Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε τις 15+1 πιο γλυκές διευθύνσεις της πόλης, με τις πιο λαχταριστές πασχαλινές δημιουργίες

Γλυκές απολαύσεις για το πασχαλινό τραπέζι και όχι μόνο…

 30/04/2024 10:00

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε τις 15+1 πιο γλυκές διευθύνσεις της πόλης, με τις πιο λαχταριστές πασχαλινές δημιουργίες

Πάσχα με αφράτα και λαχταριστά τσουρέκια! Με γλυκές δημιουργίες που θα πλουτίσουν γευστικά το πασχαλινό τραπέζι ή θα αποτελέσουν το καλύτερο δώρο για τους ανθρώπους που αγαπάμε.

Τσουρέκια, σοκολατένια αυγά, κεράσματα, τούρτες, προφιτερόλ, παγωτό και τόσα άλλα... σε μία Θεσσαλονίκη, όπου με τα τόσα εξαιρετικά ζαχαροπλαστεία, ίσως να σας είναι δύσκολο να διαλέξετε!

Πάμε λοιπόν, να σας προτείνουμε 15+1 από αυτά που σίγουρα μιλούν στην καρδιά μας...

Μίλτος Patisserie & Catering

miltos1.jpg

48 χρόνια μετά από το πρώτο «καλωσόρισμα» της ομάδας των ζαχαροπλαστείων Μίλτος στους Θεσσαλονικείς, η επιχείρηση έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι στιγμών και αναμνήσεών μας, είτε πρόκειται για τις απλές καθημερινές μας στιγμές είτε για πιο επίσημες περιστάσεις, όπως είναι το Πάσχα.

Το Πάσχα είναι μία από τις πιο αγαπημένες γιορτές των Ελλήνων, βαθιά συνυφασμένη με την οικογένεια, με γεύματα με αγαπημένους μας ανθρώπους και παραδοσιακές δημιουργίες. Τα ζαχαροπλαστεία Μίλτος αποτελούν εγγύηση στο να μας προμηθεύουν κάθε χρόνο με αγνά προϊόντα, υψηλής ποιότητας με μοναδικές γεύσεις και αρώματα, προκειμένου να συνοδεύσουν τις οικογενειακές μας στιγμές.

Στα ζαχαροπλαστεία «Μίλτος» θα βρείτε τα κλασικά παραδοσιακά τσουρέκια, αλλά και με επικάλυψη σοκολάτας τριών ειδών– λευκή, γάλακτος, μαύρη – και με πασχαλινό στολισμό. Όλα τους φτιαγμένα με τις παραδοσιακές σπιτικές συνταγές και με αγνές πρώτες ύλες, με φρέσκο γάλα, βούτυρο και αυγά και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Στις βιτρίνες των καταστημάτων Μίλτος μπορείτε επίσης να θαυμάσετε τα σοκολατένια αυγά παραγωγής τους, σε μοναδικά σχέδια που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Προσωπική αγαπημένη μας επιλογή, οι πραλίνες σε σχήμα μικρών αυγών, με γέμιση πραλίνα αμυγδάλου! Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Κεντρικό – Στέλιου Καζαντζίδη 37, Θέρμη | Τσιμισκή 82, Κέντρο | Κ. Καραμανλή 35 | Δελφών με Μαρτίου | Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 10Α, Καλαμαριά | Ελ. Βενιζέλου 8, Βότση | Αλ. Παπαναστασίου 133, Χαριλάου | Γιάννη Αγγέλου 13, Χαριλάου | Γ. Γεννηματά 34, Άγιος Ιωάννης | Ανθέων 24, Περαία

Εστία

estia1.jpg

Τα αρτοζαχαροπλαστεία «Εστία» έχουν μία μακρά ιστορία γεμάτη γεύσεις και αρώματα στη Θεσσαλονίκη, καθώς η επιχείρηση δραστηριοποιείται στην πόλη από το 1961. Ιδρυτής της ο αρτοποιός, Αλκιβιάδης Παπαχρήστος, ο οποίος έχοντας στη φαρέτρα του αγνό μεράκι και αγάπη δημιούργησε το πρώτο κατάστημα στην περιοχή του Φοίνικα Καλαμαριάς.

Το 1982 η επιχείρηση πέρασε στον γιο του, Γεώργιο Παπαχρήστο, ο οποίος έμελλε να τη γιγαντώσει. Λόγω της επιθυμίας του να κατέχει όλο και περισσότερο την τεχνογνωσία του επαγγέλματος, πραγματοποιούσε συνεχώς εκπαιδευτικά ταξίδια στην Ευρώπη και το εξωτερικό, σε εξειδικευμένα ερευνητικά κέντρα, μαθαίνοντας έτσι όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην κατασκευή άρτου και αρτοποιημάτων. Ο «αγώνας» του συνεχίστηκε αδιάκοπα για 40 και πλέον χρόνια, καταφέρνοντας να θέσει απόλυτα στέρεα θεμέλια σε μία επιχείρηση που θεωρείται από τις πλέον θαυμαστές στον χώρο της αρτοζαχαροπλαστικής.

Ο ίδιος συνεχίζει να είναι ενεργός, ενώ στο «δυναμικό» της διοίκησης έχουν προστεθεί και οι γιοι του, Αλκιβιάδης και Χρήστος, διατηρώντας αναλλοίωτες τις βασικές αρχές και τις αξίες της ΕΣΤΙΑΣ τους. Η 3η γενιά της επιχείρησης δεν επαναπαύεται ποτέ και έχει το βλέμμα πάντα στραμμένο στην κατεύθυνση της καινοτομίας και της ανάπτυξης. Δείτε περισσότερα…

Καταστήματα:

Αιγαίου, Αιγαίου 25 /Αμφιπόλεως, Επιδαύρου 46 & Αμφιπόλεως 44-46 / Αρτάκης, Λάρνακος 2 & Ρόδου 28 / Δημαρχείο Πυλαίας, Προφήτη Ηλία 65 / Επτάλοφος, Μεγάλου Αλεξάνδρου 20 / Θέρμη, Γρ. Ταβάκη 5 / Κωνσταντινοπολίτικα, 17ης Νοέμβρη 67 / Λευκός Πύργος, Δ. Γούναρη & Π. Μελά /Εθνικής Αμύνης, Ιωάννου Δέλλιου 3 & Εθνικής Αμύνης / Μασούτης Θέρμης, 14ο χλμ Θεσσαλονίκης-Βασιλικών / Μασούτης Καλαμαριάς, Μητροπολίτου Γρηγορίου Καλλίδου 112 / Μασούτης Σταυρούπολης, 4ο χλμ οδού Λαγκαδά / Μπότσαρη, Μ. Μπότσαρη 67 / Περαία, Ανθέων 34 & Αμπελοκήπων / Πεύκα, Λεωφόρος Γ. Παπανικολάου 88 / Εύοσμος, 28ης Οκτωβρίου 35 & Μ. Αλεξάνδρου / Πλαγιάρι, Μιαούλη 31 / Φοίνικας, Δημοκρίτου 10 / Χαριλάου, Αλ. Παπαναστασίου 140 / Χορτιάτης, 14ο χλμ Θεσσαλονίκης-Χορτιάτη / Θέρμη, Στέλιου Καζαντζίδη 22-24,/ 5ο χιλιόμετρο Χαριλάου-Θέρμης (Νέο Κατάστημα)

Fleur

fleur1.jpg

Το «Fleur Boulangerie & Patisserie», που φέτος διανύει τον πέμπτο χρόνο του, έχοντας δημιουργήσει μία τελείως δική του ταυτότητα στον τομέα της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής, έχει να επιδείξει μία γλυκιά κι επιτυχημένη πορεία, ενός καταστήματος που για τους ιδρυτές του, έχει «κερδίσει το στοίχημα του γλυκού».

Οι δύο τελευταίοι, ο Pastry Chef Κώστας Τσενικίδης κι ο Στάθης Αλιμπάκης, έχουν δημιουργήσει από το 2019 στη Δημητρίου Φωκά 6, στην Πυλαία κάτι πραγματικά μοναδικό, στο δρόμο της γαλλικής παράδοσης, που θέλει το βάρος να δίνεται στη γεύση κι όχι στη ζάχαρη, όσον αφορά στη ζαχαροπλαστική. Κι εμείς, έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε δημιουργίες πραγματικά ξεχωριστές, τόσο γλυκές, όσο κι αλμυρές.

«Fleur», για τους ανθρώπους του, σημαίνει πάθος για δημιουργία, σημαίνει απλά «το καλύτερο». Σε κομβικό σημείο, κοντά στην περιφερειακό οδό και με χώρο για parking, μας κερδίζει από την πρώτη στιγμή και κάθε του γεύση, μαρτυρά από μόνη της, το γιατί έχει πάρει ένα όνομα που σημαίνει «ανθός», αλλά και το γιατί υπάρχουν πελάτες που το προτιμούν ανελλιπώς και καθημερινά.

Η φιλοσοφία των εμπνευστών του «Fleur», όσον αφορά στον τομέα της γαστρονομίας, στοχεύει στη δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας, βασισμένων σε αυθεντικές πρώτες ύλες, με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Δημητρίου Φωκά 6, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 380620

Αρτοζαχαροπλαστεία Τιτάνια

titania1.jpg

Πάσχα και γλυκές απολαύσεις…και δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα των πιο must προορισμών της Θεσσαλονίκης το «Τιτάνια», ο 88χρονος φούρνος της πόλης, με σήμα κατατεθέν το ξεροψημένο κουλούρι, που σας περιμένει τις ημέρες της Σαρακοστής αλλά και της Πασχαλινής περιόδου, με μία από τις μεγαλύτερες ποικιλίες σε γλυκά κι αλμυρά εδέσματα.

Από τα κλασσικά πασχαλινά τσουρέκια, μέχρι σκαλτσούνια ή φλογέρες με λουκούμι αλλά κι όλα τα νηστίσιμα προϊόντα του, ένα είναι σίγουρο: θα σας καλύψει απόλυτα, τόσο για το πασχαλινό τραπέζι, όσο και για κάθε είδους δώρο, θέλετε να κάνετε από τώρα, μέχρι και τις τελευταίες ημέρες των γιορτών του Πάσχα.

Η ιστορία του «Titania», λίγο ως πολύ γνωστή στους περισσότερους, ξεκινά από το 1935 από τον παππού των σημερινών ιδιοκτητών, πρόσφυγα από τη Μικρά Ασία, που άνοιξε το πρώτο κατάστημα ως κουλουρτζής στο Βαρδάρη, αφού ήρθε στην πόλη ως πρόσφυγας από το Ικόνιο και φτάνει στο σήμερα, οκτώ και πλέον δεκαετίες μετά, στην Καρόλου Ντηλ 22 και στην Τσιμισκή 139, σε δύο ολοένα και πιο αναπτυσσόμενα καταστήματα, που καλύπτουν κάθε ανάγκη σας σε αρτοποιήματα και ζαχαροπλαστική.

Σήμα κατατεθέν του το κουλούρι Θεσσαλονίκης, που ο αρχικός ιδιοκτήτης διένειμε σε πλανόδιους πωλητές της πόλης, το οποίο ξεχωρίζει για την τραγανότητα και τη γεύση του, χάρη σε ένα «λάθος» τότε στην παραγωγή, που έδωσε το πρώτο κουλούρι χωρίς μαγιά, ξεροψημένο από έξω κι αφράτο από μέσα, που στη συνέχεια καθιερώθηκε κι αγαπήθηκε από πολλούς και που σήμερα, βγαίνει σε 12 διαφορετικούς κωδικούς. Όχι τυχαία, χάρη στη σταθερότητα των υπηρεσιών του, το «Τιτάνια» προτιμάται ακόμη από πελάτες, που παραμένουν σταθεροί για πάνω από μισό αιώνα. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Καρόλου Ντηλ 22, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 279879

Τσιμισκή 139, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 220985

Αρτοζαχαροπλαστεία Βεργίδης

vergidis.jpg

Τα Αρτοζαχαροπλαστεία «Βεργίδης», είναι από τις πιο παλιές επιχειρήσεις του χώρου τους. Έχοντας ανοίξει το 1948 από το Χρήστο Βεργίδη - που έμαθε την τέχνη της Ζαχαροπλαστικής κοντά στο θείο του, στην Κομοτηνή, από όπου κατάγεται η οικογένεια - σήμερα μετρούν 7 καταστήματα μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, πέρα από το κατάστημα της κεντρικής παραγωγής, που βρίσκεται στη Νέα Ραιδεστό.

Τα «μυστικά» της επιτυχίας; Η δύναμη της οικογένειας, που λειτουργεί την επιχείρηση ως ομάδα, η μεγάλη παράδοση που φέρει, αλλά και η μεγάλη εξειδίκευση και τεχνογνωσία τους. Το χειροποίητο κερδίζει πάντα, κι εδώ, ξέρουν να το εκτιμούν!

Η αρτοζαχαροπλαστική Βεργίδη, έκανε τα πρώτα της βήματα σε δύσκολα χρόνια κι όμως, έχει διαγράψει μία ιστορία λαμπρή, που συνεχίζεται σταθερά και με επιτυχία. Κατά την Κατοχή, οι πρωτομάστορές της δούλευαν για ένα κομμάτι ψωμί κι όταν δυσκόλεψαν πολύ τα πράγματα, ο Χρήστος Βεργίδης αποφάσισε να κατέβει στη Θεσσαλονίκη, όπου κι άνοιξε το πρώτο μαγαζί στην Παπάφη, με το όνομα «Θράκη», μαζί με τη σύζυγό του, Βάσω.

Σήμερα, η τρίτη γενιά της οικογένειας στα ηνία, η Βίκυ Βεργίδου και ο αδερφός της Χρήστος, εγγόνια του αρχικού ιδιοκτήτη, μαζί με τους γονείς τους, Μόδεστο και Λίζα, συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση ακάθεκτοι και με μεράκι. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις και τηλέφωνα επικοινωνίας καταστημάτων:

Biscotti Tsoungari

biscotti-tsoungari1.jpg

Η επιχείρηση Biscotti Tsoungari αποτελεί, πλέον, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής κουλτούρας της Θεσσαλονίκης, καθώς έχει διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία 88 ετών στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής στην πόλη, προσδίδοντας γεύσεις και αναμνήσεις σε όλες τις οικογενειακές μας στιγμές.

Παράλληλα, η επωνυμία Biscotti Tsoungari μάς κάνει υπερήφανους σε κάθε γωνιά της γης, καθώς οι γεύσεις της έχουν ταξιδέψει από την Ευρώπη έως την Ασία και από εκεί μέχρι την Αμερική… Γεύσεις που έχουν κερδίσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

Με μότο τους το «ευγνώμονες ως ζαχαροπλάστες» (Grateful Bakers), η ομάδα της Biscotti Tsoungari δεν σταματά στιγμή να ονειρεύεται, να καινοτομεί και να μας προσφέρει μοναδικές γευστικές δημιουργίες.

Η Biscotti Tsoungari είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1936 στην οδό Βασ. Όλγας στην περιοχή του Ντεπώ Θεσσαλονίκης, με ένα παραδοσιακό τότε γαλακτοπωλείο με κρέμες, παγωτά και γλυκίσματα. «Πρωτομάστοράς» της ήταν ο Νικόλαος Τσούγγαρης, ο άνθρωπος που ξεκίνησε αυτή τη γλυκιά ιστορίαπου έμελλε να «σημαδέψει» τη ζαχαροπλαστική της πόλης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση:

Θέρμη Θεσσαλονίκης (Χονδρική και λιανική)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 472221, 2310 472222

Αλατσατών 4, Νέα Κρήνη, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 445757

Ζαχαροπλαστεία Ροδίνι

zacharoplastio-rodini1.jpg

Πενήντα πέντε χρόνια ιστορίας κλείνει το ζαχαροπλαστείο «Ροδίνι» που βρίσκεται στο νούμερο 7 της Πατριάρχου Ιωακείμ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τα οποία η ιδρύτρια οικογένεια Τριανταφυλλίδη, που το διαχειρίζεται από γεννήσεώς του, φροντίζει να διατηρεί την παράδοση στο παραδοσιακό ροδίνι κι άλλα μικρασιάτικα γλυκά, διαθέτοντας τόση εμπειρία, όσο και πάθος για δημιουργία.

Είναι από τις επιχειρήσεις του κέντρου που ξεχωρίζουν πραγματικά για τον οικογενειακό τους χαρακτήρα κι έχουν καταξιωθεί, για τη μοναδική τεχνογνωσία τους στο χώρο των γαμήλιων γλυκών κι όχι μόνο, με κάθε δημιουργία να είναι τόσο μοναδική, όσο και η αγάπη των ανθρώπων του, γι’ αυτό που κάνουν.

Από τα παλαιότερα ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης, το «Ροδίνι», άνοιξε το 1969 από το ζευγάρι Χρήστο και Μακρίνα Τριανταφυλλίδη που, έχοντας φύγει ως μετανάστες μέσα στη δεκαετία του ’60 στη Γερμανία, επέστρεψαν τότε στην Ελλάδα. Επιθυμία του πρώτου ήταν να ανοίξει μία δική του επιχείρηση κι έτσι, μαζί με δύο φίλους του, ο ένα εκ των οποίων ήξερε ήδη τη δουλειά, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους ζαχαροπλαστείο, το οποίο και κράτησαν ο Χρήστος και η Μακρίνα, μέχρι που τη σκυτάλη πήραν ο γιος τους, Ιορδάνης, με τη σύζυγό του, Άννα.

Φτάνοντας στο σήμερα, στην επιχείρηση έχει προστεθεί και ο γιος των τελευταίων, Χρήστος, με σπουδές στα Οικονομικά, που έχει αναλάβει δράση στην παραγωγή. Υπεύθυνος για το παραγωγικό κομμάτι είναι, κυρίως, ο πατέρας της οικογένειας, σε συνεργασία με τους ζαχαροπλάστες της επιχείρησης, ενώ τα λοιπά μέλη, προσθέτουν, καθημερινά, ιδέες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πατριάρχου Ιωακείμ 7, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 233365

Γλυκισματοποιείον Stratis

stratis.jpg

Στον οδηγό «Taste Atlas», που δημοσιεύθηκε λίγο πριν εκπνεύσει το 2023, τα τρίγωνα Πανοράματος αναδείχθηκαν σε δεύτερο παγκοσμίως, καλύτερο γλυκό και στο Γλυκισματοποιείον «Stratis», σίγουρα ξέρουν πώς να τα φτιάχνουν εξαιρετικά. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τη σχετική ανάρτηση στη σελίδα του Οδηγού, συνοδεύει φωτογραφία από συσκευασία του Γλυκισματοποιείον «Stratis», μαζί με λαχταριστά τρίγωνα, στα οποία εδώ, εξειδικεύονται τα τελευταία εξήντα περίπου χρόνια.

Το Γλυκισματοποιείον «Stratis», έχει μία μεγάλη ιστορία, που ξεκινά από τη δεκαετία του ’60, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, με τη δεύτερη γενιά Ζαχαροπλαστών να έχει παραλάβει πλέον τα ηνία, παραμένοντας σταθερή στις παραδοσιακές αξίες, τις οποίες και παρουσιάζει, πλέον, με σύγχρονη ματιά, με εξαιρετικές πρώτες ύλες, ακρίβεια στις δοσολογίες και προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια.

Εδώ και πάνω από μισό αιώνα, από την αρχή σχεδόν της λειτουργίας της επιχείρησης, τα τρίγωνα Πανοράματος ήταν από τα βασικά γλυκά για τα οποία ξεχώρισε κι αναδείχθηκε το Γλυκισματοποιείον «Stratis» και αποτέλεσε σημείο αναφοράς του. Βασισμένα σε δική τους, μυστική συνταγή, παράγονται καθημερινά στο εργαστήριο του καταστήματος και γεμίζονται, πάντα, επί τόπου, στο χέρι, κατά την παραγγελία σας, ώστε να είναι πάντα όσο πιο φρέσκα γίνεται, όταν θα τα δοκιμάσετε.

Βγαίνουν σε μικρά και σε ατομικά κομμάτια, βασιζόμενα αποκλειστικά την παραδοσιακή συνταγή με κρέμα, που αντέχει ακόμη και σε ταξίδι κάποιων ωρών, ώστε να μπορεί να αποσταλεί εκτός πόλης ή να ταξιδέψει μαζί σας, είτε για εσάς, είτε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Τι τα κάνει να ξεχωρίζουν; Η πάντα βελούδινη, αφράτη υφή της αρωματικής με κρόκο Κοζάνης κρέμας τους και το απόλυτα τραγανό, βουτυρωμένο φύλλο Βηρυτού, που προσφέρουν μοναδικά γαστρονομικά ταξίδια. Δείτε περισσότερα...

Διεύθυνση: Αντιγονιδών 12, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 548708

Αρτοζαχαροπλαστεία Γαβανάς

1-rQieV.jpg

Το Πάσχα αναμένεται γευστικό και φέτος στα Αρτοζαχαροπλαστεία «Γαβανάς» - οκτώ συνολικά στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής - με προϊόντα που έρχονται να καλύψουν όλες μας τις ανάγκες σε εποχιακά γλυκά και κουλούρες εποχής, μαζί με όλη την υπόλοιπη γκάμα γλυκισμάτων της επιχείρησης, ιδανικών για κεράσματα και δώρα, καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Με σήμα κατατεθέν τα τσουρέκια τους – πολίτικα, μυρωδάτα κι ολόφρεσκα – και με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και τεχνικές, που πάντα στοχεύουν στο «πάντρεμα» της τεχνολογίας με τα χαρακτηριστικά της τοπικής παράδοσης, τα Αρτοζαχαροπλαστεία «Γαβανάς» μας περιμένουν με τις εξαιρετικές τους προτάσεις και φέτος, αποτελώντας εγγύηση, σε ό,τι επιλέξουμε.

Τα Αρτοζαχαροπλαστεία «Γαβανάς», είναι μία ιστορία που κρατά από το 1992, οπότε και πρωτοάνοιξε, ως απλός φούρνος, στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, από τον πατέρα της οικογένειας Φίλιππο Γαβανά, με την παράδοση να συνεχίζει, πλέον, η δεύτερη γενιά. Γνωστή για τα εξαιρετικά της προϊόντα στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και φυσικά και στα δύο της καταστήματα στη Θεσσαλονίκη: στην Ιπποκράτους 8 με Περικλέους γωνία, στην Κηφισιά, όπου μετακόμισε πρόσφατα από το κέντρο και στη Μάρκου Μπότσαρη 44 με Δελφών, έχει αναγνωριστεί από την αρχή της λειτουργίας της για τις γλυκές της αλχημείες.

Οι πασχαλινές κουλούρες με το κόκκινο αβγό, «μασκώτ» των ημερών της Λαμπρής έχουν, εδώ, την τιμητική τους αυτές τις ημέρες. Βασισμένες στην πολίτικη συνταγή, στην κλασσική τους έκδοση, αλλά κι ως τσουρέκια επικαλυμμένα με σοκολάτα ή με πλούσιες γεμίσεις διαφόρων γεύσεων, έρχονται να «κλέψουν» την παράσταση. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Ιπποκράτους 8 με Περικλέους, Κηφισιά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 445450

Μάρκου Μπότσαρη 44 με Δελφών
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 837779

Ελληνικόν

ellinikon1.jpg

Γεύσεις παραδοσιακές, αυθεντικές, ατόφιες και αναλλοίωτες στο πέρασμα των ετών. Αυτές οι λέξεις θα μπορούσαν ίσως να περιγράψουν την πορεία του ζαχαροπλαστείου Ελληνικόν και την ιστορία που έχει γράψει στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ωστόσο και πάλι μοιάζουν «φτωχές».

Η λειτουργία του ξεκίνησε το 1938, σε μία Θεσσαλονίκη πολύ διαφορετική από τη σημερινή, όπου η ζαχαροπλαστική δεν απολάμβανε την αίγλη που απολαμβάνει σήμερα. Ο Γεώργιος Πάντσιος έκανε την αρχή, δημιουργώντας το ζαχαροπλαστείο «Εθνικόν» που γρήγορα έμελλε να συστήσει στους Θεσσαλονικείς γεύσεις που δεν είχαν γευτεί ποτέ ξανά. Χειροποίητο παγωτό με φρέσκο γάλα και αγνά υλικά, σοκολατίνες αμυγδάλου, πάστες και τούρτες συνέθεταν την τότε γκάμα του ζαχαροπλαστείου, που είχε φέρει επανάσταση στη ζαχαροπλαστική της πόλης.

Μετά τον πόλεμο, μετονομάστηκε σε «Ελληνικόν» και συνέχισε ακάθεκτο να προσφέρει στους Θεσσαλονικείς γεύσεις μοναδικές, που είχαν αρχίσει πια να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Το Ελληνικόν ήταν αυτό που μας σύστησε ήδη από το 1960 τα τόσο δημοφιλή σήμερα μακαρόν – μία από τις πολλές καινοτομίες του.

Τα ηνία ανέλαβε αργότερα η κόρη του Άσπα Πάντσιου, η οποία όχι μόνο κατάφερε να φέρει το ζαχαροπλαστείο στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών, αλλά και να αποτελέσει «σταθερά» για τη Θεσσαλονίκη. Μία γυναίκα εξαιρετικά ευφυής και με μεγάλο μεράκι για τη δουλειά της, όπως και η κόρη της Χαρά Κυρίτση, που έχει αναλάβει πλέον την επιχείρηση και δίνει «ψυχή» στο ζαχαροπλαστείο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 209
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 420236

The Cakery by Jeny

the-cakery-by-jeny1.jpg

Στο «The Cakery by Jeny» στο νούμερο 14 της Μιχαήλ Ψελλού, στην Κηφισιά, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, δεν ξέρουν μόνο από τούρτες, αλλά κι από πασχαλινά γλυκά κι έχουν έρθει οι ημέρες, για να το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι.

Ιδέες και προτάσεις που δημιουργεί η ιδιοκτήτρια, Τζένη Δογάνη, με την ομάδα της αλλά και με το σύζυγό της, Αστέρη Κουκουλά, από το 2020, έχουν έρθει δυναμικά για το διάστημα που ακολουθεί, για να σας καλύψουν σε κάθε σας αγορά, είτε πρόκειται για το αγαπημένο σας βαφτιστήρι, είτε για το παιδί ή τα παιδιά των φίλων σας είτε, φυσικά, για εσάς τις ίδιες και τους ίδιους. Ποιος είπε, άλλωστε, ότι τα πασχαλινά αβγά, είναι μόνο για τις μικρότερες ηλικίες;

Τα πασχαλινά γλυκά στο «The Cakery by Jeny», χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τα πασχαλινά αβγά και τα υπόλοιπα πασχαλινά γλυκά, που ετοιμάζονται ειδικά για τη συγκεκριμένη εορταστική περίοδο.

Ειδικά στα πασχαλινά αβγά, ετοιμαστείτε να διαλέξετε φέτος ανάμεσα σε 34 διαφορετικά σχέδια – από καθαρά πασχαλινά, μέχρι μονόκερους, spiderman, Frozen, Βarbie - όλα διακοσμημένα με ζαχαρόπαστα και διάφορες παραστάσεις, με αγαπημένα θέματα μικρών και μεγάλων, όπου στις τελευταίες, θα βρείτε αβγά με σχέδια «Friends» «Stranger Things» ή «Harry Potter», σειρές και ταινίες, που έχουν λατρέψει και οι ενήλικες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μιχαήλ Ψελλού 14, TK 54655 (περιοχή Ντεπώ)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 2311357

Tiramisu

tiramisu1.jpg

Χειροποίητα μπισκότα σαβαγιάρ βουτηγμένα σε εκλεκτό espresso και κρασί marsala, καλύπτονται από αιθέρια κρέμα μασκαρπόνε και όλα μαζί πασπαλίζονται με αρωματικό κακάο. Τόσο λιτά το τιραμισού μπορεί να σε… ανεβάσει ψηλά.

Κι όταν μιλάμε για το αυθεντικό ιταλικό γλυκό που παρασκευάζεται στο «Tiramisù» στη Θεσσαλονίκη, τότε σίγουρα κάθε κουταλιά ως μια υπόσχεση νοστιμιάς και αρμονίας αναπάντεχα σε ταξιδεύει σε κάποιο μικρό ζαχαροπλαστείο, κρυμμένο σε κάποιο γραφικό στενό της Ιταλίας.

Το «Tiramisù», σε ένα μικρό δρομάκι στην Ανάληψη, κοντά στην παραλία της Θεσσαλονίκης, δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 από τη Νάντια Σουές και τον σύζυγό της, Μίλτο Ασλανίδη. Πρόκειται για έναν conceptual χώρο, αφιερωμένο αποκλειστικά στο φημισμένο γλυκό της γειτονικής Ιταλίας. Ο χώρος minimal αισθητικής, όπως ακριβώς και το concept, αλλά και οι ίδιες οι πρώτες ύλες του περίφημου τιραμισού, αποδεικνύουν πώς δεν χρειάζονται πολλά για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Ως ταξιδιώτες και οι ίδιοι, δεν διάλεξαν κάποιον πολυσύχναστο δρόμο για το δημιούργημά τους, αλλά ένα απρόσμενο στενό, που πρέπει κανείς να ψάξει για να ανακαλύψει το φημισμένο πλέον «Tiramisù». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τεγέας 1, περιοχή Ανάληψη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 022218

Αρτοζαχαροπλαστεία Ο Τάσος

o-tasos2.jpg

Τα πασχαλινά γλυκά των Αρτοζαχαροπλαστείων «Ο Τάσος», έχουν ήδη βγει στις βιτρίνες και σας προτείνουμε, αν δεν έχετε ήδη δοκιμάσει τις γλυκές δημιουργίες τους, να το κάνετε φέτος! Σε δύο καταστήματα στους Αμπελόκηπους, ένα στον Άγιο Παύλο κι ένα στη Νικήτη Χαλκιδικής - που πρόσφατα ανακαινίστηκε - έχετε επιλογές, ακόμη κι εάν βρεθείτε εκτός πόλης, να δοκιμάσετε το ζεστό χειροποίητο τσουρέκι, σκέτο ή με πραγματικά όμορφα σχέδια με ζαχαρόπαστα, τα πασχαλινά cupcakes και τα σοκολατένια πασχαλινά αβγά, ιδανικά δώρα για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, για τη φετινή Λαμπρή!

Οικογενειακή επιχείρηση, που άνοιξε ως φούρνος το 1987 στα Κάστρα και στη συνέχεια στους Αμπελόκηπους και τη Νικήτη, τα Αρτοζαχαροπλαστεία «Ο Τάσος» έγιναν πολύ γρήγορα αγαπητά για τα αρτοποιήματά τους, τα κουλουράκια και τα άλλα νόστιμα γλυκά τους, που γνωρίζουν τόσο κάτοικοι, όσο κι επισκέπτες των συγκεκριμένων περιοχών.

Κάθε Πάσχα το τσουρέκι τους, που εδώ βγαίνει όλο το χρόνο σε καθημερινή βάση, έχει την τιμητική του, παίρνοντας τα σκήπτρα από τα νηστίσιμα είδη. Πέρα από τα κλασσικά τσουρέκια της Λαμπρής, θα βρείτε πραγματικά εμπνευσμένα σχέδια με ζαχαρόπαστα, με σχέδια αποκλειστικά πασχαλινά, που ειδικά οι μικροί φίλοι, θα λατρέψουν!

Τσουρέκια με λευκό γλάσο ή στολισμένα με διάφορες σοκολατένιες λιχουδιές, όπως kinder bueno ή πουράκια caprice, υπόσχονται την πλήρη απόλαυση του πατροπαράδοτου πασχαλινού γλυκού, σε διάφορες εκδοχές κι ανάλογα με τη γεύση που προτιμάτε. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Φιλιππουπόλεως 59, Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 924984

Βενιζέλου 99, Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 740761

Αθανασίου Διάκου 83, Άγιος Παύλος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 209704

Νικήτη Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 20122

Royal Patisserie

royal-patisserie1.jpg

Ανοίγοντας τις πόρτες του, ξεκινάει ένα ταξίδι γεύσης στον κόσμο του γλυκού. Είναι, χωρίς αμφιβολία, ένας προορισμός που μας μεταφέρει εκεί όπου τα αρώματα, τα χρώματα και οι γεύσεις του, αγκαλιάζουν όλες τις αισθήσεις μας. Δεν είναι άλλο, από το «Royal Patisserie», το βασίλειο της ζαχαροπλαστικής, στη Νεάπολη, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 44.

Με μια ιστορία που ξεκινάει πριν από δεκαετίες, συγκεκριμένα το 1980 και φέρνει στο προσκήνιο την παράδοση και την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Με αγνές συνταγές και προσεκτική φροντίδα στην ποιότητα, συνεχίζουν να δημιουργούν μοναδικές εμπειρίες απόλαυσης για όλους εμάς.

Φυλάσσοντας την παράδοση και τη δημιουργικότητα, το «Royal Patisserie», αναδεικνύει την αρτιότητα της γλυκιάς τέχνης σε κάθε δημιουργία του. Σήμερα, τα σκήπτρα, κατέχει η δεύτερη γενιά, τα παιδιά του κ. Γιοβαντζάκη Χρήστου, ο οποίος ξεκίνησε την επιχείρηση. Εκείνος, μυήθηκε στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής, ως εργαζόμενος σε άλλα εργαστήρια, μέχρι που αποφάσισε να ανοίξει το δικό του και να μας χαρίσει τον κόσμο της απόλυτης γλυκιάς ευχαρίστησης.

Η Ελένη Γιοβαντζάκη και ο Πόλυς Γιοβαντζάκης, αποτελούν την συνέχεια της αγαπημένης στο κοινό της Νεάπολης επιχείρησης, παντρεύοντας με το μοναδικό τους τρόπο, το κλασικό με το σύγχρονο, την παράδοση με τις νέες γεύσεις και μονοπωλώντας τις γευστικές μας προτιμήσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 44, Νεάπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 626737

Αρτοζαχαροπλαστείο Ζέζας

artozacharoplastio-zezas17.jpg

Καθώς περνούσαμε από την οδό Διαγόρα 78, στην Τούμπα, η μυρωδιά του φρεσκοψημμένου ψωμιού, μας μαγνήτισε. Ανοίγοντας την πόρτα του χώρου, ανακαλύπτουμε έναν παράδεισο γεύσης και ποιότητας, με μοναδική ποικιλία που μας κάνει να θέλουμε να τα δοκιμάσουμε όλα!

Δεν είναι άλλο, από το «Αρτοζαχαροπλαστείο Ζέζας», που εδώ και δεκαετίες, από το 1970, είναι αφιερωμένο στην τέχνη του ζυμώματος και της παρασκευής του καθημερινού μας ψωμιού και όχι μόνο.

Ο Χρήστος Ζέζας, ο σημερινός ιδιοκτήτης του αρτοζαχαροπλαστείου, μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα σε αυτό. Είναι η τρίτη γενιά, μιας τέχνης ζυμώματος και παρασκευής ψωμιού, που ξεκινά από τον παππού του, συνέχισε στον πατέρα του και μεταβιβάστηκε σε εκείνον, μαζί με όλα τα μυστικά.

Κάθε του μέρα ήταν και είναι γεμάτη από την αίσθηση της φρεσκάδας και της αρωματικής γεύσης του ψωμιού που αναδύεται από το φούρνο. Έτσι έμαθε τη σημασία της ποιότητας και της αφοσίωσης, τις μυστικές συνταγές και τις παραδοσιακές τεχνικές ώστε κάθε ψωμί που ζυμώνει να είναι ένα έργο τέχνης και αγάπης, φτιαγμένο με το ίδιο πάθος και την ίδια φροντίδα που είχαν αφιερώσει και οι προηγούμενες γενιές.

Με πίστη στην παράδοση, ακολουθώντας απαρέγκλιτα τις οικογενειακές του αρχές και με γνώμονα πάντα την υψηλή ποιότητα, παρασκευάζει καθημερινά φρέσκα ψωμιά, ζυμωμένα με αφοσίωση και μεράκι. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Διαγόρα 78, Τούμπα
Τηλέφωνo επικοινωνίας: 2310 910025

Ζαχαροπλαστείο Ταψάκι

zacharoplastio-tapsaki1.jpg

Το ζαχαροπλαστείο, αυτός ο χώρος γεμάτος μαγεία και γλυκές δημιουργίες -που μας γυρίζει νοσταλγικά στα παιδικά μας χρόνια- είναι εκεί όπου οι γεύσεις και οι μυρωδιές συναντούν την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Γλυκίσματα κάθε είδους μαστορεύονται με μεράκι και φαντασία, προσφέροντας μας μια πληθώρα γεύσεων και υφών που σκοπό έχουν να ικανοποιήσουν κάθε γλυκιά μας επιθυμία.

Ανάμεσα στην τεράστια ποικιλία μοναδικών γλυκισμάτων, φυσικά ξεχωρίζουμε τα σιροπιαστά. Και ειδικά, εκείνα που φτιάχνονται καθημερινά στο ζαχαροπλαστείο «Ταψάκι», στην οδό Αρτάκης 6, στην ανατολική Θεσσαλονίκη στην Τούμπα, που χαρακτηρίζονται από την έντονη γεύση και την υπέροχη υφή τους, χάρη στο μελωμένο, λαχταριστό σιρόπι με το οποίο περιχύνονται. Με βαθιές ρίζες στη μεσογειακή και μεσοανατολίτικη κουζίνα, προσφέρουν μια πανδαισία από γεύσεις και αρώματα που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Το «Ταψάκι» παρότι είναι από τα new entries στην πόλη, καθώς άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγους μήνες, έχει ήδη πετύχει να θεωρείται ένας πραγματικός παράδεισος των σιροπιαστών στην Θεσσαλονίκη!

Ο Αλέξανδρος Καδόγλου και η Ελένη Κουθούρη, είναι το ζευγάρι που με απίστευτη επιδεξιότητα και αστείρευτη αγάπη μας μυούν στην απόλυτη τέχνη της ζαχαροπλαστικής, δημιουργώντας μοναδικά σιροπιαστά γλυκά που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε γιατί δεν τα ανακαλύψαμε νωρίτερα! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αρτάκης 6, Τούμπα
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2311 218832


















Πάσχα με αφράτα και λαχταριστά τσουρέκια! Με γλυκές δημιουργίες που θα πλουτίσουν γευστικά το πασχαλινό τραπέζι ή θα αποτελέσουν το καλύτερο δώρο για τους ανθρώπους που αγαπάμε.

Τσουρέκια, σοκολατένια αυγά, κεράσματα, τούρτες, προφιτερόλ, παγωτό και τόσα άλλα... σε μία Θεσσαλονίκη, όπου με τα τόσα εξαιρετικά ζαχαροπλαστεία, ίσως να σας είναι δύσκολο να διαλέξετε!

Πάμε λοιπόν, να σας προτείνουμε 15+1 από αυτά που σίγουρα μιλούν στην καρδιά μας...

Μίλτος Patisserie & Catering

miltos1.jpg

48 χρόνια μετά από το πρώτο «καλωσόρισμα» της ομάδας των ζαχαροπλαστείων Μίλτος στους Θεσσαλονικείς, η επιχείρηση έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι στιγμών και αναμνήσεών μας, είτε πρόκειται για τις απλές καθημερινές μας στιγμές είτε για πιο επίσημες περιστάσεις, όπως είναι το Πάσχα.

Το Πάσχα είναι μία από τις πιο αγαπημένες γιορτές των Ελλήνων, βαθιά συνυφασμένη με την οικογένεια, με γεύματα με αγαπημένους μας ανθρώπους και παραδοσιακές δημιουργίες. Τα ζαχαροπλαστεία Μίλτος αποτελούν εγγύηση στο να μας προμηθεύουν κάθε χρόνο με αγνά προϊόντα, υψηλής ποιότητας με μοναδικές γεύσεις και αρώματα, προκειμένου να συνοδεύσουν τις οικογενειακές μας στιγμές.

Στα ζαχαροπλαστεία «Μίλτος» θα βρείτε τα κλασικά παραδοσιακά τσουρέκια, αλλά και με επικάλυψη σοκολάτας τριών ειδών– λευκή, γάλακτος, μαύρη – και με πασχαλινό στολισμό. Όλα τους φτιαγμένα με τις παραδοσιακές σπιτικές συνταγές και με αγνές πρώτες ύλες, με φρέσκο γάλα, βούτυρο και αυγά και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Στις βιτρίνες των καταστημάτων Μίλτος μπορείτε επίσης να θαυμάσετε τα σοκολατένια αυγά παραγωγής τους, σε μοναδικά σχέδια που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Προσωπική αγαπημένη μας επιλογή, οι πραλίνες σε σχήμα μικρών αυγών, με γέμιση πραλίνα αμυγδάλου! Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Κεντρικό – Στέλιου Καζαντζίδη 37, Θέρμη | Τσιμισκή 82, Κέντρο | Κ. Καραμανλή 35 | Δελφών με Μαρτίου | Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 10Α, Καλαμαριά | Ελ. Βενιζέλου 8, Βότση | Αλ. Παπαναστασίου 133, Χαριλάου | Γιάννη Αγγέλου 13, Χαριλάου | Γ. Γεννηματά 34, Άγιος Ιωάννης | Ανθέων 24, Περαία

Εστία

estia1.jpg

Τα αρτοζαχαροπλαστεία «Εστία» έχουν μία μακρά ιστορία γεμάτη γεύσεις και αρώματα στη Θεσσαλονίκη, καθώς η επιχείρηση δραστηριοποιείται στην πόλη από το 1961. Ιδρυτής της ο αρτοποιός, Αλκιβιάδης Παπαχρήστος, ο οποίος έχοντας στη φαρέτρα του αγνό μεράκι και αγάπη δημιούργησε το πρώτο κατάστημα στην περιοχή του Φοίνικα Καλαμαριάς.

Το 1982 η επιχείρηση πέρασε στον γιο του, Γεώργιο Παπαχρήστο, ο οποίος έμελλε να τη γιγαντώσει. Λόγω της επιθυμίας του να κατέχει όλο και περισσότερο την τεχνογνωσία του επαγγέλματος, πραγματοποιούσε συνεχώς εκπαιδευτικά ταξίδια στην Ευρώπη και το εξωτερικό, σε εξειδικευμένα ερευνητικά κέντρα, μαθαίνοντας έτσι όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην κατασκευή άρτου και αρτοποιημάτων. Ο «αγώνας» του συνεχίστηκε αδιάκοπα για 40 και πλέον χρόνια, καταφέρνοντας να θέσει απόλυτα στέρεα θεμέλια σε μία επιχείρηση που θεωρείται από τις πλέον θαυμαστές στον χώρο της αρτοζαχαροπλαστικής.

Ο ίδιος συνεχίζει να είναι ενεργός, ενώ στο «δυναμικό» της διοίκησης έχουν προστεθεί και οι γιοι του, Αλκιβιάδης και Χρήστος, διατηρώντας αναλλοίωτες τις βασικές αρχές και τις αξίες της ΕΣΤΙΑΣ τους. Η 3η γενιά της επιχείρησης δεν επαναπαύεται ποτέ και έχει το βλέμμα πάντα στραμμένο στην κατεύθυνση της καινοτομίας και της ανάπτυξης. Δείτε περισσότερα…

Καταστήματα:

Αιγαίου, Αιγαίου 25 /Αμφιπόλεως, Επιδαύρου 46 & Αμφιπόλεως 44-46 / Αρτάκης, Λάρνακος 2 & Ρόδου 28 / Δημαρχείο Πυλαίας, Προφήτη Ηλία 65 / Επτάλοφος, Μεγάλου Αλεξάνδρου 20 / Θέρμη, Γρ. Ταβάκη 5 / Κωνσταντινοπολίτικα, 17ης Νοέμβρη 67 / Λευκός Πύργος, Δ. Γούναρη & Π. Μελά /Εθνικής Αμύνης, Ιωάννου Δέλλιου 3 & Εθνικής Αμύνης / Μασούτης Θέρμης, 14ο χλμ Θεσσαλονίκης-Βασιλικών / Μασούτης Καλαμαριάς, Μητροπολίτου Γρηγορίου Καλλίδου 112 / Μασούτης Σταυρούπολης, 4ο χλμ οδού Λαγκαδά / Μπότσαρη, Μ. Μπότσαρη 67 / Περαία, Ανθέων 34 & Αμπελοκήπων / Πεύκα, Λεωφόρος Γ. Παπανικολάου 88 / Εύοσμος, 28ης Οκτωβρίου 35 & Μ. Αλεξάνδρου / Πλαγιάρι, Μιαούλη 31 / Φοίνικας, Δημοκρίτου 10 / Χαριλάου, Αλ. Παπαναστασίου 140 / Χορτιάτης, 14ο χλμ Θεσσαλονίκης-Χορτιάτη / Θέρμη, Στέλιου Καζαντζίδη 22-24,/ 5ο χιλιόμετρο Χαριλάου-Θέρμης (Νέο Κατάστημα)

Fleur

fleur1.jpg

Το «Fleur Boulangerie & Patisserie», που φέτος διανύει τον πέμπτο χρόνο του, έχοντας δημιουργήσει μία τελείως δική του ταυτότητα στον τομέα της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής, έχει να επιδείξει μία γλυκιά κι επιτυχημένη πορεία, ενός καταστήματος που για τους ιδρυτές του, έχει «κερδίσει το στοίχημα του γλυκού».

Οι δύο τελευταίοι, ο Pastry Chef Κώστας Τσενικίδης κι ο Στάθης Αλιμπάκης, έχουν δημιουργήσει από το 2019 στη Δημητρίου Φωκά 6, στην Πυλαία κάτι πραγματικά μοναδικό, στο δρόμο της γαλλικής παράδοσης, που θέλει το βάρος να δίνεται στη γεύση κι όχι στη ζάχαρη, όσον αφορά στη ζαχαροπλαστική. Κι εμείς, έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε δημιουργίες πραγματικά ξεχωριστές, τόσο γλυκές, όσο κι αλμυρές.

«Fleur», για τους ανθρώπους του, σημαίνει πάθος για δημιουργία, σημαίνει απλά «το καλύτερο». Σε κομβικό σημείο, κοντά στην περιφερειακό οδό και με χώρο για parking, μας κερδίζει από την πρώτη στιγμή και κάθε του γεύση, μαρτυρά από μόνη της, το γιατί έχει πάρει ένα όνομα που σημαίνει «ανθός», αλλά και το γιατί υπάρχουν πελάτες που το προτιμούν ανελλιπώς και καθημερινά.

Η φιλοσοφία των εμπνευστών του «Fleur», όσον αφορά στον τομέα της γαστρονομίας, στοχεύει στη δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας, βασισμένων σε αυθεντικές πρώτες ύλες, με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Δημητρίου Φωκά 6, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 380620

Αρτοζαχαροπλαστεία Τιτάνια

titania1.jpg

Πάσχα και γλυκές απολαύσεις…και δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα των πιο must προορισμών της Θεσσαλονίκης το «Τιτάνια», ο 88χρονος φούρνος της πόλης, με σήμα κατατεθέν το ξεροψημένο κουλούρι, που σας περιμένει τις ημέρες της Σαρακοστής αλλά και της Πασχαλινής περιόδου, με μία από τις μεγαλύτερες ποικιλίες σε γλυκά κι αλμυρά εδέσματα.

Από τα κλασσικά πασχαλινά τσουρέκια, μέχρι σκαλτσούνια ή φλογέρες με λουκούμι αλλά κι όλα τα νηστίσιμα προϊόντα του, ένα είναι σίγουρο: θα σας καλύψει απόλυτα, τόσο για το πασχαλινό τραπέζι, όσο και για κάθε είδους δώρο, θέλετε να κάνετε από τώρα, μέχρι και τις τελευταίες ημέρες των γιορτών του Πάσχα.

Η ιστορία του «Titania», λίγο ως πολύ γνωστή στους περισσότερους, ξεκινά από το 1935 από τον παππού των σημερινών ιδιοκτητών, πρόσφυγα από τη Μικρά Ασία, που άνοιξε το πρώτο κατάστημα ως κουλουρτζής στο Βαρδάρη, αφού ήρθε στην πόλη ως πρόσφυγας από το Ικόνιο και φτάνει στο σήμερα, οκτώ και πλέον δεκαετίες μετά, στην Καρόλου Ντηλ 22 και στην Τσιμισκή 139, σε δύο ολοένα και πιο αναπτυσσόμενα καταστήματα, που καλύπτουν κάθε ανάγκη σας σε αρτοποιήματα και ζαχαροπλαστική.

Σήμα κατατεθέν του το κουλούρι Θεσσαλονίκης, που ο αρχικός ιδιοκτήτης διένειμε σε πλανόδιους πωλητές της πόλης, το οποίο ξεχωρίζει για την τραγανότητα και τη γεύση του, χάρη σε ένα «λάθος» τότε στην παραγωγή, που έδωσε το πρώτο κουλούρι χωρίς μαγιά, ξεροψημένο από έξω κι αφράτο από μέσα, που στη συνέχεια καθιερώθηκε κι αγαπήθηκε από πολλούς και που σήμερα, βγαίνει σε 12 διαφορετικούς κωδικούς. Όχι τυχαία, χάρη στη σταθερότητα των υπηρεσιών του, το «Τιτάνια» προτιμάται ακόμη από πελάτες, που παραμένουν σταθεροί για πάνω από μισό αιώνα. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Καρόλου Ντηλ 22, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 279879

Τσιμισκή 139, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 220985

Αρτοζαχαροπλαστεία Βεργίδης

vergidis.jpg

Τα Αρτοζαχαροπλαστεία «Βεργίδης», είναι από τις πιο παλιές επιχειρήσεις του χώρου τους. Έχοντας ανοίξει το 1948 από το Χρήστο Βεργίδη - που έμαθε την τέχνη της Ζαχαροπλαστικής κοντά στο θείο του, στην Κομοτηνή, από όπου κατάγεται η οικογένεια - σήμερα μετρούν 7 καταστήματα μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, πέρα από το κατάστημα της κεντρικής παραγωγής, που βρίσκεται στη Νέα Ραιδεστό.

Τα «μυστικά» της επιτυχίας; Η δύναμη της οικογένειας, που λειτουργεί την επιχείρηση ως ομάδα, η μεγάλη παράδοση που φέρει, αλλά και η μεγάλη εξειδίκευση και τεχνογνωσία τους. Το χειροποίητο κερδίζει πάντα, κι εδώ, ξέρουν να το εκτιμούν!

Η αρτοζαχαροπλαστική Βεργίδη, έκανε τα πρώτα της βήματα σε δύσκολα χρόνια κι όμως, έχει διαγράψει μία ιστορία λαμπρή, που συνεχίζεται σταθερά και με επιτυχία. Κατά την Κατοχή, οι πρωτομάστορές της δούλευαν για ένα κομμάτι ψωμί κι όταν δυσκόλεψαν πολύ τα πράγματα, ο Χρήστος Βεργίδης αποφάσισε να κατέβει στη Θεσσαλονίκη, όπου κι άνοιξε το πρώτο μαγαζί στην Παπάφη, με το όνομα «Θράκη», μαζί με τη σύζυγό του, Βάσω.

Σήμερα, η τρίτη γενιά της οικογένειας στα ηνία, η Βίκυ Βεργίδου και ο αδερφός της Χρήστος, εγγόνια του αρχικού ιδιοκτήτη, μαζί με τους γονείς τους, Μόδεστο και Λίζα, συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση ακάθεκτοι και με μεράκι. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις και τηλέφωνα επικοινωνίας καταστημάτων:

Biscotti Tsoungari

biscotti-tsoungari1.jpg

Η επιχείρηση Biscotti Tsoungari αποτελεί, πλέον, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής κουλτούρας της Θεσσαλονίκης, καθώς έχει διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία 88 ετών στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής στην πόλη, προσδίδοντας γεύσεις και αναμνήσεις σε όλες τις οικογενειακές μας στιγμές.

Παράλληλα, η επωνυμία Biscotti Tsoungari μάς κάνει υπερήφανους σε κάθε γωνιά της γης, καθώς οι γεύσεις της έχουν ταξιδέψει από την Ευρώπη έως την Ασία και από εκεί μέχρι την Αμερική… Γεύσεις που έχουν κερδίσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

Με μότο τους το «ευγνώμονες ως ζαχαροπλάστες» (Grateful Bakers), η ομάδα της Biscotti Tsoungari δεν σταματά στιγμή να ονειρεύεται, να καινοτομεί και να μας προσφέρει μοναδικές γευστικές δημιουργίες.

Η Biscotti Tsoungari είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1936 στην οδό Βασ. Όλγας στην περιοχή του Ντεπώ Θεσσαλονίκης, με ένα παραδοσιακό τότε γαλακτοπωλείο με κρέμες, παγωτά και γλυκίσματα. «Πρωτομάστοράς» της ήταν ο Νικόλαος Τσούγγαρης, ο άνθρωπος που ξεκίνησε αυτή τη γλυκιά ιστορίαπου έμελλε να «σημαδέψει» τη ζαχαροπλαστική της πόλης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση:

Θέρμη Θεσσαλονίκης (Χονδρική και λιανική)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 472221, 2310 472222

Αλατσατών 4, Νέα Κρήνη, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 445757

Ζαχαροπλαστεία Ροδίνι

zacharoplastio-rodini1.jpg

Πενήντα πέντε χρόνια ιστορίας κλείνει το ζαχαροπλαστείο «Ροδίνι» που βρίσκεται στο νούμερο 7 της Πατριάρχου Ιωακείμ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τα οποία η ιδρύτρια οικογένεια Τριανταφυλλίδη, που το διαχειρίζεται από γεννήσεώς του, φροντίζει να διατηρεί την παράδοση στο παραδοσιακό ροδίνι κι άλλα μικρασιάτικα γλυκά, διαθέτοντας τόση εμπειρία, όσο και πάθος για δημιουργία.

Είναι από τις επιχειρήσεις του κέντρου που ξεχωρίζουν πραγματικά για τον οικογενειακό τους χαρακτήρα κι έχουν καταξιωθεί, για τη μοναδική τεχνογνωσία τους στο χώρο των γαμήλιων γλυκών κι όχι μόνο, με κάθε δημιουργία να είναι τόσο μοναδική, όσο και η αγάπη των ανθρώπων του, γι’ αυτό που κάνουν.

Από τα παλαιότερα ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης, το «Ροδίνι», άνοιξε το 1969 από το ζευγάρι Χρήστο και Μακρίνα Τριανταφυλλίδη που, έχοντας φύγει ως μετανάστες μέσα στη δεκαετία του ’60 στη Γερμανία, επέστρεψαν τότε στην Ελλάδα. Επιθυμία του πρώτου ήταν να ανοίξει μία δική του επιχείρηση κι έτσι, μαζί με δύο φίλους του, ο ένα εκ των οποίων ήξερε ήδη τη δουλειά, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους ζαχαροπλαστείο, το οποίο και κράτησαν ο Χρήστος και η Μακρίνα, μέχρι που τη σκυτάλη πήραν ο γιος τους, Ιορδάνης, με τη σύζυγό του, Άννα.

Φτάνοντας στο σήμερα, στην επιχείρηση έχει προστεθεί και ο γιος των τελευταίων, Χρήστος, με σπουδές στα Οικονομικά, που έχει αναλάβει δράση στην παραγωγή. Υπεύθυνος για το παραγωγικό κομμάτι είναι, κυρίως, ο πατέρας της οικογένειας, σε συνεργασία με τους ζαχαροπλάστες της επιχείρησης, ενώ τα λοιπά μέλη, προσθέτουν, καθημερινά, ιδέες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πατριάρχου Ιωακείμ 7, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 233365

Γλυκισματοποιείον Stratis

stratis.jpg

Στον οδηγό «Taste Atlas», που δημοσιεύθηκε λίγο πριν εκπνεύσει το 2023, τα τρίγωνα Πανοράματος αναδείχθηκαν σε δεύτερο παγκοσμίως, καλύτερο γλυκό και στο Γλυκισματοποιείον «Stratis», σίγουρα ξέρουν πώς να τα φτιάχνουν εξαιρετικά. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τη σχετική ανάρτηση στη σελίδα του Οδηγού, συνοδεύει φωτογραφία από συσκευασία του Γλυκισματοποιείον «Stratis», μαζί με λαχταριστά τρίγωνα, στα οποία εδώ, εξειδικεύονται τα τελευταία εξήντα περίπου χρόνια.

Το Γλυκισματοποιείον «Stratis», έχει μία μεγάλη ιστορία, που ξεκινά από τη δεκαετία του ’60, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, με τη δεύτερη γενιά Ζαχαροπλαστών να έχει παραλάβει πλέον τα ηνία, παραμένοντας σταθερή στις παραδοσιακές αξίες, τις οποίες και παρουσιάζει, πλέον, με σύγχρονη ματιά, με εξαιρετικές πρώτες ύλες, ακρίβεια στις δοσολογίες και προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια.

Εδώ και πάνω από μισό αιώνα, από την αρχή σχεδόν της λειτουργίας της επιχείρησης, τα τρίγωνα Πανοράματος ήταν από τα βασικά γλυκά για τα οποία ξεχώρισε κι αναδείχθηκε το Γλυκισματοποιείον «Stratis» και αποτέλεσε σημείο αναφοράς του. Βασισμένα σε δική τους, μυστική συνταγή, παράγονται καθημερινά στο εργαστήριο του καταστήματος και γεμίζονται, πάντα, επί τόπου, στο χέρι, κατά την παραγγελία σας, ώστε να είναι πάντα όσο πιο φρέσκα γίνεται, όταν θα τα δοκιμάσετε.

Βγαίνουν σε μικρά και σε ατομικά κομμάτια, βασιζόμενα αποκλειστικά την παραδοσιακή συνταγή με κρέμα, που αντέχει ακόμη και σε ταξίδι κάποιων ωρών, ώστε να μπορεί να αποσταλεί εκτός πόλης ή να ταξιδέψει μαζί σας, είτε για εσάς, είτε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Τι τα κάνει να ξεχωρίζουν; Η πάντα βελούδινη, αφράτη υφή της αρωματικής με κρόκο Κοζάνης κρέμας τους και το απόλυτα τραγανό, βουτυρωμένο φύλλο Βηρυτού, που προσφέρουν μοναδικά γαστρονομικά ταξίδια. Δείτε περισσότερα...

Διεύθυνση: Αντιγονιδών 12, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 548708

Αρτοζαχαροπλαστεία Γαβανάς

1-rQieV.jpg

Το Πάσχα αναμένεται γευστικό και φέτος στα Αρτοζαχαροπλαστεία «Γαβανάς» - οκτώ συνολικά στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής - με προϊόντα που έρχονται να καλύψουν όλες μας τις ανάγκες σε εποχιακά γλυκά και κουλούρες εποχής, μαζί με όλη την υπόλοιπη γκάμα γλυκισμάτων της επιχείρησης, ιδανικών για κεράσματα και δώρα, καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Με σήμα κατατεθέν τα τσουρέκια τους – πολίτικα, μυρωδάτα κι ολόφρεσκα – και με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και τεχνικές, που πάντα στοχεύουν στο «πάντρεμα» της τεχνολογίας με τα χαρακτηριστικά της τοπικής παράδοσης, τα Αρτοζαχαροπλαστεία «Γαβανάς» μας περιμένουν με τις εξαιρετικές τους προτάσεις και φέτος, αποτελώντας εγγύηση, σε ό,τι επιλέξουμε.

Τα Αρτοζαχαροπλαστεία «Γαβανάς», είναι μία ιστορία που κρατά από το 1992, οπότε και πρωτοάνοιξε, ως απλός φούρνος, στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, από τον πατέρα της οικογένειας Φίλιππο Γαβανά, με την παράδοση να συνεχίζει, πλέον, η δεύτερη γενιά. Γνωστή για τα εξαιρετικά της προϊόντα στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και φυσικά και στα δύο της καταστήματα στη Θεσσαλονίκη: στην Ιπποκράτους 8 με Περικλέους γωνία, στην Κηφισιά, όπου μετακόμισε πρόσφατα από το κέντρο και στη Μάρκου Μπότσαρη 44 με Δελφών, έχει αναγνωριστεί από την αρχή της λειτουργίας της για τις γλυκές της αλχημείες.

Οι πασχαλινές κουλούρες με το κόκκινο αβγό, «μασκώτ» των ημερών της Λαμπρής έχουν, εδώ, την τιμητική τους αυτές τις ημέρες. Βασισμένες στην πολίτικη συνταγή, στην κλασσική τους έκδοση, αλλά κι ως τσουρέκια επικαλυμμένα με σοκολάτα ή με πλούσιες γεμίσεις διαφόρων γεύσεων, έρχονται να «κλέψουν» την παράσταση. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Ιπποκράτους 8 με Περικλέους, Κηφισιά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 445450

Μάρκου Μπότσαρη 44 με Δελφών
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 837779

Ελληνικόν

ellinikon1.jpg

Γεύσεις παραδοσιακές, αυθεντικές, ατόφιες και αναλλοίωτες στο πέρασμα των ετών. Αυτές οι λέξεις θα μπορούσαν ίσως να περιγράψουν την πορεία του ζαχαροπλαστείου Ελληνικόν και την ιστορία που έχει γράψει στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ωστόσο και πάλι μοιάζουν «φτωχές».

Η λειτουργία του ξεκίνησε το 1938, σε μία Θεσσαλονίκη πολύ διαφορετική από τη σημερινή, όπου η ζαχαροπλαστική δεν απολάμβανε την αίγλη που απολαμβάνει σήμερα. Ο Γεώργιος Πάντσιος έκανε την αρχή, δημιουργώντας το ζαχαροπλαστείο «Εθνικόν» που γρήγορα έμελλε να συστήσει στους Θεσσαλονικείς γεύσεις που δεν είχαν γευτεί ποτέ ξανά. Χειροποίητο παγωτό με φρέσκο γάλα και αγνά υλικά, σοκολατίνες αμυγδάλου, πάστες και τούρτες συνέθεταν την τότε γκάμα του ζαχαροπλαστείου, που είχε φέρει επανάσταση στη ζαχαροπλαστική της πόλης.

Μετά τον πόλεμο, μετονομάστηκε σε «Ελληνικόν» και συνέχισε ακάθεκτο να προσφέρει στους Θεσσαλονικείς γεύσεις μοναδικές, που είχαν αρχίσει πια να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Το Ελληνικόν ήταν αυτό που μας σύστησε ήδη από το 1960 τα τόσο δημοφιλή σήμερα μακαρόν – μία από τις πολλές καινοτομίες του.

Τα ηνία ανέλαβε αργότερα η κόρη του Άσπα Πάντσιου, η οποία όχι μόνο κατάφερε να φέρει το ζαχαροπλαστείο στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών, αλλά και να αποτελέσει «σταθερά» για τη Θεσσαλονίκη. Μία γυναίκα εξαιρετικά ευφυής και με μεγάλο μεράκι για τη δουλειά της, όπως και η κόρη της Χαρά Κυρίτση, που έχει αναλάβει πλέον την επιχείρηση και δίνει «ψυχή» στο ζαχαροπλαστείο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 209
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 420236

The Cakery by Jeny

the-cakery-by-jeny1.jpg

Στο «The Cakery by Jeny» στο νούμερο 14 της Μιχαήλ Ψελλού, στην Κηφισιά, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, δεν ξέρουν μόνο από τούρτες, αλλά κι από πασχαλινά γλυκά κι έχουν έρθει οι ημέρες, για να το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι.

Ιδέες και προτάσεις που δημιουργεί η ιδιοκτήτρια, Τζένη Δογάνη, με την ομάδα της αλλά και με το σύζυγό της, Αστέρη Κουκουλά, από το 2020, έχουν έρθει δυναμικά για το διάστημα που ακολουθεί, για να σας καλύψουν σε κάθε σας αγορά, είτε πρόκειται για το αγαπημένο σας βαφτιστήρι, είτε για το παιδί ή τα παιδιά των φίλων σας είτε, φυσικά, για εσάς τις ίδιες και τους ίδιους. Ποιος είπε, άλλωστε, ότι τα πασχαλινά αβγά, είναι μόνο για τις μικρότερες ηλικίες;

Τα πασχαλινά γλυκά στο «The Cakery by Jeny», χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τα πασχαλινά αβγά και τα υπόλοιπα πασχαλινά γλυκά, που ετοιμάζονται ειδικά για τη συγκεκριμένη εορταστική περίοδο.

Ειδικά στα πασχαλινά αβγά, ετοιμαστείτε να διαλέξετε φέτος ανάμεσα σε 34 διαφορετικά σχέδια – από καθαρά πασχαλινά, μέχρι μονόκερους, spiderman, Frozen, Βarbie - όλα διακοσμημένα με ζαχαρόπαστα και διάφορες παραστάσεις, με αγαπημένα θέματα μικρών και μεγάλων, όπου στις τελευταίες, θα βρείτε αβγά με σχέδια «Friends» «Stranger Things» ή «Harry Potter», σειρές και ταινίες, που έχουν λατρέψει και οι ενήλικες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μιχαήλ Ψελλού 14, TK 54655 (περιοχή Ντεπώ)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 2311357

Tiramisu

tiramisu1.jpg

Χειροποίητα μπισκότα σαβαγιάρ βουτηγμένα σε εκλεκτό espresso και κρασί marsala, καλύπτονται από αιθέρια κρέμα μασκαρπόνε και όλα μαζί πασπαλίζονται με αρωματικό κακάο. Τόσο λιτά το τιραμισού μπορεί να σε… ανεβάσει ψηλά.

Κι όταν μιλάμε για το αυθεντικό ιταλικό γλυκό που παρασκευάζεται στο «Tiramisù» στη Θεσσαλονίκη, τότε σίγουρα κάθε κουταλιά ως μια υπόσχεση νοστιμιάς και αρμονίας αναπάντεχα σε ταξιδεύει σε κάποιο μικρό ζαχαροπλαστείο, κρυμμένο σε κάποιο γραφικό στενό της Ιταλίας.

Το «Tiramisù», σε ένα μικρό δρομάκι στην Ανάληψη, κοντά στην παραλία της Θεσσαλονίκης, δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 από τη Νάντια Σουές και τον σύζυγό της, Μίλτο Ασλανίδη. Πρόκειται για έναν conceptual χώρο, αφιερωμένο αποκλειστικά στο φημισμένο γλυκό της γειτονικής Ιταλίας. Ο χώρος minimal αισθητικής, όπως ακριβώς και το concept, αλλά και οι ίδιες οι πρώτες ύλες του περίφημου τιραμισού, αποδεικνύουν πώς δεν χρειάζονται πολλά για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Ως ταξιδιώτες και οι ίδιοι, δεν διάλεξαν κάποιον πολυσύχναστο δρόμο για το δημιούργημά τους, αλλά ένα απρόσμενο στενό, που πρέπει κανείς να ψάξει για να ανακαλύψει το φημισμένο πλέον «Tiramisù». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τεγέας 1, περιοχή Ανάληψη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 022218

Αρτοζαχαροπλαστεία Ο Τάσος

o-tasos2.jpg

Τα πασχαλινά γλυκά των Αρτοζαχαροπλαστείων «Ο Τάσος», έχουν ήδη βγει στις βιτρίνες και σας προτείνουμε, αν δεν έχετε ήδη δοκιμάσει τις γλυκές δημιουργίες τους, να το κάνετε φέτος! Σε δύο καταστήματα στους Αμπελόκηπους, ένα στον Άγιο Παύλο κι ένα στη Νικήτη Χαλκιδικής - που πρόσφατα ανακαινίστηκε - έχετε επιλογές, ακόμη κι εάν βρεθείτε εκτός πόλης, να δοκιμάσετε το ζεστό χειροποίητο τσουρέκι, σκέτο ή με πραγματικά όμορφα σχέδια με ζαχαρόπαστα, τα πασχαλινά cupcakes και τα σοκολατένια πασχαλινά αβγά, ιδανικά δώρα για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, για τη φετινή Λαμπρή!

Οικογενειακή επιχείρηση, που άνοιξε ως φούρνος το 1987 στα Κάστρα και στη συνέχεια στους Αμπελόκηπους και τη Νικήτη, τα Αρτοζαχαροπλαστεία «Ο Τάσος» έγιναν πολύ γρήγορα αγαπητά για τα αρτοποιήματά τους, τα κουλουράκια και τα άλλα νόστιμα γλυκά τους, που γνωρίζουν τόσο κάτοικοι, όσο κι επισκέπτες των συγκεκριμένων περιοχών.

Κάθε Πάσχα το τσουρέκι τους, που εδώ βγαίνει όλο το χρόνο σε καθημερινή βάση, έχει την τιμητική του, παίρνοντας τα σκήπτρα από τα νηστίσιμα είδη. Πέρα από τα κλασσικά τσουρέκια της Λαμπρής, θα βρείτε πραγματικά εμπνευσμένα σχέδια με ζαχαρόπαστα, με σχέδια αποκλειστικά πασχαλινά, που ειδικά οι μικροί φίλοι, θα λατρέψουν!

Τσουρέκια με λευκό γλάσο ή στολισμένα με διάφορες σοκολατένιες λιχουδιές, όπως kinder bueno ή πουράκια caprice, υπόσχονται την πλήρη απόλαυση του πατροπαράδοτου πασχαλινού γλυκού, σε διάφορες εκδοχές κι ανάλογα με τη γεύση που προτιμάτε. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Φιλιππουπόλεως 59, Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 924984

Βενιζέλου 99, Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 740761

Αθανασίου Διάκου 83, Άγιος Παύλος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 209704

Νικήτη Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 20122

Royal Patisserie

royal-patisserie1.jpg

Ανοίγοντας τις πόρτες του, ξεκινάει ένα ταξίδι γεύσης στον κόσμο του γλυκού. Είναι, χωρίς αμφιβολία, ένας προορισμός που μας μεταφέρει εκεί όπου τα αρώματα, τα χρώματα και οι γεύσεις του, αγκαλιάζουν όλες τις αισθήσεις μας. Δεν είναι άλλο, από το «Royal Patisserie», το βασίλειο της ζαχαροπλαστικής, στη Νεάπολη, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 44.

Με μια ιστορία που ξεκινάει πριν από δεκαετίες, συγκεκριμένα το 1980 και φέρνει στο προσκήνιο την παράδοση και την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Με αγνές συνταγές και προσεκτική φροντίδα στην ποιότητα, συνεχίζουν να δημιουργούν μοναδικές εμπειρίες απόλαυσης για όλους εμάς.

Φυλάσσοντας την παράδοση και τη δημιουργικότητα, το «Royal Patisserie», αναδεικνύει την αρτιότητα της γλυκιάς τέχνης σε κάθε δημιουργία του. Σήμερα, τα σκήπτρα, κατέχει η δεύτερη γενιά, τα παιδιά του κ. Γιοβαντζάκη Χρήστου, ο οποίος ξεκίνησε την επιχείρηση. Εκείνος, μυήθηκε στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής, ως εργαζόμενος σε άλλα εργαστήρια, μέχρι που αποφάσισε να ανοίξει το δικό του και να μας χαρίσει τον κόσμο της απόλυτης γλυκιάς ευχαρίστησης.

Η Ελένη Γιοβαντζάκη και ο Πόλυς Γιοβαντζάκης, αποτελούν την συνέχεια της αγαπημένης στο κοινό της Νεάπολης επιχείρησης, παντρεύοντας με το μοναδικό τους τρόπο, το κλασικό με το σύγχρονο, την παράδοση με τις νέες γεύσεις και μονοπωλώντας τις γευστικές μας προτιμήσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 44, Νεάπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 626737

Αρτοζαχαροπλαστείο Ζέζας

artozacharoplastio-zezas17.jpg

Καθώς περνούσαμε από την οδό Διαγόρα 78, στην Τούμπα, η μυρωδιά του φρεσκοψημμένου ψωμιού, μας μαγνήτισε. Ανοίγοντας την πόρτα του χώρου, ανακαλύπτουμε έναν παράδεισο γεύσης και ποιότητας, με μοναδική ποικιλία που μας κάνει να θέλουμε να τα δοκιμάσουμε όλα!

Δεν είναι άλλο, από το «Αρτοζαχαροπλαστείο Ζέζας», που εδώ και δεκαετίες, από το 1970, είναι αφιερωμένο στην τέχνη του ζυμώματος και της παρασκευής του καθημερινού μας ψωμιού και όχι μόνο.

Ο Χρήστος Ζέζας, ο σημερινός ιδιοκτήτης του αρτοζαχαροπλαστείου, μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα σε αυτό. Είναι η τρίτη γενιά, μιας τέχνης ζυμώματος και παρασκευής ψωμιού, που ξεκινά από τον παππού του, συνέχισε στον πατέρα του και μεταβιβάστηκε σε εκείνον, μαζί με όλα τα μυστικά.

Κάθε του μέρα ήταν και είναι γεμάτη από την αίσθηση της φρεσκάδας και της αρωματικής γεύσης του ψωμιού που αναδύεται από το φούρνο. Έτσι έμαθε τη σημασία της ποιότητας και της αφοσίωσης, τις μυστικές συνταγές και τις παραδοσιακές τεχνικές ώστε κάθε ψωμί που ζυμώνει να είναι ένα έργο τέχνης και αγάπης, φτιαγμένο με το ίδιο πάθος και την ίδια φροντίδα που είχαν αφιερώσει και οι προηγούμενες γενιές.

Με πίστη στην παράδοση, ακολουθώντας απαρέγκλιτα τις οικογενειακές του αρχές και με γνώμονα πάντα την υψηλή ποιότητα, παρασκευάζει καθημερινά φρέσκα ψωμιά, ζυμωμένα με αφοσίωση και μεράκι. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Διαγόρα 78, Τούμπα
Τηλέφωνo επικοινωνίας: 2310 910025

Ζαχαροπλαστείο Ταψάκι

zacharoplastio-tapsaki1.jpg

Το ζαχαροπλαστείο, αυτός ο χώρος γεμάτος μαγεία και γλυκές δημιουργίες -που μας γυρίζει νοσταλγικά στα παιδικά μας χρόνια- είναι εκεί όπου οι γεύσεις και οι μυρωδιές συναντούν την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Γλυκίσματα κάθε είδους μαστορεύονται με μεράκι και φαντασία, προσφέροντας μας μια πληθώρα γεύσεων και υφών που σκοπό έχουν να ικανοποιήσουν κάθε γλυκιά μας επιθυμία.

Ανάμεσα στην τεράστια ποικιλία μοναδικών γλυκισμάτων, φυσικά ξεχωρίζουμε τα σιροπιαστά. Και ειδικά, εκείνα που φτιάχνονται καθημερινά στο ζαχαροπλαστείο «Ταψάκι», στην οδό Αρτάκης 6, στην ανατολική Θεσσαλονίκη στην Τούμπα, που χαρακτηρίζονται από την έντονη γεύση και την υπέροχη υφή τους, χάρη στο μελωμένο, λαχταριστό σιρόπι με το οποίο περιχύνονται. Με βαθιές ρίζες στη μεσογειακή και μεσοανατολίτικη κουζίνα, προσφέρουν μια πανδαισία από γεύσεις και αρώματα που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Το «Ταψάκι» παρότι είναι από τα new entries στην πόλη, καθώς άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγους μήνες, έχει ήδη πετύχει να θεωρείται ένας πραγματικός παράδεισος των σιροπιαστών στην Θεσσαλονίκη!

Ο Αλέξανδρος Καδόγλου και η Ελένη Κουθούρη, είναι το ζευγάρι που με απίστευτη επιδεξιότητα και αστείρευτη αγάπη μας μυούν στην απόλυτη τέχνη της ζαχαροπλαστικής, δημιουργώντας μοναδικά σιροπιαστά γλυκά που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε γιατί δεν τα ανακαλύψαμε νωρίτερα! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αρτάκης 6, Τούμπα
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2311 218832


















ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία