Λόγια του Βαρδάρη

  • Φαιδρά Πορτοκαλέα#101:  Οι παλιοί, ο ευρωπαϊκός αέρας, η αντίρρηση, ο θάνατος του εμποράκου και η συνεργασία
    15/04/2024 14:00

    Φαιδρά Πορτοκαλέα#101: Οι παλιοί, ο ευρωπαϊκός αέρας, η αντίρρηση, ο θάνατος του εμποράκου και η συνεργασία

    Γύρισαν οι καρδερίνες μας με ανθρώπινη φωνή από το συνέδριο της ΝΔ και μας ενημέρωσαν ότι θεαματική ήταν η παρουσία παλαιών μελών των εκτελεστικών γραφείων της ΟΝΝΕΔ, ειδικότερα της δεκαετίας ’80-’90, γεγονός λογικό μια και η κινητοποίηση αυτών των συγκεκριμένων στελεχών είναι ίσως η πιο σημαντική ενέργεια για να φρενάρει τη διαρροή παραδοσιακών ψηφοφόρων προς τα δεξιά. Βέβαια σε πηγαδάκι ειπώθηκε ότι ανάλογη συμπεριφορά δεν υπήρξε προς τους παλιούς προέδρους ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του προσυνεδρίου στην πόλη... που θα μπορούσαν να κληθούν να απευθύνουν χαιρετισμό όπως οι αντίστοιχοι πρόεδροι του Συντονιστικού της ΝΔ.

     Πάντως, παρατηρήθηκε το γεγονός ότι έλαμψαν δια της απουσίας τους γνωστές βορειοελλαδίτικες κομματόφατσες. Γενικά όμως το κλίμα ήταν πανηγυρικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένος, γεγονός που αποτυπώθηκε και στην του the point ομιλία του για όλα τα ζητήματα, τόσο στην έναρξη όσο και στη λήξη των εργασιών του συνεδρίου.

    Μη βαδίζεις μπροστά μου γιατί μπορεί να μη σε ακολουθήσω. Μη βαδίζεις πίσω μου γιατί μπορεί να μη σε οδηγήσω. Βάδιζε πλάι μου και γίνε ο σύντροφός μου.

    Αλμπέρ Καμύ

    Γάλλος συγγραφέας

    Εντυπωσιακή ήταν επίσης η ομιλία του Απόστολου Τζιτζικώστα, τόσο στο συνέδριο όσο και στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πολίχνη και είναι εμφανέστατο το γεγονός ότι η σχέση των δύο ανδρών είναι στο πιο καλό σημείο από κάθε άλλη φορά και διακατέχεται από... ευρωπαϊκό αέρα, τόσο που μπορεί ο περιφερειάρχης να τον συνηθίσει και να θέλει να τον αναπνέει σε καθημερινή βάση... 

    Πάντως το γεγονός ότι σ’ αυτές τις εκλογές ο Τζιτζικώστας έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο για την ενίσχυση του κόμματος, επιβεβαιώνει την στήλη μας και είναι γνωστό ότι ο Μητσοτάκης δεν είναι αγνώμων... Να επισημάνουμε επίσης ότι στην συγκεκριμένη εκδήλωση δεν χαιρέτησε ούτε ο πρόεδρος του Συντονιστικού, ούτε ο πρόεδρος της αντίστοιχης ΔΕΕΠ…

    Φιλόσοφος είναι ο άνθρωπος που ξέρει την αξία του καθενός. Καταλαβαίνετε τώρα, γιατί η γνώμη του δεν αρέσει σε κανέναν;

    Νικολά Σαμφόρ

    Γάλλος συγγραφέας

    Φήμες λένε ότι υψηλόβαθμο κομματικό τοπικό «γαλάζιο» κομματικό στέλεχος που ενώ ο ρόλος του είναι ο σεβασμός των αποφάσεων του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, εκδήλωσε την αντίρρησή του για την συμπερίληψη στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο εν ενεργεία γυναίκας ευρωβουλευτού και μίας από τις πιο δραστήριες. 

    Η όλη συμπεριφορά του ενόχλησε και το ίδιο το Μαξίμου αλλά και την ευρωβουλευτή που κατά τις πληροφορίες μας σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κομματικό έβαλε τα πράγματα στη θέση τους...

    Εμπρός καλές μου καρακάξες τραγουδήστε κρααα, κρααα, κρααα...

    Οι άνθρωποι νομίζουν ότι είμαι πειθαρχημένος. Δεν πρόκειται για πειθαρχία. Πρόκειται για αφοσίωση. Υπάρχει μεγάλη διαφορά.

    Luciano Pavarotti

    Ιταλός τενόρος

    Βρεθήκαμε σε φιλική σύναξη παλαιών εμπόρων που επιχειρούν στο κέντρο της πόλης και διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μεγάλη αναστάτωση για το γεγονός ότι στην ανάπλαση της ΔΕΘ προβλέπεται η δημιουργία εμπορικού κέντρου που θα διαθέτει και εκατοντάδες θέσεις πάρκινγκ γεγονός που θα οδηγήσει σε μαρασμό των επιχειρήσεών τους και στον αφανισμό της επισκεψιμότητας στο ευρύτερο κέντρο.

    Επίσης επισημάνθηκε η ηχηρή σιωπή των εκπροσώπων της εμπορικής κοινότητας, δηλαδή επιμελητήρια, εμπορικοί σύλλογοι κ.ά. και ότι ο μόνος που προσπαθεί να εμποδίσει «τον θάνατο του εμποράκου» είναι ο δήμαρχος της πόλης μας Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος άλλωστε το είχε υποσχεθεί στους Θεσσαλονικείς στην προεκλογική του εκστρατεία. Βέβαια υπάρχει ο κίνδυνος και αυτός να εγκαταλείψει την προσπάθεια αν δεν τον συνδράμουν δυναμικά οι λεγόμενοι φορείς της πόλης…

    Είναι αδιανόητο να χαθεί η τελευταία ελπίδα της Θεσσαλονίκης για ν’ αποκτήσει έναν «πράσινο πνεύμονα» και ένα μοναδικό πάρκο χωρίς την ύπαρξη φαραωνικών κατασκευών μακριά από κάθε είδους επιχειρηματικά συμφέροντα.

    Όταν το τελευταίο δέντρο καεί, ο τελευταίος ποταμός ρυπανθεί και πεθάνει το τελευταίο ψάρι, τότε ο άνθρωπος θα διαπιστώσει πως δεν μπορεί να τραφεί με χρήματα.

    Από κείμενο της Greenpeace

    Εποικοδομητική συνάντηση είχε ο δήμαρχος Αγγελούδης με επιχειρηματίες (αυθεντικούς, όχι λειτουργούντες με μπροστινούς…) που λειτουργούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι υπήρξε μία ασυδοσία στην κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και συμφώνησαν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για τήρηση της νομιμότητας και από την πλευρά του ο δήμαρχος τούς υποσχέθηκε ότι θα γίνουν δράσεις για ενίσχυση της επισκεψιμότητας στην πόλη και ότι δεν είναι απέναντί τους αλλά θέλει να υπάρχει ισορροπία στην λειτουργία της πόλης.

    Γεννηθήκαμε για να συνεργαζόμαστε όπως τα πόδια, τα χέρια, τα βλέφαρα, όπως οι σειρές των επάνω και των κάτω δοντιών. Οπότε το να είμαστε αντίθετοι και να πολεμούμε ο ένας τον άλλον είναι παρά φύσιν.

    Μάρκος Αυρήλιος

    Ρωμαίος Αυτοκράτωρ

    *Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 14.04.2024