Patisserie

Fleur Boulangerie & Patisserie: Δημιουργώντας νέα γλυκά, υψηλής ποιότητας, από αυθεντικές πρώτες ύλες

Έχοντας κερδίσει το… «στοίχημα» του γλυκού

 26/04/2024 16:10

Fleur Boulangerie & Patisserie: Δημιουργώντας νέα γλυκά, υψηλής ποιότητας, από αυθεντικές πρώτες ύλες

Το «Fleur Boulangerie & Patisserie», που φέτος διανύει τον πέμπτο χρόνο του, έχοντας δημιουργήσει μία τελείως δική του ταυτότητα στον τομέα της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής, έχει να επιδείξει μία γλυκιά κι επιτυχημένη πορεία, ενός καταστήματος που για τους ιδρυτές του, έχει «κερδίσει το στοίχημα του γλυκού».

fleur2.jpg

Οι δύο τελευταίοι, ο Pastry Chef Κώστας Τσενικίδης κι ο Στάθης Αλιμπάκης, έχουν δημιουργήσει από το 2019 στη Δημητρίου Φωκά 6, στην Πυλαία κάτι πραγματικά μοναδικό, στο δρόμο της γαλλικής παράδοσης, που θέλει το βάρος να δίνεται στη γεύση κι όχι στη ζάχαρη, όσον αφορά στη ζαχαροπλαστική. Κι εμείς, έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε δημιουργίες πραγματικά ξεχωριστές, τόσο γλυκές, όσο κι αλμυρές.

fleur3.jpg
fleur4.jpg

«Fleur», για τους ανθρώπους του, σημαίνει πάθος για δημιουργία, σημαίνει απλά «το καλύτερο». Σε κομβικό σημείο, κοντά στην περιφερειακό οδό και με χώρο για parking, μας κερδίζει από την πρώτη στιγμή και κάθε του γεύση, μαρτυρά από μόνη της, το γιατί έχει πάρει ένα όνομα που σημαίνει «ανθός», αλλά και το γιατί υπάρχουν πελάτες που το προτιμούν ανελλιπώς και καθημερινά.

fleur5.jpg

Η φιλοσοφία της ποιότητας και της γαλλικής ζαχαροπλαστικής

Η φιλοσοφία των εμπνευστών του «Fleur», όσον αφορά στον τομέα της γαστρονομίας, στοχεύει στη δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας, βασισμένων σε αυθεντικές πρώτες ύλες, με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Το «Fleur», επιδιώκει να δημιουργεί γλυκά, από πρωτογενή πρώτη ύλη. Τι σημαίνει αυτό; Στην παραγωγή χρησιμοποιούν αυθεντική σοκολάτα – κι όχι γεύση σοκολάτας – και συγκεκριμένα, αυτή που θα δώσει τα γευστικά χαρακτηριστικά, όπως ακριβώς τα θέλει ο δημιουργός των γλυκών, όπως είναι η μονοποικιλιακή σοκολάτα, με συγκεκριμένες «νότες», που αναδεικνύουν κι αναβαθμίζουν το γλυκό.

Άλλωστε, όπως έχουμε ξαναγράψει, το «Fleur», εστιάζει στη γεύση κι όχι στη ζάχαρη, όπως ακριβώς θέλει η γαλλική patisserie.

fleur6.jpg

Παρασκευάζοντας τα πάντα, από την αρχή

Ακολουθώντας μία τελείως δική τους πορεία και προσανατολισμένοι στην παραπάνω αρχή και στην κάθε εποχή, τα παρασκευάζουν, όλα, από την αρχή. Το μιλφέιγ, για παράδειγμα, θα το βρείτε με δική τους crème patisserie, με γεύση καρύδας κι ένθετο ταρτάρ από μάνγκο και passion fruit, με μία γεύση πραγματικά ιδιαίτερη.

fleur7.jpg

Στο ίδιο πλαίσιο, η βιτρίνα προσαρμόζεται στην εκάστοτε εποχή και τα φρούτα της. Όλα, ακόμη και η ίδια η ιδέα για πολλά γλυκά, ξεκινά από το μηδέν, μέσα από την εμπειρία που έχουν προσφέρει, επιπλέον, σεμινάρια κι εκπαιδεύσεις με M.O.F. Chefs στην Γαλλία (σ.σ. συντομογραφία για τους «Meilleur Ouvrier de France» ή «Καλύτερους Τεχνίτες της Γαλλίας», όσους διακρίνονται, κατόπιν διαγωνισμού, από τη γαλλική κυβέρνηση και έπειτα από διετή προπόνηση, για τα προσόντα τους στην άσκηση της τέχνης τους). Τάρτες κι άλλα αγαπημένα γλυκά, φτιάχνονται εδώ, όπως θα τα φτιάχναμε στα σπίτια μας, σε έναν χώρο που ξεκίνησε κάτι πρωτόγνωρο για την πόλη, που τότε ακόμη διένυε την περίοδο της κλασικής ζαχαροπλαστικής.

fleur8.jpg
fleur9.jpg

Το gelato του «Fleur»

Το παγωτό στο «Fleur», είναι μία κατηγορία από μόνο του! Συνολικά 12 γεύσεις, από αυθεντικό ιταλικό «gelato» (κι όχι «ice cream»), με χαμηλότερα λιπαρά και πιο πλούσια υφή, έρχονται να σας προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία, κάθε γεύση της οποίας, παρασκευάζεται από μηδενική βάση.

Στο «Fleur» δεν «τσιγκουνεύονται» τις πρώτες ύλες και τα ποιοτικά υλικά: επιμένουν μόνο σε φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης και φρέσκα φρούτα εποχής, που τα φέρνουν στην κατάσταση που επιθυμούν, για να μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν την κατάλληλη στιγμή. Η προσπάθεια αυτή είναι εμφανής στον κόσμο που δοκιμάζει το παγωτό και για τους ίδιους, είναι μία μεγάλη ικανοποίηση το ότι αναγνωρίζεται αυτό από τους πελάτες.

fleur10.jpg

Ο τομέας της αρτοποιίας

Ιδιαίτερο κομμάτι του «Fleur» η αρτοποιία, μία «οδός» που επανέρχεται από το παρελθόν.

Με πολλή αγάπη, μεράκι και το βλέμμα στην παραδοσιακή αρτοποίηση, η χρήση φυσικού προζυμιού και οι μέθοδοι αργής ωρίμανσης, χαρακτηρίζουν τα ψωμιά και τα αρτοποιήματα του καταστήματος.

Άλλωστε, όπως οι ίδιοι λένε: «Ο ουρανός αρχίζει από το ψωμί» όπως έγραψε και ο μεγάλος μας ποιητής, Γιάννης Ρίτσος».

fleur11.jpg

Στον ίδιο τομέα, οι πίτες και τα είδη πρωινού, τυγχάνουν ιδιαίτερης προσοχής και φροντίδας, με χρήση ποιοτικού βουτύρου, φέτας κι ελαιολάδου και με γευστικά αποτελέσματα ξεχωριστά, όπως είναι το φρέσκο πεϊνιρλί -που παράγεται καθημερινά και «φεύγει» σε εκατοντάδες κομμάτια, αφού ο κόσμος το λατρεύει- ή το αγαπημένο πρέτσελ και το λαχταριστό κρουασάν. Η επαφή με την παράδοση είναι ένας σημαντικός παράγοντας και η βιτρίνα του «Fleur» παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά όλη τη γευστική παράδοση της χώρας, από τα ποντιακά πιροσκί, μέχρι τις λαχταριστές ηπειρώτικες πίτες.

fleur12.jpg

Τα πασχαλινά

Με το Πάσχα προ των πυλών, στο «Fleur» κάνουν την εμφάνισή τους και τα πασχαλινά γλυκά, τα οποία αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε. Θα βρείτε γλυκά πασχαλινά κουλουράκια, με βανίλια Μαδαγασκάρης ή μαστίχα Χίου, αλλά και το παραδοσιακό ιταλικό πασχαλινό ψωμί που μοιάζει με τσουρέκι, την «Colomba».

fleur13.jpg

Ο χώρος του «Fleur» θα γεμίσει, επίσης, «πασχαλιές» - το γνωστό πασχαλινό τσουρέκι σε κουλούρα – είτε κλασσικές, είτε με γλάσο με πασχαλινό ντεκόρ, είτε με γέμιση πραλίνας ή κάστανου, αλλά και πολλές σοκολατένιες δημιουργίες, όπως τα σοκολατένια αβγά με τις παιδικές φιγούρες ή σε πιο απλές εκδοχές, για μεγαλύτερους λάτρεις.

fleur14.jpg
fleur15.jpg
fleur16.jpg
fleur17.jpg

Και τα άλλα…

Φυσικά, θα βρείτε όλες τις γεύσεις του παγωτού, πολύ ιδιαίτερες τούρτες και γενικά, γεύσεις που θα δοκιμάσετε για πρώτη φορά, πολλές από αυτές με φρούτα και δροσερές νότες, κατάλληλες για την εποχή. Ανάμεσα σε αυτές πάβλοβες, τάρτες με ιδιαίτερες γεμίσεις κι όλα τα γλυκά της κλασσικής patisserie, με πιο δροσερές γεύσεις.

fleur18.jpg

Από τη βιτρίνα δε λείπουν και οι vegan προτάσεις, πάντα με την ιδιαίτερη φροντίδα, του «Fleur» και φυσικά, απόλυτα χειροποίητες.

Η παρουσίαση των γλυκών δημιουργιών επεκτείνεται και στα θεματικά αφιερώματα που θα δείτε να κάνουν την εμφάνισή τους στη βιτρίνα κάθε τόσο, όπως οι αποκλειστικές παρουσιάσεις από τάρτες ή εκλέρ, που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα κι άρεσαν ιδιαίτερα στον κόσμο.

fleur19.jpg
fleur20.jpg

Πορεία στο σήμερα

Με το άνοιγμά του, το «Fleur» σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας νέας αρχής για την ομάδα του, τη δημιουργία μίας νέας ταυτότητας και τη συνέχιση ενός «ονειρεμένου ταξιδιού», με απόλυτη προσήλωση στις αρχές της ποιότητας, της πρωτοτυπίας και της αισθητικής, τόσο στην αρτοποιία όσο και στη ζαχαροπλαστική.

Μέσα στο χρόνο, οι ίδιοι αφουγκράστηκαν τον κόσμο και τις ανάγκες του, επένδυσαν στη δημιουργία ενός ξεχωριστού εργαστηρίου αρτοποιίας, για καλύτερη ποιότητα στα προϊόντα του και δημιούργησαν καλύτερες συνθήκες για τους εργαζόμενους.

fleur21.jpg

Και συνεχίζουν, με βήματα σταθερά και success tip την επιμονή στη φιλοσοφία των προϊόντων τους, στην ποιότητα και στα υλικά που επιλέγουν, να έχουν το αποτέλεσμα που είναι αντάξιο των προσδοκιών τους, αλλά και των προσδοκιών του κόσμου, που τους έχει εμπιστευθεί. Στοχεύοντας, καθημερινά, στην ίδια ποιότητα, για την οποία έχουν αγαπηθεί τόσα χρόνια.

Tip 1: Το «Fleur» μένει ανοιχτό καθημερινά, Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 06.00 έως τις 21.00.

Τip 2: Tα προϊόντα του «Fleur», μπορείτε να τα προμηθευτείτε και μέσω Wolt και E-food.

Tip 3: Το κατάστημα αναλαμβάνει επίσης catering για διαφόρων ειδών εκδηλώσεις.

fleur22.jpg


Διεύθυνση: Δημητρίου Φωκά 6, Πυλαία

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 380620

Website

Facebook

Instagram


Το «Fleur Boulangerie & Patisserie», που φέτος διανύει τον πέμπτο χρόνο του, έχοντας δημιουργήσει μία τελείως δική του ταυτότητα στον τομέα της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής, έχει να επιδείξει μία γλυκιά κι επιτυχημένη πορεία, ενός καταστήματος που για τους ιδρυτές του, έχει «κερδίσει το στοίχημα του γλυκού».

fleur2.jpg

Οι δύο τελευταίοι, ο Pastry Chef Κώστας Τσενικίδης κι ο Στάθης Αλιμπάκης, έχουν δημιουργήσει από το 2019 στη Δημητρίου Φωκά 6, στην Πυλαία κάτι πραγματικά μοναδικό, στο δρόμο της γαλλικής παράδοσης, που θέλει το βάρος να δίνεται στη γεύση κι όχι στη ζάχαρη, όσον αφορά στη ζαχαροπλαστική. Κι εμείς, έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε δημιουργίες πραγματικά ξεχωριστές, τόσο γλυκές, όσο κι αλμυρές.

fleur3.jpg
fleur4.jpg

«Fleur», για τους ανθρώπους του, σημαίνει πάθος για δημιουργία, σημαίνει απλά «το καλύτερο». Σε κομβικό σημείο, κοντά στην περιφερειακό οδό και με χώρο για parking, μας κερδίζει από την πρώτη στιγμή και κάθε του γεύση, μαρτυρά από μόνη της, το γιατί έχει πάρει ένα όνομα που σημαίνει «ανθός», αλλά και το γιατί υπάρχουν πελάτες που το προτιμούν ανελλιπώς και καθημερινά.

fleur5.jpg

Η φιλοσοφία της ποιότητας και της γαλλικής ζαχαροπλαστικής

Η φιλοσοφία των εμπνευστών του «Fleur», όσον αφορά στον τομέα της γαστρονομίας, στοχεύει στη δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας, βασισμένων σε αυθεντικές πρώτες ύλες, με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Το «Fleur», επιδιώκει να δημιουργεί γλυκά, από πρωτογενή πρώτη ύλη. Τι σημαίνει αυτό; Στην παραγωγή χρησιμοποιούν αυθεντική σοκολάτα – κι όχι γεύση σοκολάτας – και συγκεκριμένα, αυτή που θα δώσει τα γευστικά χαρακτηριστικά, όπως ακριβώς τα θέλει ο δημιουργός των γλυκών, όπως είναι η μονοποικιλιακή σοκολάτα, με συγκεκριμένες «νότες», που αναδεικνύουν κι αναβαθμίζουν το γλυκό.

Άλλωστε, όπως έχουμε ξαναγράψει, το «Fleur», εστιάζει στη γεύση κι όχι στη ζάχαρη, όπως ακριβώς θέλει η γαλλική patisserie.

fleur6.jpg

Παρασκευάζοντας τα πάντα, από την αρχή

Ακολουθώντας μία τελείως δική τους πορεία και προσανατολισμένοι στην παραπάνω αρχή και στην κάθε εποχή, τα παρασκευάζουν, όλα, από την αρχή. Το μιλφέιγ, για παράδειγμα, θα το βρείτε με δική τους crème patisserie, με γεύση καρύδας κι ένθετο ταρτάρ από μάνγκο και passion fruit, με μία γεύση πραγματικά ιδιαίτερη.

fleur7.jpg

Στο ίδιο πλαίσιο, η βιτρίνα προσαρμόζεται στην εκάστοτε εποχή και τα φρούτα της. Όλα, ακόμη και η ίδια η ιδέα για πολλά γλυκά, ξεκινά από το μηδέν, μέσα από την εμπειρία που έχουν προσφέρει, επιπλέον, σεμινάρια κι εκπαιδεύσεις με M.O.F. Chefs στην Γαλλία (σ.σ. συντομογραφία για τους «Meilleur Ouvrier de France» ή «Καλύτερους Τεχνίτες της Γαλλίας», όσους διακρίνονται, κατόπιν διαγωνισμού, από τη γαλλική κυβέρνηση και έπειτα από διετή προπόνηση, για τα προσόντα τους στην άσκηση της τέχνης τους). Τάρτες κι άλλα αγαπημένα γλυκά, φτιάχνονται εδώ, όπως θα τα φτιάχναμε στα σπίτια μας, σε έναν χώρο που ξεκίνησε κάτι πρωτόγνωρο για την πόλη, που τότε ακόμη διένυε την περίοδο της κλασικής ζαχαροπλαστικής.

fleur8.jpg
fleur9.jpg

Το gelato του «Fleur»

Το παγωτό στο «Fleur», είναι μία κατηγορία από μόνο του! Συνολικά 12 γεύσεις, από αυθεντικό ιταλικό «gelato» (κι όχι «ice cream»), με χαμηλότερα λιπαρά και πιο πλούσια υφή, έρχονται να σας προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία, κάθε γεύση της οποίας, παρασκευάζεται από μηδενική βάση.

Στο «Fleur» δεν «τσιγκουνεύονται» τις πρώτες ύλες και τα ποιοτικά υλικά: επιμένουν μόνο σε φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης και φρέσκα φρούτα εποχής, που τα φέρνουν στην κατάσταση που επιθυμούν, για να μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν την κατάλληλη στιγμή. Η προσπάθεια αυτή είναι εμφανής στον κόσμο που δοκιμάζει το παγωτό και για τους ίδιους, είναι μία μεγάλη ικανοποίηση το ότι αναγνωρίζεται αυτό από τους πελάτες.

fleur10.jpg

Ο τομέας της αρτοποιίας

Ιδιαίτερο κομμάτι του «Fleur» η αρτοποιία, μία «οδός» που επανέρχεται από το παρελθόν.

Με πολλή αγάπη, μεράκι και το βλέμμα στην παραδοσιακή αρτοποίηση, η χρήση φυσικού προζυμιού και οι μέθοδοι αργής ωρίμανσης, χαρακτηρίζουν τα ψωμιά και τα αρτοποιήματα του καταστήματος.

Άλλωστε, όπως οι ίδιοι λένε: «Ο ουρανός αρχίζει από το ψωμί» όπως έγραψε και ο μεγάλος μας ποιητής, Γιάννης Ρίτσος».

fleur11.jpg

Στον ίδιο τομέα, οι πίτες και τα είδη πρωινού, τυγχάνουν ιδιαίτερης προσοχής και φροντίδας, με χρήση ποιοτικού βουτύρου, φέτας κι ελαιολάδου και με γευστικά αποτελέσματα ξεχωριστά, όπως είναι το φρέσκο πεϊνιρλί -που παράγεται καθημερινά και «φεύγει» σε εκατοντάδες κομμάτια, αφού ο κόσμος το λατρεύει- ή το αγαπημένο πρέτσελ και το λαχταριστό κρουασάν. Η επαφή με την παράδοση είναι ένας σημαντικός παράγοντας και η βιτρίνα του «Fleur» παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά όλη τη γευστική παράδοση της χώρας, από τα ποντιακά πιροσκί, μέχρι τις λαχταριστές ηπειρώτικες πίτες.

fleur12.jpg

Τα πασχαλινά

Με το Πάσχα προ των πυλών, στο «Fleur» κάνουν την εμφάνισή τους και τα πασχαλινά γλυκά, τα οποία αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε. Θα βρείτε γλυκά πασχαλινά κουλουράκια, με βανίλια Μαδαγασκάρης ή μαστίχα Χίου, αλλά και το παραδοσιακό ιταλικό πασχαλινό ψωμί που μοιάζει με τσουρέκι, την «Colomba».

fleur13.jpg

Ο χώρος του «Fleur» θα γεμίσει, επίσης, «πασχαλιές» - το γνωστό πασχαλινό τσουρέκι σε κουλούρα – είτε κλασσικές, είτε με γλάσο με πασχαλινό ντεκόρ, είτε με γέμιση πραλίνας ή κάστανου, αλλά και πολλές σοκολατένιες δημιουργίες, όπως τα σοκολατένια αβγά με τις παιδικές φιγούρες ή σε πιο απλές εκδοχές, για μεγαλύτερους λάτρεις.

fleur14.jpg
fleur15.jpg
fleur16.jpg
fleur17.jpg

Και τα άλλα…

Φυσικά, θα βρείτε όλες τις γεύσεις του παγωτού, πολύ ιδιαίτερες τούρτες και γενικά, γεύσεις που θα δοκιμάσετε για πρώτη φορά, πολλές από αυτές με φρούτα και δροσερές νότες, κατάλληλες για την εποχή. Ανάμεσα σε αυτές πάβλοβες, τάρτες με ιδιαίτερες γεμίσεις κι όλα τα γλυκά της κλασσικής patisserie, με πιο δροσερές γεύσεις.

fleur18.jpg

Από τη βιτρίνα δε λείπουν και οι vegan προτάσεις, πάντα με την ιδιαίτερη φροντίδα, του «Fleur» και φυσικά, απόλυτα χειροποίητες.

Η παρουσίαση των γλυκών δημιουργιών επεκτείνεται και στα θεματικά αφιερώματα που θα δείτε να κάνουν την εμφάνισή τους στη βιτρίνα κάθε τόσο, όπως οι αποκλειστικές παρουσιάσεις από τάρτες ή εκλέρ, που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα κι άρεσαν ιδιαίτερα στον κόσμο.

fleur19.jpg
fleur20.jpg

Πορεία στο σήμερα

Με το άνοιγμά του, το «Fleur» σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας νέας αρχής για την ομάδα του, τη δημιουργία μίας νέας ταυτότητας και τη συνέχιση ενός «ονειρεμένου ταξιδιού», με απόλυτη προσήλωση στις αρχές της ποιότητας, της πρωτοτυπίας και της αισθητικής, τόσο στην αρτοποιία όσο και στη ζαχαροπλαστική.

Μέσα στο χρόνο, οι ίδιοι αφουγκράστηκαν τον κόσμο και τις ανάγκες του, επένδυσαν στη δημιουργία ενός ξεχωριστού εργαστηρίου αρτοποιίας, για καλύτερη ποιότητα στα προϊόντα του και δημιούργησαν καλύτερες συνθήκες για τους εργαζόμενους.

fleur21.jpg

Και συνεχίζουν, με βήματα σταθερά και success tip την επιμονή στη φιλοσοφία των προϊόντων τους, στην ποιότητα και στα υλικά που επιλέγουν, να έχουν το αποτέλεσμα που είναι αντάξιο των προσδοκιών τους, αλλά και των προσδοκιών του κόσμου, που τους έχει εμπιστευθεί. Στοχεύοντας, καθημερινά, στην ίδια ποιότητα, για την οποία έχουν αγαπηθεί τόσα χρόνια.

Tip 1: Το «Fleur» μένει ανοιχτό καθημερινά, Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 06.00 έως τις 21.00.

Τip 2: Tα προϊόντα του «Fleur», μπορείτε να τα προμηθευτείτε και μέσω Wolt και E-food.

Tip 3: Το κατάστημα αναλαμβάνει επίσης catering για διαφόρων ειδών εκδηλώσεις.

fleur22.jpg


Διεύθυνση: Δημητρίου Φωκά 6, Πυλαία

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 380620

Website

Facebook

Instagram


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία