Αφιερώματα

Ανακαλύψτε 10+2 new entries επιχειρήσεις εστίασης και ευεξίας στην Θεσσαλονίκη, που μας ενθουσίασαν

Οι 12 εξαιρετικοί χώροι που άνοιξαν τους τελευταίους μήνες τις πόρτες τους στο κοινό της πόλης

 16/03/2023 20:50

Ανακαλύψτε 10+2 new entries επιχειρήσεις εστίασης και ευεξίας στην Θεσσαλονίκη, που μας ενθουσίασαν

Διανύουμε τους πρώτους μήνες του 2023. Μίας χρονιάς που έπειτα από τα χρόνια του covid δείχνει να είναι ένα έτος που όλοι μας αποκτούμε σταδιακά την κλασσική καθημερινότητα μας, ανακτώντας σιγά-σιγά τους παλιούς μας ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα των προηγούμενων ετών, η καταπιεσμένη δημιουργικότητα και η όρεξη για νέα ξεκινήματα, που είχαν μπει στην αναμονή κατά την περίοδο του covid, βρήκαν τον τρόπο και τα μέσα να εκφραστούν.

Έτσι τους τελευταίους μήνες στην Θεσσαλονίκη, ουκ ολίγες νέες επιχειρήσεις στους χώρους της εστίασης και της ευεξίας, άνοιξαν την πόρτα τους και όπως φαίνεται θα συνεχίσουν να μας υποδέχονται για πολύ καιρό ακόμα.

Πάμε να γνωρίσουμε 10+2 από αυτές, που πραγματικά μας ενθουσίασαν με το concept τους, τη δημιουργικότητα τους, το design τους, αλλά κυρίως με την φιλοσοφία των ανθρώπων τους, να προσφέρουν στο κοινό της πόλης υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και προϊόντα.

HAMMAM COFFEE BAR

Harara Hammam

harara-hammam1.jpg

Πολύχρωμο, ατμοσφαιρικό και χαλαρωτικό είναι το περιβάλλον του νέου και μοναδικού χαμάμ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό της με το νέο έτος.

Με άρωμα και χρώματα της Ανατολής, σαν σκηνικό βγαλμένο από το Μαρόκο, το «Harara Hammam» ήρθε για να θυμίσει στους Θεσσαλονικείς πως κάποτε η πόλη μετρούσε πλήθος χαμάμ, τα οποία ο κόσμος επισκεπτόταν καθημερινά.

Το «Harara Hammam» μάλιστα, τόλμησε να καινοτομήσει θέλοντας να προσφέρει μία ολιστική εμπειρία ευεξίας, τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα, αφού η

όμορφη στοά του -πριν την είσοδο στους χώρους του hammam- έχει μετατραπεί σε ένα απόλυτo ethnic café bar με πανέμορφα χρώματα και ιδιαίτερο design, για να απολαύσετε τον καφέ σας, το τσάι, το ποτό, το cocktail ή τα γευστικά finger food και τα γλυκά του.

Η ατμόσφαιρα στο «Harara Hammam» είναι ειδυλλιακή, η πολύχρωμη διακόσμηση σε ταξιδεύει μέχρι να περάσεις στο λουτρό και να βιώσεις μία μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και ευεξίας.

Οι υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που παρέχονται στο «Harara Hammam» δεν είναι μόνο η χρήση του χαμάμ, αλλά και η απολαυστική μάλαξη σώματος, καθώς και οι ιδιαίτερα ευεργετικές θεραπείες προσώπου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κατούνη 33, Άνω Λαδάδικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 534609

RESTAURANTS

Φύτρα Restaurant

restaurant1.jpg

Η «Φύτρα» είναι ένα νέο εστιατόριο στα ανατολικά της πόλης που μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να κερδίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης γρήγορα και για τους σωστούς λόγους. Όσοι αγαπούν το ποιοτικό και νόστιμο φαγητό, που κρύβει μέσα του θαλπωρή και μεράκι, στη «Φύτρα» βρήκαν αυτό που ζητούσαν. Κι έτσι η Χαριλάου απέκτησε ένα ακόμα στέκι για καλοφαγάδες, που υπόσχεται συνεχώς νέες γευστικές εκπλήξεις.

Σε έναν μικρό, ζεστό χώρο, ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Γιώργος Αντωνιάδης, έχει δημιουργήσει το όνειρο του: έναν σύγχρονο χώρο, όπου πρωταγωνιστές είναι οι καλές πρώτες ύλες και οι αυθεντικές γεύσεις. Με την εμπειρία χρόνων που έχει στις κουζίνες ξενοδοχείων και εστιατορίων, κατάφερε να στήσει ένα εστιατόριο με χαρακτήρα, τον δικό του χαρακτήρα, που θα συναντήσει κανείς και στα πιάτα του.

Οι επιλογές του Γιώργου για το μενού της «Φύτρας» στηρίζονται στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα και φυσικά στις άριστες πρώτες ύλες. Επιλέγοντας ο ίδιος με προσοχή και αγάπη τα υλικά που απαιτούνται, δημιουργεί νόστιμα πιάτα και δημιουργικά όσο χρειάζεται για να διατηρήσουν την αυθεντικότητά τους.

Ως επαγγελματίας βέβαια, που κατέχει καλά τα μυστικά της κουζίνας, δεν θα μπορούσε να μη χρησιμοποιεί τεχνικές που διδάχτηκε και ξέρει άριστα να εφαρμόζει.

Έτσι λοιπόν, αν και οι γεύσεις που θα βρείτε στον κατάλογο της «Φύτρας» είναι γνώριμες, παρασκευάζονται με σύγχρονες τεχνικές, ώστε στο πιάτο σας να φτάνει ένα άριστο αποτέλεσμα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ανδριανουπόλεως 10, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 318747

Tα Φιλαράκια

ta-filarakia1.jpg

Το Νοέμβριο του 2022, η Καλαμαριά απέκτησε το δικό της στέκι για παρέες αγαπημένων φίλων, όπως ακριβώς το «Central Perk» στην αγαπημένη αμερικανική σειρά «Friends» κι αυτό δεν είναι άλλο από το μεζεδοπωλείο «Τα Φιλαράκια».

Μπροστά ακριβώς από το αναπλασμένο πάρκο της Ιωάννη Πασσαλίδη, με φόντο τα δέντρα και τη γλυκιά ατμόσφαιρα της περιοχής, μία παρέα νέων επιχειρηματιών, όλοι λάτρεις της σειράς με την οποία όλοι μάλλον μεγαλώσαμε, άνοιξε το δικό της friendly χώρο, προσαρμοσμένο περισσότερο στα ελληνικά δεδομένα και βασισμένο σε μία ιδέα, πραγματικά μοναδική.

Πρόκειται για έναν μοντέρνο χώρο, με minimal διακόσμηση, με πολλές αναφορές στην ομώνυμη σειρά κι ένα ολόκληρο μενού βασισμένο κι εμπνευσμένο από τους χαρακτήρες της που, προσεχώς θα αποκτήσει και το δικό του vintage καναπέ και το απαραίτητο τραπέζι, για να συγκεντρώνονται οι παρέες. Κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στη Θεσσαλονίκη και που πολύ ευχάριστα υποδεχόμαστε.

Όσοι παρακολουθούσαν ή παρακολουθούν φανατικά τη σειρά, θα ξέρουν ότι κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του διατροφικές ιδιαιτερότητες και συνήθειες: ο Joey Τribbiani – που ποτέ δεν μοιράζεται φαγητό – λατρεύει την pizza λόγω της ιταλικής του καταγωγής, η vegan και λίγο πιο μποέμ Phoebe Buffey έχει τις δικές της ιδέες περί φαγητού, η chef Monica Geller μάλλον θα μπορούσε να τα δοκιμάζει όλα, η Rachel Green αγαπά ιδιαίτερα το fillet mignon κ.ο.κ. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ιωάννη Πασσαλίδη 138, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 061320

ΓΛΥΚΕΣ & ΑΛΜΥΡΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ

MAGOA

magoa1.jpg

Γνωστός και ως «μάγος της σοκολάτας», ο Γιώργος Αυγέρος, έχει χαράξει μία σπουδαία πορεία ως top pastry chef και αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να συστήσει στη Θεσσαλονίκη τις δημιουργίες του μέσα από ένα άλλο πρίσμα, κάνοντας τα γλυκά του… θαύματα προσιτά σε ένα ευρύ πλέον κοινό.

Το «MAGOA» λοιπόν, του Γιώργου Αυγερού είναι το νέο γαστρονομικό διαμάντι της Θεσσαλονίκης και σε αυτό θα μυηθείτε στον μαγικό κόσμο του σεφ μέσα από τις γλυκιές του δημιουργίες. Κλείστε τα μάτια και ζήστε το όνειρο μέσα από γεύσεις μοναδικές που θα σας ταξιδέψουν σε υπέροχα, νόστιμα μονοπάτια

Η ιδέα του pastry chef για το «MAGOA» ξεκίνησε από την επιθυμία του να γνωρίσει στο ευρύτερο κοινό τις μοναδικές του δημιουργίες. Διαμόρφωσε έτσι έναν όμορφο χώρο, όπου κανείς μπορεί να βρει τα ιδιαίτερα γλυκά του, σε ένα χαλαρό και φιλικό περιβάλλον.

Κι αν οι λέξεις compote, tonga και dragee σας μπερδεύουν, οι άνθρωποι του «MAGOA» βρίσκονται εκεί για να σας εξηγήσουν κάθε τι που σας ακούγεται ξένο και να σας μυήσει σε έναν νέο, γεμάτο γλύκα κόσμο.

Οι ιδιαίτερες γεύσεις και η πραγματικά εντυπωσιακή εμφάνιση των γλυκών του Γιώργου Αυγερού δεν είναι άλλο από την εξέλιξη κάποιων παραδοσιακών γλυκών μέσα από τα δικά του μάτια, αλλά και η δημιουργία νέων που φανερώνουν τον εσωτερικό του κόσμο που είναι γεμάτος φαντασία, αγάπη και χαρά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παλαιών Πατρών Γερμανού 29, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 301157

Ζαχαροπλαστείο Amorino

amorino1.jpg

Τα ζαχαροπλαστεία Amorino αποτελούν μία αλυσίδα ζαχαροπλαστείων με έδρα την Κοζάνη, τα οποία πρωτοάνοιξαν τις πόρτες τους το 1986. Πρόκειται για την οικογενειακή επιχείρηση του κ. Ιωάννη Τσαβδαρίδη και της συζύγου του Ελένης, μία επιχείρηση η οποία κατάφερε να κατακτήσει το τοπικό κοινό με την κορυφαία ποιότητα των προϊόντων τους, αλλά και την υψηλή αισθητική των δημιουργιών τους.

Τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση έχει περάσει στα χέρια των γιων της οικογένειας, Χρυσοβαλάντη και Ηλία, που συνεχίζουν να προσφέρουν στους πελάτες τους προϊόντα χειροποίητα, άριστης ποιότητας, με μία «δίψα» όμως για καινοτομία και εξέλιξη, που δίνει το έναυσμα στις επιχειρήσεις με γερά θεμέλια για να κάνουν το επόμενο βήμα…

Είναι από εκείνες τις επιχειρήσεις που θαυμάζεις το μεράκι και την αγάπη που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους της και σκέφτεσαι πως αξίζει πραγματικά να «ανοίξει τα φτερά της» σε ένα μεγαλύτερο κοινό. Αυτό ακριβώς συνέβη με το ζαχαροπλαστείο Amorino.

Η άφιξή του επί της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου 47, σε ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία της Θεσσαλονίκης, ήρθε πριν από λίγους μόλις μήνες, με μόνο όχημα των ιδιοκτητών του το πηγαίο ταλέντο τους και την αμέριστη αγάπη τους για τη ζαχαροπλαστική. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μ. Αλεξάνδρου 47
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 824113

Butter Up

butter-up1.jpg

Σίγουρα ο κορωνοϊός αποτέλεσε ένα ισχυρό σοκ για ολόκληρο τον κόσμο, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό-επιχειρηματικό επίπεδο, επιφέροντας ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο, υπήρξε και ένα θαυμάσιο έναυσμα για να αφήσουμε πίσω τα «πρέπει» και να δούμε τη ζωή με μία άλλη ματιά, δίνοντας προτεραιότητα αυτή τη φορά στα όνειρά μας.

Μία τέτοια ιστορία γεμάτη έμπνευση είναι και αυτή του Butter Up – ένα δημιούργημα της περιόδου του κορωνοϊού, που έμελλε να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα μας σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - πολυσυζητημένο ήδη τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων του νομού.

Καθώς διασχίζει κανείς την οδό Γρηγορίου Παλαμά, μαγεύεται από την ευωδία του φρέσκου βουτύρου που κατακλύζει την ατμόσφαιρα. Λίγο αργότερα, στο νούμερο 9 της οδού ανακαλύπτει την «πηγή» που δεν είναι άλλη από το Butter Up.

Το Butter Up αποτελεί το πρώτο και μοναδικό αυτή τη στιγμή, κατάστημα εστίασης στην αγορά της Θεσσαλονίκης που εξειδικεύεται αποκλειστικά στα κρουασάν. Μη σας ξεγελά η «εξειδίκευση» - εδώ θα βρείτε αυθεντικά γαλλικά κρουασάν στις πιο προσιτές τιμές της αγοράς.

Πρόκειται για έναν γευστικό παράδεισο ζύμης που είναι τραγανή εξωτερικά και αφράτη στο εσωτερικό της. Η γέμιση είναι προσωπική επιλογή του καθενός. Είτε προτιμάτε τις αλμυρές γεύσεις, είτε τις γλυκές, σίγουρα θα βρείτε τη γέμιση που θα σας ενθουσιάσει. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γρηγορίου Παλαμά 9, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 233132

ITALIAN CUISINE - PIZZA – PASTA

Sorrento Napule Streetfood

sorrento-napule-streetfood1.jpg

Το «Sorrento Napule Streetfood», είναι το απόλυτα new entry στην ιταλική street food κουζίνα της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Είναι ολοκαίνουρια – άνοιξε στη Θέρμη τον Οκτώβριο του 2022 – είναι φρέσκια, είναι απόλυτα βασισμένη στη Ναπολιτάνικη φιλοσοφία ως προς τα υλικά, την παρασκευή και το σερβίρισμα και προτείνει νέες γεύσεις, για κάθε είδους προτίμηση και διατροφική επιλογή. Τη γνωρίζουμε πρώτη φορά και την προτείνουμε, ανεπιφύλακτα!

To «Sorrento Napule Streetfood» άνοιξε την 28η Οκτωβρίου 2022, στο κέντρο της Θέρμης. To όνομά της εμπνευσμένο από το Sorrento - τη χερσόνησο της Νότιας Ιταλίας που είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα άφθονα λεμόνια και το λικέρ limoncello της – έρχεται να δέσει απόλυτα με τις γεύσεις της γειτονικής της Νάπολης, που έχουν αναλάβει πιστά να μας προσφέρουν, οι άνθρωποι του νέου αυτού καταστήματος.

Εδώ θα δοκιμάσουμε αυθεντικές ναπολιτάνικες πίτσες, και σε αυτό έχουν βοηθήσει τόσο τα ταξίδια που έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες του καταστήματος στη γειτονική Ιταλία κι όχι μόνο, όσο και τα πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας που οι ίδιοι έχουν στην εστίαση στο εξωτερικό.

Σε έναν χώρο ζεστό και φιλόξενο, με δυνατότητα να γευματίσει κανείς μέσα ή κι έξω, εάν ο καιρός το επιτρέπει, οι αισθήσεις «χορεύουν» από την πρώτη στιγμή.

Τα υλικά είναι άφθονα κι αυθεντικά ιταλικά – όλα είναι Π.Ο.Π. (Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης) της Ιταλίας, με εξαίρεση το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο και το φιστίκι Αιγίνης, που χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένη συνταγή - η ζύμη της πίτσας παρασκευάζεται με προζύμι κι ωριμάζει για 48 με 72 ώρες, έχοντας προλάβει να «ξεκουραστεί» ιδανικά, πριν αρχίσει να παίρνει τη μορφή της πίτσας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 30, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 118750

Dio Mio

dio-mio1.jpg

Είναι νέο, φρέσκο και νόστιμο και ήρθε για να φέρει την εστιατοριακή ιταλική κουζίνα στο σπίτι μας και να μας κάνει να αναφωνήσουμε: «Dio Mio!». Αυτό είναι το όνομα του νέου ιταλικού προορισμού της πόλης, που με τις γεύσεις που μας ετοιμάζει καθημερινά – καινούριες και ιδιαίτερες σε σχέση με αυτές που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα – θα μας … πάρει το μυαλό!

«Dio Mio!», είναι το «Ω Θεέ μου!» στα ιταλικά και η φράση που ακούγεται στα ιταλικά τραπέζια, μαζί με το «Mama Mia!», όταν το φαγητό είναι πραγματικά νόστιμο.

Στο «Dio Mio!» της Λαγκαδά 8Α, οι γεύσεις ανεβαίνουν ένα σκαλοπάτι ψηλότερα από όσα έχουμε συνηθίσει και το street food παίρνει άλλη διάσταση: αυτή των πιάτων ενός πραγματικού ιταλικού εστιατορίου, με πρώτης ποιότητας αυθεντικά ιταλικά υλικά και μερίδες που συσκευάζονται όπως πρέπει και φτάνουν μέχρι την πόρτα του σπιτιού μας, στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Αυτός ήταν, εξάλλου, εξ’ αρχής ο στόχος των ανθρώπων του πολύ νέου αυτού καταστήματος, που άνοιξε μόλις στις 9 Ιανουαρίου του 2023: να φέρει στα σπίτια μας, τα καλύτερα εστιατοριακά πιάτα της Ιταλίας, με εξειδικευμένο delivery, αφού ξεχωρίζουν ακόμη και για τις φροντισμένες συσκευασίες, που εξασφαλίζουν την καλύτερη διατήρηση της παραγγελίας μέχρι να έρθει στο χώρο μας, με αντίστοιχες delivery τιμές και πολλές νέες και διαφορετικές γεύσεις.

Στα υλικά του μενού του «Dio Mio», θα βρούμε αυθεντικά, ποιοτικά ιταλικά ζυμαρικά, κρεατικά κι άλλες πρώτες ύλες, όπως οι σάλτσες που χρησιμοποιούν κι όλα αυτά σε μοναδικούς συνδυασμούς. Αρκετά ταξίδια στο εξωτερικό και η αγάπη για την ιταλική κουζίνα, είναι «συστατικά» εμφανή στο νέο αυτό χώρο και μας εξασφαλίζουν πραγματικά ξεχωριστές γευστικές προτάσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λαγκαδά 8Α
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 500220

ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Taperaki

taperaki1.jpg

Λέξεις όπως «ταπεράκι» παραπέμπουν μόνο σε γεύση και νοστιμιά και το «Taperaki», που άνοιξε το 2019 στη Θέρμη και το Σεπτέμβριο του 2022 στην παραλία της Θεσσαλονίκης, έχει σκοπό να καλύψει κάθε ανάγκη σε γεύση και θρεπτική αξία, όσων μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να μαγειρεύουν καθημερινά, θέλουν ωστόσο, να τρώνε ποιοτικά και υγιεινά. Καλύπτει μία μεγάλη γκάμα σπιτικών συνταγών, όπως αυτά που θα τρώγαμε και στο σπίτι μας και είναι ένα μαγέρικο, όπου το ελληνικό comfort food, σερβίρεται στην καλύτερη εκδοχή του.

Ποιος δεν θα προτιμούσε κάθε τόσο ή και καθημερινά, φαγητό βασισμένο σε οικείες κι αγαπημένες του συνταγές, με τις οποίες μεγάλωσε, ακόμη κι εάν δεν έχει το χρόνο να το προετοιμάσει; Το «Τaperaki» αναλαμβάνει να ετοιμάσει το σπιτικό φαγητό για τον καθένα, από φοιτητές, ζευγάρια, εργαζόμενους, καταστήματα μέχρι και μεγαλύτερους σε ηλικία πελάτες που θέλουν μία γεύση «μαμάς» στο τραπέζι τους. Είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε αθλητές, λόγω των θρεπτικών και πλήρων γευμάτων που προσφέρει.

Ελληνική και μεσογειακή κουζίνα με μία πιο φρέσκια ματιά, που περιλαμβάνει συνταγές δοκιμασμένες, σπιτικές κι αγαπημένες και φαγητά που μαγειρεύονται καθημερινά και φτάνουν στο τραπέζι ζεστά και νόστιμα. Αυτά είναι τα πιο βασικά συστατικά που κάνουν το «Taperaki» περιζήτητο, αρχικά στη Θέρμη όπου πρωτοάνοιξε - καλύπτοντας ένα «κενό» που υπήρχε τότε στην περιοχή - και στη συνέχεια και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου προσθέτει το δικό του «λιθαράκι» στη σπιτική take away κουζίνα.

Στις σπεσιαλιτέ του καταστήματος περιλαμβάνονται – τι άλλο; - το παστίτσιο κι ο μουσακάς, αγαπημένες γεύσεις κάθε σπιτικού. Φαγητά πάντα φρέσκα, που μαγειρεύονται και σερβίρονται αυθημερόν, με την επιμέλεια και τη δημιουργική νότα του Chef Βασίλη Μουρατίδη, σε ένα μενού που ανανεώνεται καθημερινά. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Μεγάλου Αλεξάνδρου 47, Παραλία Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 826476

Οδός Θέρμης - Πανοράματος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 465430

COFFEE & BREAKFAST

D’ Angelo Inspired Tastes

d-angelo-inspired-tastes1.jpg

Από το Δεκέμβριο του 2022, το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει αποκτήσει ένα νέο coffee and breakfast take away σημείο κι αυτό δεν είναι άλλο από το καφέ «D’ Angelo» που, στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου, έχει έρθει να κατεθέσει τις δικές του εμπνευσμένες προτάσεις για ροφήματα και γεύματα, που θα κάνουν τις μέρες μας να αρχίζουν και να κλείνουν πιο νόστιμα.

Από τις 7 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, συντονίζεται στου ρυθμούς της Θεσσαλονίκης κι «αφουγκράζεται» κάθε ανάγκη των ανθρώπων της. Είτε πρόκειται για έναν γευστικό καφέ και μία χειροποίητη αλμυρή πρόταση για να αρχίσει η ημέρα, είτε για ενδιάμεσα γεύματα, που κυμαίνονται από κρύα σάντουιτς και ποικιλία σαλατών, έως γλυκές προτάσεις, για κάθε ώρα.

Το «D’ Angelo» είναι ένας μίνι «πολυχώρος» της take away εστίασης της πόλης, που λειτουργεί ως οικογενειακή επιχείρηση και φέρει την εμπειρία αρκετών ετών. Εδώ μπορούμε να πάρουμε στο χέρι, καθ’ όλη τη διάρκεια τα ημέρας, φρέσκο κι αρωματικό καφέ από δικά τους χαρμάνια, αλλά και ποικίλα μικρογεύματα, που θα μας δώσουν ενέργεια μέσα στο 24ωρο.

Πεϊνιρλί και καλτσόνε, φτιάχνονται επί τόπου στο «D’ Angelo» με φρέσκα κι επιλεγμένα υλικά κι αποτελούν ιδανικές προτάσεις για πρωινό κι όχι μόνο. Χωριάτικες πίτες, μπουγάτσα, πίτσα σε διάφορες γεύσεις ξεχωρίζουν, επίσης, μέσα στις αλμυρές προτάσεις του ενώ, ανάλογα με την εποχή, οι άνθρωποί του θα φροντίζουν να μας εξασφαλίζουν και νηστίσιμα γεύματα.

Όλα ταιριάζουν απόλυτα με τις προτάσεις σε καφέ, που επίσης παρασκευάζεται επί τόπου – από ποικιλία Arabica και πιο κλασσικά χαρμάνια - κι αποτελούν το κάτι καινούριο στην περιοχή, που αξίζει να δοκιμάσει κανείς! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ερμού με Βενιζέλου, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 070829, 6997217333

Phoenix Café

phoenix-cafe1.jpg

Πολλά υποσχόμενο, το «Phoenix Café», άνοιξε στην Καλαμαριά τέλη Σεπτέμβρη και έφερε στην πόλη νέο αέρα με άρωμα καφέ. Ένας μοντέρνος χώρος, με ωραία ατμόσφαιρα και νεανική διάθεση, μέσα σε λίγα τετραγωνικά σας προσφέρει εξαιρετική ποιότητα καφέ και γευστικά σνακ από νωρίς το πρωί.

Στο «Phoenix Café», όλοι οι αγαπημένοι σας καφέδες φτιάχνονται από εκλεκτό χαρμάνι, με προδιαγραφές πού υπόσχονται ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, γευστικά και αρωματικά. Τι άλλο να θέλει κανείς για να ξεκινήσει καλύτερα η μέρα του;

Φυσικά, ο καφές μπορεί να είναι απολαυστικός όλες τις ώρες της ημέρας. Στο «Phoenix Café» μπορείτε να τον απολαύσετε από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Μέχρι τη 1 το μεσημέρι μάλιστα, το κατάστημα κάνει και διανομή στο χώρο σας. Τις υπόλοιπες ώρες, μπορείτε να επισκεφτείτε το «Phoenix Café» για take away ή για να καθίσετε χαλαρά στα εξωτερικά τραπεζάκια πού διαθέτει.

Εκτός όμως από πολύ ωραίο καφέ, στο «Phoenix Café» θα βρείτε και ποικιλία από σνακ, αλμυρά ή γλυκά, ανάλογα με το τι τραβάει η όρεξη σας. Γευστικές σφολιάτες και φρεσκότατα σάντουιτς ή λαχταριστά muffins και donuts.

Το μενού βέβαια, πρόκειται να εμπλουτιστεί τους επόμενους μήνες, καθώς η κουζίνα πού έχει στηθεί στον χώρο είναι σύγχρονα εξοπλισμένη, για να παρέχει μεγάλη γκάμα επιλογών. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ανατολικής Θράκης 17, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 439695

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

Loukoumania

loukoumania1.jpg

Στους ζεστούς λουκουμάδες είναι δύσκολο να αντισταθεί κάνεις, πόσο μάλλον όσοι αγαπάμε ιδιαίτερα το πεντανόστιμο αυτό παραδοσιακό γλυκό των παιδικών μας κι όχι μόνο χρόνων, αυτές τις ζουμερές μπουκιές, λουσμένες με σιρόπι και μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι - ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός - κι αυτό το ξέρουν καλά στο «Loukoumania».

Κυρίως γιατί και οι ιδιοκτήτες του, Έλενα κι Αλέξανδρος - ένα νέο ζευγάρι με εμπειρία στον τουρισμό και τις δημόσιες σχέσεις και στη ζαχαροπλαστική αντίστοιχα- έχουν τους λουκουμάδες σε περίοπτη θέση στις γευστικές τους προτιμήσεις.

Έτσι, άνοιξαν το «Loukoumania», ως τμήμα του ομώνυμου franchise brand, που ήδη από πριν είχε καταστήματα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Και μας το έφεραν στις 15 Οκτωβρίου 2022 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη Δημητρίου Γούναρη 24, για να μπορούμε όλοι, να δοκιμάζουμε τις ξεχωριστές δημιουργίες τους.

Ναι, έτσι ακριβώς. Είναι ξεχωριστές. Όχι μόνο επειδή οι λουκουμάδες εξακολουθούν να είναι μία από τις πιο αγαπημένες γεύσεις όλων μας, αλλά κι επειδή εδώ, σε αυτό το γλυκό χώρο της Γούναρη, η δημιουργικότητα κυμαίνεται σε άλλα επίπεδα.

Μια γλυκιά ιστορία είναι αυτή των νεαρών ιδιοκτητών, που αποφάσισαν να πορευθούν μαζί όχι μόνο ως ζευγάρι, αλλά κι επιχειρηματικά, μέσα από κάτι που αγαπούν.

Η επιθυμία τους «ήρθε κι έδεσε» με τα προϊόντα και τους ανθρώπους της ήδη επιτυχημένης franchise «Loukoumania» κι έτσι, από το Παγκράτι, το Χαϊδάρι, το Κουκάκι, το Αγρίνιο και τα Ιωάννινα, τα προϊόντα της έφτασαν ως εδώ και βρήκαν τη θέση που τους ταιριάζει. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Δημητρίου Γούναρη 24, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 225236















Διανύουμε τους πρώτους μήνες του 2023. Μίας χρονιάς που έπειτα από τα χρόνια του covid δείχνει να είναι ένα έτος που όλοι μας αποκτούμε σταδιακά την κλασσική καθημερινότητα μας, ανακτώντας σιγά-σιγά τους παλιούς μας ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα των προηγούμενων ετών, η καταπιεσμένη δημιουργικότητα και η όρεξη για νέα ξεκινήματα, που είχαν μπει στην αναμονή κατά την περίοδο του covid, βρήκαν τον τρόπο και τα μέσα να εκφραστούν.

Έτσι τους τελευταίους μήνες στην Θεσσαλονίκη, ουκ ολίγες νέες επιχειρήσεις στους χώρους της εστίασης και της ευεξίας, άνοιξαν την πόρτα τους και όπως φαίνεται θα συνεχίσουν να μας υποδέχονται για πολύ καιρό ακόμα.

Πάμε να γνωρίσουμε 10+2 από αυτές, που πραγματικά μας ενθουσίασαν με το concept τους, τη δημιουργικότητα τους, το design τους, αλλά κυρίως με την φιλοσοφία των ανθρώπων τους, να προσφέρουν στο κοινό της πόλης υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και προϊόντα.

HAMMAM COFFEE BAR

Harara Hammam

harara-hammam1.jpg

Πολύχρωμο, ατμοσφαιρικό και χαλαρωτικό είναι το περιβάλλον του νέου και μοναδικού χαμάμ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό της με το νέο έτος.

Με άρωμα και χρώματα της Ανατολής, σαν σκηνικό βγαλμένο από το Μαρόκο, το «Harara Hammam» ήρθε για να θυμίσει στους Θεσσαλονικείς πως κάποτε η πόλη μετρούσε πλήθος χαμάμ, τα οποία ο κόσμος επισκεπτόταν καθημερινά.

Το «Harara Hammam» μάλιστα, τόλμησε να καινοτομήσει θέλοντας να προσφέρει μία ολιστική εμπειρία ευεξίας, τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα, αφού η

όμορφη στοά του -πριν την είσοδο στους χώρους του hammam- έχει μετατραπεί σε ένα απόλυτo ethnic café bar με πανέμορφα χρώματα και ιδιαίτερο design, για να απολαύσετε τον καφέ σας, το τσάι, το ποτό, το cocktail ή τα γευστικά finger food και τα γλυκά του.

Η ατμόσφαιρα στο «Harara Hammam» είναι ειδυλλιακή, η πολύχρωμη διακόσμηση σε ταξιδεύει μέχρι να περάσεις στο λουτρό και να βιώσεις μία μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και ευεξίας.

Οι υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που παρέχονται στο «Harara Hammam» δεν είναι μόνο η χρήση του χαμάμ, αλλά και η απολαυστική μάλαξη σώματος, καθώς και οι ιδιαίτερα ευεργετικές θεραπείες προσώπου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κατούνη 33, Άνω Λαδάδικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 534609

RESTAURANTS

Φύτρα Restaurant

restaurant1.jpg

Η «Φύτρα» είναι ένα νέο εστιατόριο στα ανατολικά της πόλης που μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να κερδίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης γρήγορα και για τους σωστούς λόγους. Όσοι αγαπούν το ποιοτικό και νόστιμο φαγητό, που κρύβει μέσα του θαλπωρή και μεράκι, στη «Φύτρα» βρήκαν αυτό που ζητούσαν. Κι έτσι η Χαριλάου απέκτησε ένα ακόμα στέκι για καλοφαγάδες, που υπόσχεται συνεχώς νέες γευστικές εκπλήξεις.

Σε έναν μικρό, ζεστό χώρο, ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Γιώργος Αντωνιάδης, έχει δημιουργήσει το όνειρο του: έναν σύγχρονο χώρο, όπου πρωταγωνιστές είναι οι καλές πρώτες ύλες και οι αυθεντικές γεύσεις. Με την εμπειρία χρόνων που έχει στις κουζίνες ξενοδοχείων και εστιατορίων, κατάφερε να στήσει ένα εστιατόριο με χαρακτήρα, τον δικό του χαρακτήρα, που θα συναντήσει κανείς και στα πιάτα του.

Οι επιλογές του Γιώργου για το μενού της «Φύτρας» στηρίζονται στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα και φυσικά στις άριστες πρώτες ύλες. Επιλέγοντας ο ίδιος με προσοχή και αγάπη τα υλικά που απαιτούνται, δημιουργεί νόστιμα πιάτα και δημιουργικά όσο χρειάζεται για να διατηρήσουν την αυθεντικότητά τους.

Ως επαγγελματίας βέβαια, που κατέχει καλά τα μυστικά της κουζίνας, δεν θα μπορούσε να μη χρησιμοποιεί τεχνικές που διδάχτηκε και ξέρει άριστα να εφαρμόζει.

Έτσι λοιπόν, αν και οι γεύσεις που θα βρείτε στον κατάλογο της «Φύτρας» είναι γνώριμες, παρασκευάζονται με σύγχρονες τεχνικές, ώστε στο πιάτο σας να φτάνει ένα άριστο αποτέλεσμα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ανδριανουπόλεως 10, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 318747

Tα Φιλαράκια

ta-filarakia1.jpg

Το Νοέμβριο του 2022, η Καλαμαριά απέκτησε το δικό της στέκι για παρέες αγαπημένων φίλων, όπως ακριβώς το «Central Perk» στην αγαπημένη αμερικανική σειρά «Friends» κι αυτό δεν είναι άλλο από το μεζεδοπωλείο «Τα Φιλαράκια».

Μπροστά ακριβώς από το αναπλασμένο πάρκο της Ιωάννη Πασσαλίδη, με φόντο τα δέντρα και τη γλυκιά ατμόσφαιρα της περιοχής, μία παρέα νέων επιχειρηματιών, όλοι λάτρεις της σειράς με την οποία όλοι μάλλον μεγαλώσαμε, άνοιξε το δικό της friendly χώρο, προσαρμοσμένο περισσότερο στα ελληνικά δεδομένα και βασισμένο σε μία ιδέα, πραγματικά μοναδική.

Πρόκειται για έναν μοντέρνο χώρο, με minimal διακόσμηση, με πολλές αναφορές στην ομώνυμη σειρά κι ένα ολόκληρο μενού βασισμένο κι εμπνευσμένο από τους χαρακτήρες της που, προσεχώς θα αποκτήσει και το δικό του vintage καναπέ και το απαραίτητο τραπέζι, για να συγκεντρώνονται οι παρέες. Κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στη Θεσσαλονίκη και που πολύ ευχάριστα υποδεχόμαστε.

Όσοι παρακολουθούσαν ή παρακολουθούν φανατικά τη σειρά, θα ξέρουν ότι κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του διατροφικές ιδιαιτερότητες και συνήθειες: ο Joey Τribbiani – που ποτέ δεν μοιράζεται φαγητό – λατρεύει την pizza λόγω της ιταλικής του καταγωγής, η vegan και λίγο πιο μποέμ Phoebe Buffey έχει τις δικές της ιδέες περί φαγητού, η chef Monica Geller μάλλον θα μπορούσε να τα δοκιμάζει όλα, η Rachel Green αγαπά ιδιαίτερα το fillet mignon κ.ο.κ. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ιωάννη Πασσαλίδη 138, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 061320

ΓΛΥΚΕΣ & ΑΛΜΥΡΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ

MAGOA

magoa1.jpg

Γνωστός και ως «μάγος της σοκολάτας», ο Γιώργος Αυγέρος, έχει χαράξει μία σπουδαία πορεία ως top pastry chef και αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να συστήσει στη Θεσσαλονίκη τις δημιουργίες του μέσα από ένα άλλο πρίσμα, κάνοντας τα γλυκά του… θαύματα προσιτά σε ένα ευρύ πλέον κοινό.

Το «MAGOA» λοιπόν, του Γιώργου Αυγερού είναι το νέο γαστρονομικό διαμάντι της Θεσσαλονίκης και σε αυτό θα μυηθείτε στον μαγικό κόσμο του σεφ μέσα από τις γλυκιές του δημιουργίες. Κλείστε τα μάτια και ζήστε το όνειρο μέσα από γεύσεις μοναδικές που θα σας ταξιδέψουν σε υπέροχα, νόστιμα μονοπάτια

Η ιδέα του pastry chef για το «MAGOA» ξεκίνησε από την επιθυμία του να γνωρίσει στο ευρύτερο κοινό τις μοναδικές του δημιουργίες. Διαμόρφωσε έτσι έναν όμορφο χώρο, όπου κανείς μπορεί να βρει τα ιδιαίτερα γλυκά του, σε ένα χαλαρό και φιλικό περιβάλλον.

Κι αν οι λέξεις compote, tonga και dragee σας μπερδεύουν, οι άνθρωποι του «MAGOA» βρίσκονται εκεί για να σας εξηγήσουν κάθε τι που σας ακούγεται ξένο και να σας μυήσει σε έναν νέο, γεμάτο γλύκα κόσμο.

Οι ιδιαίτερες γεύσεις και η πραγματικά εντυπωσιακή εμφάνιση των γλυκών του Γιώργου Αυγερού δεν είναι άλλο από την εξέλιξη κάποιων παραδοσιακών γλυκών μέσα από τα δικά του μάτια, αλλά και η δημιουργία νέων που φανερώνουν τον εσωτερικό του κόσμο που είναι γεμάτος φαντασία, αγάπη και χαρά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παλαιών Πατρών Γερμανού 29, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 301157

Ζαχαροπλαστείο Amorino

amorino1.jpg

Τα ζαχαροπλαστεία Amorino αποτελούν μία αλυσίδα ζαχαροπλαστείων με έδρα την Κοζάνη, τα οποία πρωτοάνοιξαν τις πόρτες τους το 1986. Πρόκειται για την οικογενειακή επιχείρηση του κ. Ιωάννη Τσαβδαρίδη και της συζύγου του Ελένης, μία επιχείρηση η οποία κατάφερε να κατακτήσει το τοπικό κοινό με την κορυφαία ποιότητα των προϊόντων τους, αλλά και την υψηλή αισθητική των δημιουργιών τους.

Τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση έχει περάσει στα χέρια των γιων της οικογένειας, Χρυσοβαλάντη και Ηλία, που συνεχίζουν να προσφέρουν στους πελάτες τους προϊόντα χειροποίητα, άριστης ποιότητας, με μία «δίψα» όμως για καινοτομία και εξέλιξη, που δίνει το έναυσμα στις επιχειρήσεις με γερά θεμέλια για να κάνουν το επόμενο βήμα…

Είναι από εκείνες τις επιχειρήσεις που θαυμάζεις το μεράκι και την αγάπη που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους της και σκέφτεσαι πως αξίζει πραγματικά να «ανοίξει τα φτερά της» σε ένα μεγαλύτερο κοινό. Αυτό ακριβώς συνέβη με το ζαχαροπλαστείο Amorino.

Η άφιξή του επί της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου 47, σε ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία της Θεσσαλονίκης, ήρθε πριν από λίγους μόλις μήνες, με μόνο όχημα των ιδιοκτητών του το πηγαίο ταλέντο τους και την αμέριστη αγάπη τους για τη ζαχαροπλαστική. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μ. Αλεξάνδρου 47
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 824113

Butter Up

butter-up1.jpg

Σίγουρα ο κορωνοϊός αποτέλεσε ένα ισχυρό σοκ για ολόκληρο τον κόσμο, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό-επιχειρηματικό επίπεδο, επιφέροντας ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο, υπήρξε και ένα θαυμάσιο έναυσμα για να αφήσουμε πίσω τα «πρέπει» και να δούμε τη ζωή με μία άλλη ματιά, δίνοντας προτεραιότητα αυτή τη φορά στα όνειρά μας.

Μία τέτοια ιστορία γεμάτη έμπνευση είναι και αυτή του Butter Up – ένα δημιούργημα της περιόδου του κορωνοϊού, που έμελλε να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα μας σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - πολυσυζητημένο ήδη τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων του νομού.

Καθώς διασχίζει κανείς την οδό Γρηγορίου Παλαμά, μαγεύεται από την ευωδία του φρέσκου βουτύρου που κατακλύζει την ατμόσφαιρα. Λίγο αργότερα, στο νούμερο 9 της οδού ανακαλύπτει την «πηγή» που δεν είναι άλλη από το Butter Up.

Το Butter Up αποτελεί το πρώτο και μοναδικό αυτή τη στιγμή, κατάστημα εστίασης στην αγορά της Θεσσαλονίκης που εξειδικεύεται αποκλειστικά στα κρουασάν. Μη σας ξεγελά η «εξειδίκευση» - εδώ θα βρείτε αυθεντικά γαλλικά κρουασάν στις πιο προσιτές τιμές της αγοράς.

Πρόκειται για έναν γευστικό παράδεισο ζύμης που είναι τραγανή εξωτερικά και αφράτη στο εσωτερικό της. Η γέμιση είναι προσωπική επιλογή του καθενός. Είτε προτιμάτε τις αλμυρές γεύσεις, είτε τις γλυκές, σίγουρα θα βρείτε τη γέμιση που θα σας ενθουσιάσει. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γρηγορίου Παλαμά 9, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 233132

ITALIAN CUISINE - PIZZA – PASTA

Sorrento Napule Streetfood

sorrento-napule-streetfood1.jpg

Το «Sorrento Napule Streetfood», είναι το απόλυτα new entry στην ιταλική street food κουζίνα της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Είναι ολοκαίνουρια – άνοιξε στη Θέρμη τον Οκτώβριο του 2022 – είναι φρέσκια, είναι απόλυτα βασισμένη στη Ναπολιτάνικη φιλοσοφία ως προς τα υλικά, την παρασκευή και το σερβίρισμα και προτείνει νέες γεύσεις, για κάθε είδους προτίμηση και διατροφική επιλογή. Τη γνωρίζουμε πρώτη φορά και την προτείνουμε, ανεπιφύλακτα!

To «Sorrento Napule Streetfood» άνοιξε την 28η Οκτωβρίου 2022, στο κέντρο της Θέρμης. To όνομά της εμπνευσμένο από το Sorrento - τη χερσόνησο της Νότιας Ιταλίας που είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα άφθονα λεμόνια και το λικέρ limoncello της – έρχεται να δέσει απόλυτα με τις γεύσεις της γειτονικής της Νάπολης, που έχουν αναλάβει πιστά να μας προσφέρουν, οι άνθρωποι του νέου αυτού καταστήματος.

Εδώ θα δοκιμάσουμε αυθεντικές ναπολιτάνικες πίτσες, και σε αυτό έχουν βοηθήσει τόσο τα ταξίδια που έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες του καταστήματος στη γειτονική Ιταλία κι όχι μόνο, όσο και τα πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας που οι ίδιοι έχουν στην εστίαση στο εξωτερικό.

Σε έναν χώρο ζεστό και φιλόξενο, με δυνατότητα να γευματίσει κανείς μέσα ή κι έξω, εάν ο καιρός το επιτρέπει, οι αισθήσεις «χορεύουν» από την πρώτη στιγμή.

Τα υλικά είναι άφθονα κι αυθεντικά ιταλικά – όλα είναι Π.Ο.Π. (Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης) της Ιταλίας, με εξαίρεση το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο και το φιστίκι Αιγίνης, που χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένη συνταγή - η ζύμη της πίτσας παρασκευάζεται με προζύμι κι ωριμάζει για 48 με 72 ώρες, έχοντας προλάβει να «ξεκουραστεί» ιδανικά, πριν αρχίσει να παίρνει τη μορφή της πίτσας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 30, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 118750

Dio Mio

dio-mio1.jpg

Είναι νέο, φρέσκο και νόστιμο και ήρθε για να φέρει την εστιατοριακή ιταλική κουζίνα στο σπίτι μας και να μας κάνει να αναφωνήσουμε: «Dio Mio!». Αυτό είναι το όνομα του νέου ιταλικού προορισμού της πόλης, που με τις γεύσεις που μας ετοιμάζει καθημερινά – καινούριες και ιδιαίτερες σε σχέση με αυτές που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα – θα μας … πάρει το μυαλό!

«Dio Mio!», είναι το «Ω Θεέ μου!» στα ιταλικά και η φράση που ακούγεται στα ιταλικά τραπέζια, μαζί με το «Mama Mia!», όταν το φαγητό είναι πραγματικά νόστιμο.

Στο «Dio Mio!» της Λαγκαδά 8Α, οι γεύσεις ανεβαίνουν ένα σκαλοπάτι ψηλότερα από όσα έχουμε συνηθίσει και το street food παίρνει άλλη διάσταση: αυτή των πιάτων ενός πραγματικού ιταλικού εστιατορίου, με πρώτης ποιότητας αυθεντικά ιταλικά υλικά και μερίδες που συσκευάζονται όπως πρέπει και φτάνουν μέχρι την πόρτα του σπιτιού μας, στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Αυτός ήταν, εξάλλου, εξ’ αρχής ο στόχος των ανθρώπων του πολύ νέου αυτού καταστήματος, που άνοιξε μόλις στις 9 Ιανουαρίου του 2023: να φέρει στα σπίτια μας, τα καλύτερα εστιατοριακά πιάτα της Ιταλίας, με εξειδικευμένο delivery, αφού ξεχωρίζουν ακόμη και για τις φροντισμένες συσκευασίες, που εξασφαλίζουν την καλύτερη διατήρηση της παραγγελίας μέχρι να έρθει στο χώρο μας, με αντίστοιχες delivery τιμές και πολλές νέες και διαφορετικές γεύσεις.

Στα υλικά του μενού του «Dio Mio», θα βρούμε αυθεντικά, ποιοτικά ιταλικά ζυμαρικά, κρεατικά κι άλλες πρώτες ύλες, όπως οι σάλτσες που χρησιμοποιούν κι όλα αυτά σε μοναδικούς συνδυασμούς. Αρκετά ταξίδια στο εξωτερικό και η αγάπη για την ιταλική κουζίνα, είναι «συστατικά» εμφανή στο νέο αυτό χώρο και μας εξασφαλίζουν πραγματικά ξεχωριστές γευστικές προτάσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λαγκαδά 8Α
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 500220

ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Taperaki

taperaki1.jpg

Λέξεις όπως «ταπεράκι» παραπέμπουν μόνο σε γεύση και νοστιμιά και το «Taperaki», που άνοιξε το 2019 στη Θέρμη και το Σεπτέμβριο του 2022 στην παραλία της Θεσσαλονίκης, έχει σκοπό να καλύψει κάθε ανάγκη σε γεύση και θρεπτική αξία, όσων μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να μαγειρεύουν καθημερινά, θέλουν ωστόσο, να τρώνε ποιοτικά και υγιεινά. Καλύπτει μία μεγάλη γκάμα σπιτικών συνταγών, όπως αυτά που θα τρώγαμε και στο σπίτι μας και είναι ένα μαγέρικο, όπου το ελληνικό comfort food, σερβίρεται στην καλύτερη εκδοχή του.

Ποιος δεν θα προτιμούσε κάθε τόσο ή και καθημερινά, φαγητό βασισμένο σε οικείες κι αγαπημένες του συνταγές, με τις οποίες μεγάλωσε, ακόμη κι εάν δεν έχει το χρόνο να το προετοιμάσει; Το «Τaperaki» αναλαμβάνει να ετοιμάσει το σπιτικό φαγητό για τον καθένα, από φοιτητές, ζευγάρια, εργαζόμενους, καταστήματα μέχρι και μεγαλύτερους σε ηλικία πελάτες που θέλουν μία γεύση «μαμάς» στο τραπέζι τους. Είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε αθλητές, λόγω των θρεπτικών και πλήρων γευμάτων που προσφέρει.

Ελληνική και μεσογειακή κουζίνα με μία πιο φρέσκια ματιά, που περιλαμβάνει συνταγές δοκιμασμένες, σπιτικές κι αγαπημένες και φαγητά που μαγειρεύονται καθημερινά και φτάνουν στο τραπέζι ζεστά και νόστιμα. Αυτά είναι τα πιο βασικά συστατικά που κάνουν το «Taperaki» περιζήτητο, αρχικά στη Θέρμη όπου πρωτοάνοιξε - καλύπτοντας ένα «κενό» που υπήρχε τότε στην περιοχή - και στη συνέχεια και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου προσθέτει το δικό του «λιθαράκι» στη σπιτική take away κουζίνα.

Στις σπεσιαλιτέ του καταστήματος περιλαμβάνονται – τι άλλο; - το παστίτσιο κι ο μουσακάς, αγαπημένες γεύσεις κάθε σπιτικού. Φαγητά πάντα φρέσκα, που μαγειρεύονται και σερβίρονται αυθημερόν, με την επιμέλεια και τη δημιουργική νότα του Chef Βασίλη Μουρατίδη, σε ένα μενού που ανανεώνεται καθημερινά. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Μεγάλου Αλεξάνδρου 47, Παραλία Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 826476

Οδός Θέρμης - Πανοράματος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 465430

COFFEE & BREAKFAST

D’ Angelo Inspired Tastes

d-angelo-inspired-tastes1.jpg

Από το Δεκέμβριο του 2022, το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει αποκτήσει ένα νέο coffee and breakfast take away σημείο κι αυτό δεν είναι άλλο από το καφέ «D’ Angelo» που, στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου, έχει έρθει να κατεθέσει τις δικές του εμπνευσμένες προτάσεις για ροφήματα και γεύματα, που θα κάνουν τις μέρες μας να αρχίζουν και να κλείνουν πιο νόστιμα.

Από τις 7 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, συντονίζεται στου ρυθμούς της Θεσσαλονίκης κι «αφουγκράζεται» κάθε ανάγκη των ανθρώπων της. Είτε πρόκειται για έναν γευστικό καφέ και μία χειροποίητη αλμυρή πρόταση για να αρχίσει η ημέρα, είτε για ενδιάμεσα γεύματα, που κυμαίνονται από κρύα σάντουιτς και ποικιλία σαλατών, έως γλυκές προτάσεις, για κάθε ώρα.

Το «D’ Angelo» είναι ένας μίνι «πολυχώρος» της take away εστίασης της πόλης, που λειτουργεί ως οικογενειακή επιχείρηση και φέρει την εμπειρία αρκετών ετών. Εδώ μπορούμε να πάρουμε στο χέρι, καθ’ όλη τη διάρκεια τα ημέρας, φρέσκο κι αρωματικό καφέ από δικά τους χαρμάνια, αλλά και ποικίλα μικρογεύματα, που θα μας δώσουν ενέργεια μέσα στο 24ωρο.

Πεϊνιρλί και καλτσόνε, φτιάχνονται επί τόπου στο «D’ Angelo» με φρέσκα κι επιλεγμένα υλικά κι αποτελούν ιδανικές προτάσεις για πρωινό κι όχι μόνο. Χωριάτικες πίτες, μπουγάτσα, πίτσα σε διάφορες γεύσεις ξεχωρίζουν, επίσης, μέσα στις αλμυρές προτάσεις του ενώ, ανάλογα με την εποχή, οι άνθρωποί του θα φροντίζουν να μας εξασφαλίζουν και νηστίσιμα γεύματα.

Όλα ταιριάζουν απόλυτα με τις προτάσεις σε καφέ, που επίσης παρασκευάζεται επί τόπου – από ποικιλία Arabica και πιο κλασσικά χαρμάνια - κι αποτελούν το κάτι καινούριο στην περιοχή, που αξίζει να δοκιμάσει κανείς! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ερμού με Βενιζέλου, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 070829, 6997217333

Phoenix Café

phoenix-cafe1.jpg

Πολλά υποσχόμενο, το «Phoenix Café», άνοιξε στην Καλαμαριά τέλη Σεπτέμβρη και έφερε στην πόλη νέο αέρα με άρωμα καφέ. Ένας μοντέρνος χώρος, με ωραία ατμόσφαιρα και νεανική διάθεση, μέσα σε λίγα τετραγωνικά σας προσφέρει εξαιρετική ποιότητα καφέ και γευστικά σνακ από νωρίς το πρωί.

Στο «Phoenix Café», όλοι οι αγαπημένοι σας καφέδες φτιάχνονται από εκλεκτό χαρμάνι, με προδιαγραφές πού υπόσχονται ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, γευστικά και αρωματικά. Τι άλλο να θέλει κανείς για να ξεκινήσει καλύτερα η μέρα του;

Φυσικά, ο καφές μπορεί να είναι απολαυστικός όλες τις ώρες της ημέρας. Στο «Phoenix Café» μπορείτε να τον απολαύσετε από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Μέχρι τη 1 το μεσημέρι μάλιστα, το κατάστημα κάνει και διανομή στο χώρο σας. Τις υπόλοιπες ώρες, μπορείτε να επισκεφτείτε το «Phoenix Café» για take away ή για να καθίσετε χαλαρά στα εξωτερικά τραπεζάκια πού διαθέτει.

Εκτός όμως από πολύ ωραίο καφέ, στο «Phoenix Café» θα βρείτε και ποικιλία από σνακ, αλμυρά ή γλυκά, ανάλογα με το τι τραβάει η όρεξη σας. Γευστικές σφολιάτες και φρεσκότατα σάντουιτς ή λαχταριστά muffins και donuts.

Το μενού βέβαια, πρόκειται να εμπλουτιστεί τους επόμενους μήνες, καθώς η κουζίνα πού έχει στηθεί στον χώρο είναι σύγχρονα εξοπλισμένη, για να παρέχει μεγάλη γκάμα επιλογών. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ανατολικής Θράκης 17, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 439695

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

Loukoumania

loukoumania1.jpg

Στους ζεστούς λουκουμάδες είναι δύσκολο να αντισταθεί κάνεις, πόσο μάλλον όσοι αγαπάμε ιδιαίτερα το πεντανόστιμο αυτό παραδοσιακό γλυκό των παιδικών μας κι όχι μόνο χρόνων, αυτές τις ζουμερές μπουκιές, λουσμένες με σιρόπι και μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι - ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός - κι αυτό το ξέρουν καλά στο «Loukoumania».

Κυρίως γιατί και οι ιδιοκτήτες του, Έλενα κι Αλέξανδρος - ένα νέο ζευγάρι με εμπειρία στον τουρισμό και τις δημόσιες σχέσεις και στη ζαχαροπλαστική αντίστοιχα- έχουν τους λουκουμάδες σε περίοπτη θέση στις γευστικές τους προτιμήσεις.

Έτσι, άνοιξαν το «Loukoumania», ως τμήμα του ομώνυμου franchise brand, που ήδη από πριν είχε καταστήματα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Και μας το έφεραν στις 15 Οκτωβρίου 2022 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη Δημητρίου Γούναρη 24, για να μπορούμε όλοι, να δοκιμάζουμε τις ξεχωριστές δημιουργίες τους.

Ναι, έτσι ακριβώς. Είναι ξεχωριστές. Όχι μόνο επειδή οι λουκουμάδες εξακολουθούν να είναι μία από τις πιο αγαπημένες γεύσεις όλων μας, αλλά κι επειδή εδώ, σε αυτό το γλυκό χώρο της Γούναρη, η δημιουργικότητα κυμαίνεται σε άλλα επίπεδα.

Μια γλυκιά ιστορία είναι αυτή των νεαρών ιδιοκτητών, που αποφάσισαν να πορευθούν μαζί όχι μόνο ως ζευγάρι, αλλά κι επιχειρηματικά, μέσα από κάτι που αγαπούν.

Η επιθυμία τους «ήρθε κι έδεσε» με τα προϊόντα και τους ανθρώπους της ήδη επιτυχημένης franchise «Loukoumania» κι έτσι, από το Παγκράτι, το Χαϊδάρι, το Κουκάκι, το Αγρίνιο και τα Ιωάννινα, τα προϊόντα της έφτασαν ως εδώ και βρήκαν τη θέση που τους ταιριάζει. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Δημητρίου Γούναρη 24, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 225236















ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία