Λόγια του Βαρδάρη

  • Η Θεσσαλονίκη, πόλος έλξης για τις γιορτές του Πάσχα
    02/05/2024 15:50

    Η Θεσσαλονίκη, πόλος έλξης για τις γιορτές του Πάσχα

    Το νέο πρότζεκτ που "τρέχει" ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Μητρόπολη, τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και τους τουριστικούς πράκτορες της πόλης ακούει στο όνομα "Πάσχα στη Θεσσαλονίκη". 

    Πρόθεση της διοίκησης του δήμου είναι να καταστήσει την πόλη ταξιδιωτικό προορισμό για την περίοδο των εορτών του Πάσχα, με τις πρώτες κινήσεις να γίνονται ήδη από φέτος. 

    Η μεγάλη συνάντηση πέντε Επιταφίων την Μεγάλη Παρασκευή στις 9 το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους γίνεται για φέτος πρώτη φορά, ωστόσο η διοίκηση του δήμου προτίθεται να την κάνει θεσμό για την πόλη και σημείο αναφοράς, ώστε από του χρόνου η μοναδική αυτή στιγμή της συνάντησης των Επιταφίων ιστορικών Ναών του Κέντρου της Θεσσαλονίκης, του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, της Αγίας Σοφίας, της Ιεράς Μονής της Αγίας Θεοδώρας, της Παναγίας Χαλκέων και του Αγίου Νικολάου του Τρανού να αποτελεί από μόνη της βασικό λόγο για να επισκεφτεί κανείς την πόλη την περίοδο του Πάσχα. 

    Η διοίκηση του δήμου δεν απευθύνεται μόνο σε επισκέπτες του εξωτερικού αλλά και εγχώριους. Για το λόγο αυτό έχουν ήδη κυκλοφορήσει ενημερωτικά φυλλάδια στα ελληνικά και μεταφρασμένα σε διάφορες γλώσσες, ώστε από φέτος να ξεκινήσει η καμπάνια. 

    Για την μοναδική αυτή στιγμή της συνάντησης των πέντε επιταφίων ήδη έχουν κυκλοφορήσει και σχετικά διαφημιστικά μηνύματα σε ΜΜΕ και social media.