Λόγια του Βαρδάρη

  • Μέλη του ΜέΡΑ25 συνελήφθησαν έξω από τη γερμανική βουλή
    26/04/2024 16:41

    Μέλη του ΜέΡΑ25 συνελήφθησαν έξω από τη γερμανική βουλή

    Μέλη του DiEM25 και του MERA25 συνελήφθησαν σε μια ειρηνική κατασκήνωση διαμαρτυρίας υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά από τη γερμανική βουλή. Η γερμανική αστυνομία απαγόρευσε τον καταυλισμό με προειδοποίηση μιας ώρας και βγάζει έναν έναν όλους τους ανθρώπους από τον καταυλισμό.

    Ο καταυλισμός διαμαρτυρίας, δημιουργήθηκε στις 8 Απριλίου και αντιμετώπισε την βία και την καταστολή από τη γερμανική αστυνομία. Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών.

    Οι αρχές περιορίζουν ενεργά το κίνημα, συλλαμβάνοντας ειρηνικούς ακτιβιστές. Στη Γερμανία, θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές όπως το κράτος δικαίου, η ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι διαλύονται ολοένα και περισσότερο, με την ομόφωνη υποστήριξη του πολιτικού κατεστημένου.

    Οι συλλήψεις αυτές έγιναν μόλις λίγες εβδομάδες μετά την απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία του Γιάνη Βαρουφάκη, απαγόρευση που επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Παλαιστίνης στο Βερολίνο, όπου επρόκειτο να μιλήσει. Οι γερμανικές αρχές όχι μόνο απαγόρευσαν την είσοδό του, αλλά περιόρισαν επίσης τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα εντός της χώρας, επεκτείνοντας την απαγόρευση και στις ψηφιακές πλατφόρμες.

    Την κινητοποίηση υπέρ της Παλαιστίνης, έξω από το γερμανικό κοινοβούλιο, στην οποία συμμετέχει το ΜέΡΑ25 Γερμανίας, διοργανώνουν οργανώσεις που στηρίζουν την Παλαιστίνη.