Λόγια του Βαρδάρη

  • Φαιδρά Πορτοκαλέα#103:  Η κινητοποίηση, το Άγιον Όρος, η δωδεκάδα, οι ποινές, οι υπερβολές και η κόπωση
    29/04/2024 09:30

    Φαιδρά Πορτοκαλέα#103: Η κινητοποίηση, το Άγιον Όρος, η δωδεκάδα, οι ποινές, οι υπερβολές και η κόπωση

    Μεγάλη κινητοποίηση της ΝΔ για την Βόρεια Ελλάδα αφού γνωρίζουμε από έγκυρες πηγές ότι στις τελευταίες μετρήσεις υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην απήχηση που έχει στο λεγόμενο δεξιό-συντηρητικό ακροατήριο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ένας εκ των βουλευτών που δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο, ο Κώστας Γκιουλέκας, επισκέπτεται αυτές τις ημέρες το Άγιον Όρος για να πάρει ευλογία μέρες που είναι και όχι μόνο για να λάβει ευλογία…

    Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι το σύνολο των μονών και των επιρροών τους εκτός, είναι στα «κάγκελα» λόγω του νόμου περί ομόφυλων ζευγαριών και πολλές προσπάθειες για κατευνασμό τους έχουν αποτύχει, τουλάχιστον μέχρι τώρα…

    Ένας σοφός κάνει αμέσως ό,τι ένας ανόητος κάνει στο τέλος. Και οι δύο κάνουν το ίδιο, αλλά σε διαφορετικούς χρόνους.

    Λόρδος Άκτον

    Άγγλος ιστορικό

    Στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης αναλαμβάνει ως «ο έχων το γενικό πρόσταγμα» και την ευθύνη του αποτελέσματος των εκλογών της Μακεδονίας ο Νίκος Δένδιας που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το καραμανλικό μπλοκ και θεωρείται ικανός να ανατρέψει το κλίμα γεγονός που το πιστεύει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας βέβαια και την συνεχή και αδιάλειπτη συνδρομή του Απόστολου Τζιτζικώστα στον προεκλογικό αγώνα, μιας και ο περιφερειάρχης είναι γνωστό ότι του αρέσουν οι αγώνες… ευρωπαϊκού επιπέδου.

    Αυτό που μετράει δεν είναι η επιθυμία σου για να νικήσεις και να πετύχεις. Όλοι έχουν τέτοιες επιθυμίες. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι η αποφασιστικότητά σου να δουλέψεις σκληρά για να εκπληρώσεις την επιθυμία σου να πετύχεις.

    Μανώλης Δουκίδης

    Έλληνας συγγραφέας

    Οι καρδερίνες μας με ανθρώπινη φωνή κατάφεραν να εισχωρήσουν στα άδυτα των πρόσφατων μετρήσεων για την εκλογιμότητα των υποψήφιων «γαλάζιων» ευρωβουλευτών και μας τα είπαν λίγο διαφορετικά, όπως ότι στην πρώτη δωδεκάδα εμφανίζεται και το όνομα του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάση Εξαδάκτυλου, αλλά και τ’ ότι εκτός από τις τέσσερις πρώτες θέσεις οι υπόλοιποι μέχρι τη δωδέκατη, απέχουν μεταξύ τους ελάχιστα… με κάπως πιο ενισχυμένη η τριάδα Σπυράκη, Κεφαλογιάννης και Πατουλίδου.

    Άμιλλα είναι η τάση να φτάσει κανένας τον άλλον, που τον θαυμάζει, ή και να τον ξεπεράσει, χωρίς να αισθάνεται φθόνο, αν ο άλλος τον ξεπερνάει.

    Αριστοτέλης

    Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

    Σε λίγες ημέρες πλησιάζει η ημερομηνία εφαρμογής του νέου ποινικού κώδικα και δυστυχώς δεν είδαμε καμιά πρωτοβουλία ανακοίνωσης ότι θα υπάρξουν κάποιες αποσαφηνίσεις όσον αφορά τις ποινές και τον διαχωρισμό των αδικημάτων και υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια μεταξύ των ελεύθερων επαγγελματιών, επιχειρηματιών αλλά και των δικηγόρων.

    Αν δεν παρέμβει άμεσα ο ίδιος ο πρωθυπουργός η δυσαρέσκεια θα εκφραστεί εντόνως…

    Θ’ αφήσουμε αυτόν τον κόσμο ακριβώς έτσι όπως τον βρήκαμε: ανόητο, άδικο και κακό.

    Βολταίρος

    Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας

    Σφοδρή επίθεση δέχτηκε ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον τέως δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα αλλά και από τον Σπύρο Πέγκα. Όσον αφορά τον πρώην δήμαρχο δεν σχολιάζουμε (προς το παρόν) γιατί μάλλον δεν του έχει φύγει η στεναχώρια της ήττας αλλά ας μας επιτραπεί να δεχτούμε ως καλοπροαίρετες κάποιες παρατηρήσεις του Σπύρου Πέγκα που αν δεν είχαν κάποια υπερβολή, μπορεί και να συνέβαλλαν θετικώς.

    Μη χρησιμοποιείς λέξεις υπερβολικά μεγάλες για το θέμα. Μη λες «άπειρο» όταν εννοείς «πολύ». Διαφορετικά, δεν θα σου έχουν μείνει λέξεις όταν θελήσεις να μιλήσεις για κάτι πραγματικά άπειρο.

    C.S. Lewis

    Ιρλανδός συγγραφέας

    Εξαιρετική η πρωτοβουλία του δημάρχου Αγγελούδη να συνομιλεί ανά κοινότητα με τους δημότες .Βρεθήκαμε σ’ αυτήν της Α Κοινότητας όπου πολλοί δημότες ανέδειξαν προβλήματα της περιοχής που πολλά δεν ήταν γνωστά και πιθανόν για πρώτη φορά να ακούστηκαν για να επιλυθούν. Ο ίδιος ο δήμαρχος επί πολλές ώρες άκουσε τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του κέντρου και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει σοβαρή ενασχόληση των υπηρεσιών. Εξαιρετική κρίνεται δε η παρουσία και ο συντονισμός της εκδήλωσης, της προέδρου της Α Κοινότητας, Άννας Ακριβάκη, που αν και αρχάρια σε τέτοιες διαδικασίες, τα πήγε πολύ καλά. Άλλωστε είναι γνωστή η ιδιαίτερα καλή σχέση που έχει με τους συμπολίτες της αφού είναι γέννημα θρέμμα του κέντρου της πόλης.

    Ένα από τα θέματα φυσικά ήταν ο κοινόχρηστος χώρος και διαπιστώθηκε ότι η προσπάθεια επαναφοράς της νόμιμης χρήσης του παρουσιάζει… μία κόπωση…

    Στη ζωή δεν υπάρχουν λύσεις. Υπάρχουν δυνάμεις σε κίνηση. Πρέπει να τις ενεργοποιήσεις και οι λύσεις θα ακολουθήσουν.

    Αντουάν ντε Σαιν-Εξπερύ

    Γάλλος συγγραφέα

    *Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 28.04.2024