλου δημιούργησε στην Κωνσταντινούπολη τα πρώτα της κοσμήματα σε χρυσό και ασήμι. Εκείνη την εποχή, το ελληνικό στοιχείο διακρινόταν για την κομψότητα και την αρχοντιά του, παρόλη την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της Κωνσταντινούπολης. Αμέσως το όνομα Μηλόπουλος αναδείχτηκε σε συνώνυμο της υψηλής αισθητικής στο χώρο του κοσμήματος.

Το 1928 η οικογένεια Μηλοπούλου φθάνει στην Ελλάδα και εγκαθίσταται μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Τότε ο Κωνσταντίνος Μηλόπουλος, σε εφηβική ηλικία ακόμη, ξετυλίγει το ταλέντο του στην κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων και σκευών, με αποτέλεσμα να γίνει αμέσως διάσημος για τις δημιουργίες του. 

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1937, εγκαινιάζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Παραγωγής Κοσμημάτων «Κωνσταντίνος Μηλόπουλος – Mil–Or». Όντας το μεγαλύτερο της εποχής του, το εργαστήριο κατασκεύαζε και προμήθευε με αξεπέραστες δημιουργίες, τα καλύτερα κοσμηματοπωλεία της Ελλάδας.

mil-or2.jpg

Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, η επωνυμία Mil-Or απέκτησε στέρεες βάσεις στον χώρο του κοσμήματος και των πολύτιμων λίθων και η επιχείρηση δημιούργησε την δική της βιτρίνα στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Φτάνοντας στο παρόν, 120 χρόνια μετά το ξεκίνημα της Mil-Or στην Κωνσταντινούπολη, η οικογενειακή επιχείρηση συνεχίζεται δυναμικά από την Ελένη Μηλοπούλου – Κουντουράκη, κόρη του Κωνσταντίνου Μηλόπουλου και την εγγονή του Εύα Κουντουράκη.

Σε έναν πραγματικά καλαίσθητο και εκλεπτυσμένο χώρο όπου στεγάζεται το κοσμηματοπωλείο Mil-Or, στην οδό Καρόλου Ντιλ 21, θα ανακαλύψετε κομψά και διαχρονικά κοσμήματα με ή χωρίς πολύτιμους λίθους, χρυσές δημιουργίες, πανέμορφα παιδικά αλλά και ανδρικά κοσμήματα ενώ για τις πιο σημαντικές ημέρες της ζωή σας, όπως αυτές του γάμου, του αρραβώνα και της βάπτισης, το Mil-Or μας παρουσιάζει μία ολοκληρωμένη σειρά από μοναδικά σχέδια κοσμημάτων.

mil-or3.jpg
mil-or4.jpg

Γνωρίζοντας τις ιδιοκτήτριες της οικογενειακής επιχείρησης

Στο Mil-Or, η ιστορία και η εμπειρία γίνονται ένα με την αισθητική και τη δημιουργικότητα. Η Ελένη Μηλοπούλου – Κουντουράκη και η κόρη της Εύα Κουντουράκη, αποτελούν την ψυχή της επιχείρησης καθώς συνεχίζουν επάξια την επιτυχημένη πορεία, που χάραξε στο χώρο της υψηλής κοσμηματοποιίας, ο Κωνσταντίνος Μηλόπουλος.

mil-or5.jpg

Συζητώντας με την Εύα Κουντουράκη, εκείνη μοιράζεται μαζί μας τις σπουδές και τις δράσεις τόσο της ίδιας όσο και της μητέρας της. 

«Έχω σπουδάσει Γεμολογία, μία επιστήμη που ειδικεύεται στην εκτίμηση και αναγνώριση πολύτιμων λίθων, Αδαμαντολογία και σχέδιο κοσμημάτων, ενώ παράλληλα εργάστηκα για χρόνια ως εκπαιδεύτρια Γεμολογίας (GIA ResidentGemologyInstructor) στο Γεμολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής (GIA). Συγχρόνως κατέχω το εξειδικευμένο πτυχίο της Διοίκησης Επιχείρησης Κοσμημάτων (JewelryBusinessManagementDiploma). Η διεθνής καριέρα μου συνεχίζεται με επιτυχία διατηρώντας σημαντικές συνεργασίες με διεθνείς φορείς, σχολές και εταιρίες, όπως το ινστιτούτο HRD, το χρηματιστήριο διαμαντιών της κεντρικής Αμερικής, γεμολογικά ινστιτούτα στην Μέση Ανατολή, αλλά και διακεκριμένες σχολές της Ευρώπης, όπου διδάσκω αναφορικά με την εκτίμηση και αναγνώριση πολύτιμων λίθων και διαμαντιών αλλά και την εφαρμογή της σε κοσμήματα».

mil-or6.jpg

Η Εύα Κουντουράκη μας εκπλήσσει δίχως αμφιβολία, με τον πλούτο γνώσεων και δραστηριοτήτων που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια, σχετικά με την υψηλή κοσμηματοποιία. Η ίδια είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού διαπιστευμένων γεμολόγων και όντας σύμβουλος πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων, παρέχει επαγγελματικές συμβουλές και βοηθά τους αγοραστές να πραγματοποιούν πάντα επιτυχείς αγορές, που ικανοποιούν τις επιθυμίες τους.

«Μέσω της boutique Mil-Or σχεδιάζω κοσμήματα με σχολαστικά επιλεγμένους πολύτιμους λίθους και διαμάντια, έχοντας ως αποτέλεσμα αποκλειστικές δημιουργίες και όμορφες αναμνήσεις, που διαρκούν για πάντα μέσα από πολυτελή κοσμήματα. Επίσης διατελώ ως editor της γεμολογικής ενότητας του διακεκριμένου JewelleryHistorianMagazine» μας αναφέρει σχετικά η Εύα Κουντουράκη.

mil-or7.jpg
mil-or8.jpg

Από την άλλη, η επαγγελματική εμπειρία της Ελένης Μηλοπούλου, μετρά πάνω από 45 χρόνια. Με σπουδές στην διοίκηση επιχειρήσεων και δημοσίων σχέσεων, η ίδια έγινε Πρόεδρος της εταιρίας Mil-Or το 1990 και την εξέλιξε τόσο σημαντικά ώστε να συναντήσει τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς. 

Η Ελένη Μηλοπούλου υπήρξε για χρόνια ενεργό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών – Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης.

«Η μητέρα μου χρησιμοποιώντας το πάθος και την εμπειρία της σαν οδηγό, έχτισε αποκλειστικές συνεργασίες με ταλαντούχους χρυσοχόους και σχεδιαστές κοσμημάτων ενώ παράλληλα αναπτύσσει και πραγματοποιεί ιδιαίτερες συλλογές χειροποίητων κοσμημάτων, για τις ανάγκες της boutique αλλά και για τον κόσμο που την επιλέγει» συμπληρώνει η Εύα Κουντουράκη, για τη μητέρα της.

Διαχρονικά κοσμήματα υψηλής ποιότητας και αισθητικής που μας συντροφεύουν σε κάθε πτυχή της ζωής μας

Όλα τα σχέδια κοσμημάτων που θα ανακαλύψετε στο Mil-Or, χαρακτηρίζονται από κομψότητα και διαχρονική πολυτέλεια, που υπογραμμίζεται από λαμπερές λεπτομέρειες χωρίς να δημιουργείται οποιαδήποτε στιλιστική υπερβολή. 

Χρυσές δημιουργίες με η χωρίς πολύτιμους λίθους, περιδέραια και μενταγιόν, σταυροί για τη γυναίκα αλλά και τον άνδρα όπως επίσης και βαπτιστικοί, βέρες γάμου και αρραβώνα σε συνδυασμό με elegant μονόπετρα δαχτυλίδια, είναι ένα δείγμα μόνο από τα μοναδικά σχέδια κοσμημάτων που θα συναντήσετε, ερχόμενοι στο κοσμηματοπωλείο.

mil-or9.jpg
mil-or10.jpg

«Στο Mil-Or βοηθούμε τους πελάτες μας να βρουν το κατάλληλο κόσμημα είτε για να συμπληρώσουν το προσωπικό τους στυλ και να δώσουν έμφαση στο ντύσιμο τους, είτε διότι επιθυμούν να προβάλουν το κύρος τους, να επισφραγίσουν ένα σημαντικό γεγονός, να χαροποιήσουν κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο ή για να επιβραβεύσουν τον εαυτό τους και να δημιουργήσουν την εντύπωση που επιθυμούν. 

Το να αισθανόμαστε όμορφα με τον εαυτό μας δεν έχει ηλικιακούς περιορισμούς ούτε φύλλο, οπότε στο κατάστημα μας θα βρείτε κοσμήματα κατασκευασμένα από χρυσό με διαλεχτούς πολύτιμους λίθους και διαμάντια, που ανταποκρίνονται σε όλες τις περιστάσεις και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και τις προσωπικότητες. Δεν ενστερνιζόμαστε τη φιλοσοφία των φο-μπιζού που προτάσσουν ευτελή υλικά και παροδικές τάσεις στη μόδα, αντιθέτως πιστεύουμε στην ομορφιά, την αξία και την ανθεκτικότητα των υλικών και ιδιαιτέρως στην διαχρονική κομψότητα» μας τονίζει χαρακτηριστικά η Εύα Κουντουράκη.

mil-or11.jpg

Λόγω των εξειδικευμένων σπουδών, που έχει αναπτύξει τόσο η ίδια όσο και η μητέρα της στο σχέδιο κοσμήματος αλλά και της βαθιάς γνώσης των πολυτίμων λίθων και των μετάλλων, που οι ίδιες κατέχουν, πολλές από τις δημιουργίες κοσμημάτων του Mil-Or σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από τις ίδιες, σε συνεργασία παράλληλα με μία ομάδα από επαγγελματίες χρυσοχόους, αδαμαντόδετές και 3d σχεδιαστές.

Επιπλέον, θα ανακαλύψετε και πολλά ιδιαίτερα κομμάτια από μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες στο χώρο της υψηλής κοσμηματοποιίας. Οι ιδιοκτήτριες της επιχείρησης πραγματοποιούν πολλά ταξίδια εκτός Ελλάδας και αυτό είχε ως ευτυχές αποτέλεσμα τη δημιουργία συνεργασιών, με διακεκριμένους κατασκευαστές κοσμημάτων του εξωτερικού.

mil-or12.jpg
mil-or13.jpg

«Το Mil-Or από την αρχή της ιστορίας του ήταν διάσημο για τα ιδιαίτερα κοσμήματα υψηλής αισθητικής και ποιότητας. Για τα κλασσικά αλλά και για τα μοντέρνα σχέδια που δεν κυκλοφορούν πουθενά αλλού. Πάντα ο κόσμος μας επέλεγε για την δυνατότητα που είχε, με μια επίσκεψη στο κατάστημα μας, να κάνει πολύτιμες αγορές με ασφάλεια και άνεση μέσα σε ένα πολυτελές και κομψό περιβάλλον. 

Ερχόμενος ο καταναλωτής στο κατάστημα μας, έχει την ευκαιρία να διαλέξει ανάμεσα σε μία πληθώρα επιλογών και να συζητήσει με τους διαπιστευμένους ειδικούς του Mil-Or, έτσι ώστε να μάθει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για κάθε κόσμημα. Επιπλέον είμαστε πάντα εκεί για να παρέχουμε στον κόσμο που μας επισκέπτεται, τις κατάλληλες συμβουλές και τη σωστή καθοδήγηση για μία άριστη αγοραστική εμπειρία» μοιράστηκε μαζί μας η Εύα Κουντουράκη.

To κοσμηματοπωλείο αναλαμβάνει παράλληλα και custommade κατασκευές κατά παραγγελία, με αποτέλεσμα τα όνειρα του κάθε καταναλωτή να μπορούν να γίνουν και πραγματικότητα.

mil-or14.jpg

Βαρύτητα στην άριστη ποιότητα και την ικανοποίηση όλων των αναγκών

Στο Mil-Or, κεντρική φιλοσοφία που χαρακτηρίζει την επιχείρηση αποτελεί το γεγονός, πως τα χρυσά κοσμήματα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μεταφέρουμε αισθήματα και στιγμές στο χρόνο.

Όπως πολύ χαρακτηριστικά μας αναφέρουν «πάντα εστιάζουμε στην υψηλή ποιότητα των υλικών και στην εργασία που απαιτείτο εκάστοτε κόσμημα, έτσι ώστε η κάθε πολύτιμη δημιουργία μας, να χαρίζει στον ιδιοκτήτη της ευχάριστα συναισθήματα για πολλά χρόνια. Δίνουμε προσοχή στον συμβολισμόπου θέλει να δώσει ο κάθε αγοραστής, στο κόσμημα που επιλέγει να αποκτήσει ή να κατασκευάσει, και με γνώμονα την ειλικρίνεια και την επαγγελματική ηθική αλλά και τη διαπιστευμένη κατάρτιση που μας χαρακτηρίζει, προσφέρουμε πάντα άρτια αποτελέσματα. 

Αισθητική και κομψότητα, λειτουργικότητα, διαχρονικότητα και υψηλή ποιότητα, είναι οι φιλοσοφίες που μας καθοδηγούν. Αντιμετωπίζουμε τη δημιουργία κάθε κοσμήματος ως ένα ιδιαίτερο project, ανεξάρτητα από την οριστική του τιμή, και εστιάζουμε την ίδια μελέτη και προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια για την ολοκλήρωσή του. Ξεκινώντας από την αρχική έμπνευση, το σχεδιασμό σε χαρτί, το σχέδιο 3D, την κατασκευή, το δέσιμο των πετρών φτάνοντας μέχρι το τελικό φινίρισμα. 

Η ομάδα μας απαρτίζεται από έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες και τα κοσμήματα μας είναι πάντα προσεγμένα, όσον αφορά την ποιότητα του χρυσού και των πολύτιμων λίθων τους αλλά και την κατασκευή τους».

mil-or15.jpg
mil-or16.jpg
mil-or17.jpg

Στο Mil-Or, οι ιδιοκτήτριες επενδύουν πολύ στη γνώση και την εξειδικευμένη επαγγελματική κατάρτιση, έτσι ώστε το καταναλωτικό κοινό να νιώθει ασφαλές και ευχαριστημένο με τις αγορές του. Η επιχείρηση φροντίζει να μην ξεχνά ποτέ πως η απόκτηση ενός πολύτιμου κοσμήματος, έχει υψηλή συναισθηματική και ενδεχομένως υψηλή οικονομική αξία. 

Αυτό που έχει κάνει το κοσμηματοπωλείο να ξεχωρίσει είναι ότι από την αρχή της ιστορίας του μέχρι και σήμερα, φροντίζει ώστε να ακολουθεί τα υψηλότερα στάνταρ επαγγελματικής συμπεριφοράς, κάτι που στα πολύτιμα κοσμήματα μεταφράζεται ως προσοχή στη λεπτομέρεια των κατασκευών αλλά ιδιαιτέρως στα ποιοτικά υλικά, όπως τα πολύτιμα μέταλλα και οι πολύτιμοι λίθοι.

Το Mil-Or, δεν σταματάει ποτέ να ανανεώνει τις συλλογές του, παραμένοντας πιστό στο στυλ και το χαρακτήρα των κοσμημάτων που προσφέρει.

Σε όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας, η επιχείρηση έχει καταφέρει να αγαπηθεί από τον κόσμο της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και σταθεροί επισκέπτες που την επιλέγουν σε μόνιμη βάση, για τις αγορές τους.

mil-or18.jpg

«Το όνομα Mil-Or είναι δεμένο με την ιστορία της πολύτιμης κοσμηματοποιίας στην Ελλάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, από το 1897 μέχρι και σήμερα. Είναι χαρά και τιμή μας που μας εμπιστεύονται, μας προτιμούν και μας στηρίζουν σταθεροί επισκέπτες, και που με την πορεία των χρόνων η σχέση καταστήματος-καταναλωτή έχει μετατραπεί σε φιλική σχέση. Είμαστε ευγνώμονες που μέσω των κοσμημάτων μας γινόμαστε μέρος της προσωπικής ή οικογενειακής ιστορίας των ανθρώπων. 

Είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε τα κοσμήματα Mil-Or, να φοριούνται από πολλές γενιές ακόμα και μέσα στην ίδια οικογένεια και συχνά συμβαίνει να στολίζουμε με τα κοσμήματά μας τα νέα μέλη των οικογενειών, που πριν χρόνια είχαν επιλέξει το κατάστημα μας για τα κοσμήματα του γάμου τους. Αυτή η σχέση ειλικρίνειας και σεβασμού είναι αμφίδρομη οπότε και καθημερινά έχουμε την χαρά να εισπράττουμε τα θετικά σχόλια και την αναγνώριση του κόσμου» μας εξομολογήθηκε με υπερηφάνεια η Εύα Κουντουράκη.

Το Mil-Or είναι αρκετά ενεργό και στα socialmediaόπως Instagram, Facebook&TikTok, τα οποία όμως χρησιμοποιούνται ως κάτι παραπάνω από ένα απλό μέσο προβολής προϊόντων. Μέσω των κοινωνικών δικτύων και σε συνεργασία με τη γεμολόγο και σύμβουλο κοσμημάτων, η επιχείρηση μοιράζεται με το κοινό ιστορίες και πληροφορίες, προσφέρει συμβουλές και tips σχετικά με τους πολύτιμους λίθους και τα κοσμήματα, απαντάει στις ερωτήσεις του κόσμου και επικοινωνεί μαζί τους για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με το αντικείμενο που τους απασχολεί. 

Τα social media αποτελούν ένα επιπλέον παράθυρο επικοινωνίας με τον κόσμο, που επιθυμεί να μάθει από τους ειδικούς κάτι περισσότερο για τα πολύτιμα κοσμήματα. Όλα τα σχέδια κοσμημάτων του Μil -Or θα τα ανακαλύψετε και στην επίσημη ιστοσελίδα του καταστήματος www.milor.gr.

mil-or19.jpg
mil-or20.jpg
mil-or21.jpg

Ζήστε τη μοναδική μαγεία των Χριστουγέννων με κοσμήματα Μil -Or

Τις ημέρες των γιορτών αναμφίβολα όλοι θέλουμε να νιώθουμε λίγο παραπάνω όμορφοι, περιποιημένοι και λαμπεροί. Για να εντυπωσιάσουμε λοιπόν με τις εμφανίσεις μας θα επιλέξουμε με σιγουριά λαμπερά και διαχρονικά κοσμήματα. Εάν είστε σε αναζήτηση για το τι κοσμήματα να επιλέξετε ή να χαρίσετε ως δώρο σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο φέτος τα Χριστούγεννα, το κοσμηματοπωλείο Mil-Or μας προτείνει τρείς υπέροχες εορταστικές προτάσεις κοσμημάτων.

Στην πρώτη γιορτινή επιλογή συναντάμε μία σειρά από δημιουργίες με διαμάντια. Από την πιο επίσημη βραδινή τουαλέτα μέχρι το πιο αυστηρό κοστούμι, τα διαμαντένια κοσμήματα ταιριάζουν με όλα τα outfit. 

Εάν τα μεγάλα ή τα πολλαπλά κοσμήματα δεν ταιριάζουν στο στυλ σας, προτείνουμε να υπογραμμίσετε τον χαρακτήρα και το προσωπικό σας γούστο με απλά διαμαντένια σκουλαρίκια, σειρέ και μονόπετρα δαχτυλίδια ή ένα βραχιόλι ριβιέρα (tennisbracelet), που θα προσδώσουν μια εντυπωσιακή και παράλληλα υπέρκομψη νότα στην εμφάνισή σας. Επισκεφτείτε το Mil-Or για να επιλέξετε τα λαμπερά σας κοσμήματα για την περίοδο των Χριστουγέννων.

mil-or22.jpg

Ως δεύτερη εορταστική επιλογή, μια ροζέτα με διαμάντια που περιβάλλουν τον αγαπημένο σας χρωματιστό πολύτιμο λίθο είναι πάντα η τέλεια επιλογή. Εντυπωσιακά ρουμπίνια, μαγευτικά σμαράγδια και βασιλικά ζαφείρια, πλαισιώνονται από την ακαταμάχητη λάμψη των διαμαντιών, στο μοτίβο της ροζέτας,η οποία ταιριάζει με όλα τα στυλ. Στο Mil-Or θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ροζέτες κάθε τύπου.

mil-or23.jpg

Μια ακόμη ιδιαίτερη πρόταση του Mil-Orαποτελούν οι καρφίτσες. Δώστε έμφαση στο ντεκολτέ ή το γιακά σας με μια μεγάλη λαμπερή καρφίτσα, συνδυάστε δύο ή και περισσότερες μαζί, ενώ παράλληλα μπορείτε να τη φορέστε και ως μενταγιόν ή να την τοποθετήσετε στα μαλλιά σας για να τονίσετε το χτένισμά σας.

Από την άλλη, η πιο κομψή επιλογή για τους κυρίους ειδικά για την περίσταση του ρεβεγιόν, είναι τα μανικετόκουμπα, που στολίζουν με το σχέδιο και την λάμψη τους το ανδρικό ντύσιμο.

mil-or24.jpg

Ότι και αν επιλέξετε από το κοσμηματοπωλείο Mil-Or θα σας χαρίσει αξέχαστες στιγμές λάμψης αλλά και όμορφες αναμνήσεις , όχι μόνο κατά την περίοδο των εορτών αλλά και σε όλες τις πτυχές της ζωής σας.


Διεύθυνση: Kαρόλου Ντηλ, 21 Κέντρο

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 237826

Website

Facebook

Instagram

TikTok

Η ιστορία της ελληνικής οικογενειακής επιχείρησης Mil–Or, τοποθετείται στα βάθη του καιρού καθώς περισσότερο από έναν αιώνα πριν, το 1897, η οικογένεια Μηλοπούλου δημιούργησε στην Κωνσταντινούπολη τα πρώτα της κοσμήματα σε χρυσό και ασήμι. Εκείνη την εποχή, το ελληνικό στοιχείο διακρινόταν για την κομψότητα και την αρχοντιά του, παρόλη την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της Κωνσταντινούπολης. Αμέσως το όνομα Μηλόπουλος αναδείχτηκε σε συνώνυμο της υψηλής αισθητικής στο χώρο του κοσμήματος.

Το 1928 η οικογένεια Μηλοπούλου φθάνει στην Ελλάδα και εγκαθίσταται μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Τότε ο Κωνσταντίνος Μηλόπουλος, σε εφηβική ηλικία ακόμη, ξετυλίγει το ταλέντο του στην κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων και σκευών, με αποτέλεσμα να γίνει αμέσως διάσημος για τις δημιουργίες του. 

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1937, εγκαινιάζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Παραγωγής Κοσμημάτων «Κωνσταντίνος Μηλόπουλος – Mil–Or». Όντας το μεγαλύτερο της εποχής του, το εργαστήριο κατασκεύαζε και προμήθευε με αξεπέραστες δημιουργίες, τα καλύτερα κοσμηματοπωλεία της Ελλάδας.

mil-or2.jpg

Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, η επωνυμία Mil-Or απέκτησε στέρεες βάσεις στον χώρο του κοσμήματος και των πολύτιμων λίθων και η επιχείρηση δημιούργησε την δική της βιτρίνα στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Φτάνοντας στο παρόν, 120 χρόνια μετά το ξεκίνημα της Mil-Or στην Κωνσταντινούπολη, η οικογενειακή επιχείρηση συνεχίζεται δυναμικά από την Ελένη Μηλοπούλου – Κουντουράκη, κόρη του Κωνσταντίνου Μηλόπουλου και την εγγονή του Εύα Κουντουράκη.

Σε έναν πραγματικά καλαίσθητο και εκλεπτυσμένο χώρο όπου στεγάζεται το κοσμηματοπωλείο Mil-Or, στην οδό Καρόλου Ντιλ 21, θα ανακαλύψετε κομψά και διαχρονικά κοσμήματα με ή χωρίς πολύτιμους λίθους, χρυσές δημιουργίες, πανέμορφα παιδικά αλλά και ανδρικά κοσμήματα ενώ για τις πιο σημαντικές ημέρες της ζωή σας, όπως αυτές του γάμου, του αρραβώνα και της βάπτισης, το Mil-Or μας παρουσιάζει μία ολοκληρωμένη σειρά από μοναδικά σχέδια κοσμημάτων.

mil-or3.jpg
mil-or4.jpg

Γνωρίζοντας τις ιδιοκτήτριες της οικογενειακής επιχείρησης

Στο Mil-Or, η ιστορία και η εμπειρία γίνονται ένα με την αισθητική και τη δημιουργικότητα. Η Ελένη Μηλοπούλου – Κουντουράκη και η κόρη της Εύα Κουντουράκη, αποτελούν την ψυχή της επιχείρησης καθώς συνεχίζουν επάξια την επιτυχημένη πορεία, που χάραξε στο χώρο της υψηλής κοσμηματοποιίας, ο Κωνσταντίνος Μηλόπουλος.

mil-or5.jpg

Συζητώντας με την Εύα Κουντουράκη, εκείνη μοιράζεται μαζί μας τις σπουδές και τις δράσεις τόσο της ίδιας όσο και της μητέρας της. 

«Έχω σπουδάσει Γεμολογία, μία επιστήμη που ειδικεύεται στην εκτίμηση και αναγνώριση πολύτιμων λίθων, Αδαμαντολογία και σχέδιο κοσμημάτων, ενώ παράλληλα εργάστηκα για χρόνια ως εκπαιδεύτρια Γεμολογίας (GIA ResidentGemologyInstructor) στο Γεμολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής (GIA). Συγχρόνως κατέχω το εξειδικευμένο πτυχίο της Διοίκησης Επιχείρησης Κοσμημάτων (JewelryBusinessManagementDiploma). Η διεθνής καριέρα μου συνεχίζεται με επιτυχία διατηρώντας σημαντικές συνεργασίες με διεθνείς φορείς, σχολές και εταιρίες, όπως το ινστιτούτο HRD, το χρηματιστήριο διαμαντιών της κεντρικής Αμερικής, γεμολογικά ινστιτούτα στην Μέση Ανατολή, αλλά και διακεκριμένες σχολές της Ευρώπης, όπου διδάσκω αναφορικά με την εκτίμηση και αναγνώριση πολύτιμων λίθων και διαμαντιών αλλά και την εφαρμογή της σε κοσμήματα».

mil-or6.jpg

Η Εύα Κουντουράκη μας εκπλήσσει δίχως αμφιβολία, με τον πλούτο γνώσεων και δραστηριοτήτων που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια, σχετικά με την υψηλή κοσμηματοποιία. Η ίδια είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού διαπιστευμένων γεμολόγων και όντας σύμβουλος πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων, παρέχει επαγγελματικές συμβουλές και βοηθά τους αγοραστές να πραγματοποιούν πάντα επιτυχείς αγορές, που ικανοποιούν τις επιθυμίες τους.

«Μέσω της boutique Mil-Or σχεδιάζω κοσμήματα με σχολαστικά επιλεγμένους πολύτιμους λίθους και διαμάντια, έχοντας ως αποτέλεσμα αποκλειστικές δημιουργίες και όμορφες αναμνήσεις, που διαρκούν για πάντα μέσα από πολυτελή κοσμήματα. Επίσης διατελώ ως editor της γεμολογικής ενότητας του διακεκριμένου JewelleryHistorianMagazine» μας αναφέρει σχετικά η Εύα Κουντουράκη.

mil-or7.jpg
mil-or8.jpg

Από την άλλη, η επαγγελματική εμπειρία της Ελένης Μηλοπούλου, μετρά πάνω από 45 χρόνια. Με σπουδές στην διοίκηση επιχειρήσεων και δημοσίων σχέσεων, η ίδια έγινε Πρόεδρος της εταιρίας Mil-Or το 1990 και την εξέλιξε τόσο σημαντικά ώστε να συναντήσει τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς. 

Η Ελένη Μηλοπούλου υπήρξε για χρόνια ενεργό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών – Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης.

«Η μητέρα μου χρησιμοποιώντας το πάθος και την εμπειρία της σαν οδηγό, έχτισε αποκλειστικές συνεργασίες με ταλαντούχους χρυσοχόους και σχεδιαστές κοσμημάτων ενώ παράλληλα αναπτύσσει και πραγματοποιεί ιδιαίτερες συλλογές χειροποίητων κοσμημάτων, για τις ανάγκες της boutique αλλά και για τον κόσμο που την επιλέγει» συμπληρώνει η Εύα Κουντουράκη, για τη μητέρα της.

Διαχρονικά κοσμήματα υψηλής ποιότητας και αισθητικής που μας συντροφεύουν σε κάθε πτυχή της ζωής μας

Όλα τα σχέδια κοσμημάτων που θα ανακαλύψετε στο Mil-Or, χαρακτηρίζονται από κομψότητα και διαχρονική πολυτέλεια, που υπογραμμίζεται από λαμπερές λεπτομέρειες χωρίς να δημιουργείται οποιαδήποτε στιλιστική υπερβολή. 

Χρυσές δημιουργίες με η χωρίς πολύτιμους λίθους, περιδέραια και μενταγιόν, σταυροί για τη γυναίκα αλλά και τον άνδρα όπως επίσης και βαπτιστικοί, βέρες γάμου και αρραβώνα σε συνδυασμό με elegant μονόπετρα δαχτυλίδια, είναι ένα δείγμα μόνο από τα μοναδικά σχέδια κοσμημάτων που θα συναντήσετε, ερχόμενοι στο κοσμηματοπωλείο.

mil-or9.jpg
mil-or10.jpg

«Στο Mil-Or βοηθούμε τους πελάτες μας να βρουν το κατάλληλο κόσμημα είτε για να συμπληρώσουν το προσωπικό τους στυλ και να δώσουν έμφαση στο ντύσιμο τους, είτε διότι επιθυμούν να προβάλουν το κύρος τους, να επισφραγίσουν ένα σημαντικό γεγονός, να χαροποιήσουν κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο ή για να επιβραβεύσουν τον εαυτό τους και να δημιουργήσουν την εντύπωση που επιθυμούν. 

Το να αισθανόμαστε όμορφα με τον εαυτό μας δεν έχει ηλικιακούς περιορισμούς ούτε φύλλο, οπότε στο κατάστημα μας θα βρείτε κοσμήματα κατασκευασμένα από χρυσό με διαλεχτούς πολύτιμους λίθους και διαμάντια, που ανταποκρίνονται σε όλες τις περιστάσεις και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και τις προσωπικότητες. Δεν ενστερνιζόμαστε τη φιλοσοφία των φο-μπιζού που προτάσσουν ευτελή υλικά και παροδικές τάσεις στη μόδα, αντιθέτως πιστεύουμε στην ομορφιά, την αξία και την ανθεκτικότητα των υλικών και ιδιαιτέρως στην διαχρονική κομψότητα» μας τονίζει χαρακτηριστικά η Εύα Κουντουράκη.

mil-or11.jpg

Λόγω των εξειδικευμένων σπουδών, που έχει αναπτύξει τόσο η ίδια όσο και η μητέρα της στο σχέδιο κοσμήματος αλλά και της βαθιάς γνώσης των πολυτίμων λίθων και των μετάλλων, που οι ίδιες κατέχουν, πολλές από τις δημιουργίες κοσμημάτων του Mil-Or σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από τις ίδιες, σε συνεργασία παράλληλα με μία ομάδα από επαγγελματίες χρυσοχόους, αδαμαντόδετές και 3d σχεδιαστές.

Επιπλέον, θα ανακαλύψετε και πολλά ιδιαίτερα κομμάτια από μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες στο χώρο της υψηλής κοσμηματοποιίας. Οι ιδιοκτήτριες της επιχείρησης πραγματοποιούν πολλά ταξίδια εκτός Ελλάδας και αυτό είχε ως ευτυχές αποτέλεσμα τη δημιουργία συνεργασιών, με διακεκριμένους κατασκευαστές κοσμημάτων του εξωτερικού.

mil-or12.jpg
mil-or13.jpg

«Το Mil-Or από την αρχή της ιστορίας του ήταν διάσημο για τα ιδιαίτερα κοσμήματα υψηλής αισθητικής και ποιότητας. Για τα κλασσικά αλλά και για τα μοντέρνα σχέδια που δεν κυκλοφορούν πουθενά αλλού. Πάντα ο κόσμος μας επέλεγε για την δυνατότητα που είχε, με μια επίσκεψη στο κατάστημα μας, να κάνει πολύτιμες αγορές με ασφάλεια και άνεση μέσα σε ένα πολυτελές και κομψό περιβάλλον. 

Ερχόμενος ο καταναλωτής στο κατάστημα μας, έχει την ευκαιρία να διαλέξει ανάμεσα σε μία πληθώρα επιλογών και να συζητήσει με τους διαπιστευμένους ειδικούς του Mil-Or, έτσι ώστε να μάθει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για κάθε κόσμημα. Επιπλέον είμαστε πάντα εκεί για να παρέχουμε στον κόσμο που μας επισκέπτεται, τις κατάλληλες συμβουλές και τη σωστή καθοδήγηση για μία άριστη αγοραστική εμπειρία» μοιράστηκε μαζί μας η Εύα Κουντουράκη.

To κοσμηματοπωλείο αναλαμβάνει παράλληλα και custommade κατασκευές κατά παραγγελία, με αποτέλεσμα τα όνειρα του κάθε καταναλωτή να μπορούν να γίνουν και πραγματικότητα.

mil-or14.jpg

Βαρύτητα στην άριστη ποιότητα και την ικανοποίηση όλων των αναγκών

Στο Mil-Or, κεντρική φιλοσοφία που χαρακτηρίζει την επιχείρηση αποτελεί το γεγονός, πως τα χρυσά κοσμήματα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μεταφέρουμε αισθήματα και στιγμές στο χρόνο.

Όπως πολύ χαρακτηριστικά μας αναφέρουν «πάντα εστιάζουμε στην υψηλή ποιότητα των υλικών και στην εργασία που απαιτείτο εκάστοτε κόσμημα, έτσι ώστε η κάθε πολύτιμη δημιουργία μας, να χαρίζει στον ιδιοκτήτη της ευχάριστα συναισθήματα για πολλά χρόνια. Δίνουμε προσοχή στον συμβολισμόπου θέλει να δώσει ο κάθε αγοραστής, στο κόσμημα που επιλέγει να αποκτήσει ή να κατασκευάσει, και με γνώμονα την ειλικρίνεια και την επαγγελματική ηθική αλλά και τη διαπιστευμένη κατάρτιση που μας χαρακτηρίζει, προσφέρουμε πάντα άρτια αποτελέσματα. 

Αισθητική και κομψότητα, λειτουργικότητα, διαχρονικότητα και υψηλή ποιότητα, είναι οι φιλοσοφίες που μας καθοδηγούν. Αντιμετωπίζουμε τη δημιουργία κάθε κοσμήματος ως ένα ιδιαίτερο project, ανεξάρτητα από την οριστική του τιμή, και εστιάζουμε την ίδια μελέτη και προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια για την ολοκλήρωσή του. Ξεκινώντας από την αρχική έμπνευση, το σχεδιασμό σε χαρτί, το σχέδιο 3D, την κατασκευή, το δέσιμο των πετρών φτάνοντας μέχρι το τελικό φινίρισμα. 

Η ομάδα μας απαρτίζεται από έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες και τα κοσμήματα μας είναι πάντα προσεγμένα, όσον αφορά την ποιότητα του χρυσού και των πολύτιμων λίθων τους αλλά και την κατασκευή τους».

mil-or15.jpg
mil-or16.jpg
mil-or17.jpg

Στο Mil-Or, οι ιδιοκτήτριες επενδύουν πολύ στη γνώση και την εξειδικευμένη επαγγελματική κατάρτιση, έτσι ώστε το καταναλωτικό κοινό να νιώθει ασφαλές και ευχαριστημένο με τις αγορές του. Η επιχείρηση φροντίζει να μην ξεχνά ποτέ πως η απόκτηση ενός πολύτιμου κοσμήματος, έχει υψηλή συναισθηματική και ενδεχομένως υψηλή οικονομική αξία. 

Αυτό που έχει κάνει το κοσμηματοπωλείο να ξεχωρίσει είναι ότι από την αρχή της ιστορίας του μέχρι και σήμερα, φροντίζει ώστε να ακολουθεί τα υψηλότερα στάνταρ επαγγελματικής συμπεριφοράς, κάτι που στα πολύτιμα κοσμήματα μεταφράζεται ως προσοχή στη λεπτομέρεια των κατασκευών αλλά ιδιαιτέρως στα ποιοτικά υλικά, όπως τα πολύτιμα μέταλλα και οι πολύτιμοι λίθοι.

Το Mil-Or, δεν σταματάει ποτέ να ανανεώνει τις συλλογές του, παραμένοντας πιστό στο στυλ και το χαρακτήρα των κοσμημάτων που προσφέρει.

Σε όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας, η επιχείρηση έχει καταφέρει να αγαπηθεί από τον κόσμο της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και σταθεροί επισκέπτες που την επιλέγουν σε μόνιμη βάση, για τις αγορές τους.

mil-or18.jpg

«Το όνομα Mil-Or είναι δεμένο με την ιστορία της πολύτιμης κοσμηματοποιίας στην Ελλάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, από το 1897 μέχρι και σήμερα. Είναι χαρά και τιμή μας που μας εμπιστεύονται, μας προτιμούν και μας στηρίζουν σταθεροί επισκέπτες, και που με την πορεία των χρόνων η σχέση καταστήματος-καταναλωτή έχει μετατραπεί σε φιλική σχέση. Είμαστε ευγνώμονες που μέσω των κοσμημάτων μας γινόμαστε μέρος της προσωπικής ή οικογενειακής ιστορίας των ανθρώπων. 

Είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε τα κοσμήματα Mil-Or, να φοριούνται από πολλές γενιές ακόμα και μέσα στην ίδια οικογένεια και συχνά συμβαίνει να στολίζουμε με τα κοσμήματά μας τα νέα μέλη των οικογενειών, που πριν χρόνια είχαν επιλέξει το κατάστημα μας για τα κοσμήματα του γάμου τους. Αυτή η σχέση ειλικρίνειας και σεβασμού είναι αμφίδρομη οπότε και καθημερινά έχουμε την χαρά να εισπράττουμε τα θετικά σχόλια και την αναγνώριση του κόσμου» μας εξομολογήθηκε με υπερηφάνεια η Εύα Κουντουράκη.

Το Mil-Or είναι αρκετά ενεργό και στα socialmediaόπως Instagram, Facebook&TikTok, τα οποία όμως χρησιμοποιούνται ως κάτι παραπάνω από ένα απλό μέσο προβολής προϊόντων. Μέσω των κοινωνικών δικτύων και σε συνεργασία με τη γεμολόγο και σύμβουλο κοσμημάτων, η επιχείρηση μοιράζεται με το κοινό ιστορίες και πληροφορίες, προσφέρει συμβουλές και tips σχετικά με τους πολύτιμους λίθους και τα κοσμήματα, απαντάει στις ερωτήσεις του κόσμου και επικοινωνεί μαζί τους για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με το αντικείμενο που τους απασχολεί. 

Τα social media αποτελούν ένα επιπλέον παράθυρο επικοινωνίας με τον κόσμο, που επιθυμεί να μάθει από τους ειδικούς κάτι περισσότερο για τα πολύτιμα κοσμήματα. Όλα τα σχέδια κοσμημάτων του Μil -Or θα τα ανακαλύψετε και στην επίσημη ιστοσελίδα του καταστήματος www.milor.gr.

mil-or19.jpg
mil-or20.jpg
mil-or21.jpg

Ζήστε τη μοναδική μαγεία των Χριστουγέννων με κοσμήματα Μil -Or

Τις ημέρες των γιορτών αναμφίβολα όλοι θέλουμε να νιώθουμε λίγο παραπάνω όμορφοι, περιποιημένοι και λαμπεροί. Για να εντυπωσιάσουμε λοιπόν με τις εμφανίσεις μας θα επιλέξουμε με σιγουριά λαμπερά και διαχρονικά κοσμήματα. Εάν είστε σε αναζήτηση για το τι κοσμήματα να επιλέξετε ή να χαρίσετε ως δώρο σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο φέτος τα Χριστούγεννα, το κοσμηματοπωλείο Mil-Or μας προτείνει τρείς υπέροχες εορταστικές προτάσεις κοσμημάτων.

Στην πρώτη γιορτινή επιλογή συναντάμε μία σειρά από δημιουργίες με διαμάντια. Από την πιο επίσημη βραδινή τουαλέτα μέχρι το πιο αυστηρό κοστούμι, τα διαμαντένια κοσμήματα ταιριάζουν με όλα τα outfit. 

Εάν τα μεγάλα ή τα πολλαπλά κοσμήματα δεν ταιριάζουν στο στυλ σας, προτείνουμε να υπογραμμίσετε τον χαρακτήρα και το προσωπικό σας γούστο με απλά διαμαντένια σκουλαρίκια, σειρέ και μονόπετρα δαχτυλίδια ή ένα βραχιόλι ριβιέρα (tennisbracelet), που θα προσδώσουν μια εντυπωσιακή και παράλληλα υπέρκομψη νότα στην εμφάνισή σας. Επισκεφτείτε το Mil-Or για να επιλέξετε τα λαμπερά σας κοσμήματα για την περίοδο των Χριστουγέννων.

mil-or22.jpg

Ως δεύτερη εορταστική επιλογή, μια ροζέτα με διαμάντια που περιβάλλουν τον αγαπημένο σας χρωματιστό πολύτιμο λίθο είναι πάντα η τέλεια επιλογή. Εντυπωσιακά ρουμπίνια, μαγευτικά σμαράγδια και βασιλικά ζαφείρια, πλαισιώνονται από την ακαταμάχητη λάμψη των διαμαντιών, στο μοτίβο της ροζέτας,η οποία ταιριάζει με όλα τα στυλ. Στο Mil-Or θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ροζέτες κάθε τύπου.

mil-or23.jpg

Μια ακόμη ιδιαίτερη πρόταση του Mil-Orαποτελούν οι καρφίτσες. Δώστε έμφαση στο ντεκολτέ ή το γιακά σας με μια μεγάλη λαμπερή καρφίτσα, συνδυάστε δύο ή και περισσότερες μαζί, ενώ παράλληλα μπορείτε να τη φορέστε και ως μενταγιόν ή να την τοποθετήσετε στα μαλλιά σας για να τονίσετε το χτένισμά σας.

Από την άλλη, η πιο κομψή επιλογή για τους κυρίους ειδικά για την περίσταση του ρεβεγιόν, είναι τα μανικετόκουμπα, που στολίζουν με το σχέδιο και την λάμψη τους το ανδρικό ντύσιμο.

mil-or24.jpg

Ότι και αν επιλέξετε από το κοσμηματοπωλείο Mil-Or θα σας χαρίσει αξέχαστες στιγμές λάμψης αλλά και όμορφες αναμνήσεις , όχι μόνο κατά την περίοδο των εορτών αλλά και σε όλες τις πτυχές της ζωής σας.


Διεύθυνση: Kαρόλου Ντηλ, 21 Κέντρο

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 237826

Website

Facebook

Instagram

TikTok

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία