ΑΕΚ – ΑΡΗΣ 1-1 Κακή εμφάνιση με καλό βαθμό

 17/09/2012 00:00

ΑΕΚ – ΑΡΗΣ 1-1 Κακή εμφάνιση με καλό βαθμό

Χωρίς να ικανοποιήσει σε κανένα χρονικό σημείο του χθεσινού αγώνα στο ΟΑΚΑ, ο Άρης κατάφερε να “κλέψει” το βαθμό της ισοπαλίας με 1-1 από την ΑΕΚ. Οι κατά περίσταση... πορτοκαλί του Μάκη Κατσαβάκη κατάφεραν στη μία και μοναδική ευκαιρία τους στον αγώνα να αποφύγουν την ήττα χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Νταβίντ Αγκάνθο.

 



Απόντος και του τραυματία Τριανταφυλλάκου ο Μάκης Κατσαβάκης ξεκίνησε στο βασικό σχήμα τον Αγκάνθο στην κορυφή της επίθεσης, επανέφερε τον Παπαστεριανό και χρησιμοποίησε για πρώτη φορά φέτος τον Πουλίδο. Το πρώτο μέρος όμως, εξελίχθηκε σε απόλυτη κυριαρχία της ΑΕΚ με τον Άρη να μην μπορεί να κρατήσει τη μπάλα στην κατοχή του και να παρουσιάζεται με πολλά κενά στη μεσαία γραμμή. Κενά που παρέμειναν και μετά την παρέμβαση του Κατσαβάκη να γυρίσει στην άμυνα τον Πουλίδο και να μεταφέρει στη θέση του Ισπανού στα χαφ τον Παπαζαχαρία.
Η κατάσταση βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Νταμαρλή αντί του Παντίδου και την επιστροφή του Παπαζαχαρία στο κέντρο της άμυνας, ωστόσο ο Άρης παρέμενε σε θέση άμυνας απέναντι στην ΑΕΚ, που συνέχισε να απειλεί, να δημιουργεί καταστάσεις στην εστία του Άρη και τελικά να φτάνει στο γκολ από στημένη φάση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γιάγκο βρέθηκε πρώτος στην πορεία της μπάλας και με γυριστή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Διούδη.
Μετά το γκολ οι παίκτες του Άρη επιχείρησαν να βγουν μπροστά, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, με τους γηπεδούχους να διατηρούν τον έλεγχο. Ο Κατσαβάκης έπαιξε το τελευταίο του χαρτί στο 73' με την είσοδο του Γκέσιου και την αλλαγή διάταξης της ομάδας του σε 4-4-2. Ο Άρης ανέβηκε στο χώρο της μεσαίας γραμμής και σχεδόν αμέσως έφτασε στην ισοφάριση. Από κλέψιμο του Νταμαρλή στον Κατίδη, η μπάλα έφτασε στον Καπετάνο, ο οποίος με εξαιρετική κάθετη πάσα έκοψε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ στα δύο φέρνοντας τον Αγκάνθο σε θέση βολής. Ο Ισπανός φορ κουβάλησε τη μπάλα μέχρι το ύψος της περιοχής, και πριν προλάβει ο Γιάγκο να τον ανακόψει με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στην αριστερή γωνία του Κωνσταντόπουλου, ισοφαρίζοντας για τον Άρη και "παγώνοντας" το ΟΑΚΑ.
Το σκορ παρέμεινε στο 1-1 παρά την απέλπιδα προσπάθεια της ΑΕΚ να μεταφέρει τη μπάλα στην περιοχή του Άρη με την είσοδο του Φουρτάδο, ως παρτενέρ του Κατσικοκέρη στην επίθεσή της. Ο Αφρικανός μάλιστα, λίγο έλειψε στο 86' να αποτελέσει τη χρυσή αλλαγή του Βαγγέλη Βλάχου, όμως ο Διούδης σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε τη μπάλα στην κεφαλιά που επιχείρησε διατηρώντας τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας..

Έλεγχος
ΑΡΗΣ 4.30

ΑΜΥΝΑ 4,4
5 ΔΙΟΥΔΗΣ
Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι κάτω από τα δοκάρια ήταν σταθερός, Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ.
4 ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ Ξεκίνησε στο δεξί άκρο, αλλά αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από την πλευρά του. Εχασε τον Γιάγκο στη φάση του γκολ.
5 ΨΥΧΟΓΙΟΣ Αυτήν τη φορά ξεκίνησε από τα αριστερά, αντιμετωπίζοντας προβλήματα από τον Φούντα.
4 ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ Πολλές κερδισμένες μονομαχίες στο κέντρο της άμυνας, με λάθη στα χαφ.
4 ΠΑΝΤΙΔΟΣ Σε κακή ημέρα δεν ήταν αποτελεσματικός και σε συνδυασμό με την κίτρινη που δέχτηκε βρέθηκε στον πάγκο.

ΚΕΝΤΡΟ 4
4 ΠΟΥΛΙΔΟ
Πρώτο επίσημο παιχνίδι για τον Ισπανό που στα χαφ είχε πολλά προβλήματα. Καλύτερος ως στόπερ.
4 ΚΟΕΛΙΟ Με προβλήματα τόσο ανασταλτικά, όσο και στο κράτημα της μπάλας.
4 ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ Ξεκίνησε δεξιά, πέρασε αριστερά και στο τέλος βρέθηκε πίσω από το φορ που έδωσε την ασίστ στη φάση του γκολ του Άρη.
4 ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ Μακριά από τον καλό του εαυτό. Θέλει μία μπάλα μόνος του.
4 ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΣ Ο ρόλος του οργανωτή δεν του ταιριάζει. Δεν τη γνωρίζει τη θέση με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή.

ΕΠΙΘΕΣΗ  
5 ΑΓΚΑΝΘΟ
Έκανε αυτό που έπρεπε. Πήρε μία σωστή πάσα και πέτυχε το γκολ χαρίζοντας το βαθμό της ισοπαλίας.
4 ΑΛΛΑΓΕΣ Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Νταμαρλή να ενισχύει τα χαφ. Μετά το γκολ της ΑΕΚ πέρασαν οι Ασλανίδης και Γκέσιος, χωρίς να καταφέρουν πολλά.  
5 ΑΕΚ Είχε την υπεροχή σε όλο το 90λεπτο, ωστόσο έμεινε χωρίς την ουσία. Ρίκκα και Κορδέρο κυρίαρχοι του παιχνιδιού στη μεσαία γραμμή.

Το φιλμ του αγώνα
13
’ Σουτ του Κορδέρο από το ύψος της περιοχής, απομάκρυνε ο Διούδης.
32' Κάθετη μπαλιά του Κορδέρο στον Φούντα που έπιασε το δυνατό σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
38' Σέντρα του Γκερέιρο από δεξιά, ο Κατσικοκέρης προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να τη βρει κι εκείνη κατέληξε στην αγκαλιά του Διούδη.
46’ Γύρισμα του Βλάχου από δεξιά, ο Κατίδης κοντρολάρε την μπάλα κι έπιασε δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Διούδη.
56' Πέρασμα του Κορδέρο για τον Βλάχο, εκείνος γύρισε την μπάλα από δεξιά, αλλά η προβολή του Κατσικοκέρη από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
58' Εκτέλεση κόρνερ του Ρίκκα από αριστερά, ο Γιάγκο με δύσκολη γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Διούδη κάνοντας το 1-0 για την ΑΕΚ
74' Κάθετη μπαλιά του Καπετάνου στον Αγκάνθο, ο οποίος με σουτ νίκησε τον Κωνσταντόπουλο και ισοφάρισε σε 1-1.
86' Σέντρα του Κοντοέ, κεφαλιά του Φουρτάδο, μπλόκαρε ο Διούδης.

MVP Νταβίντ Αγκάνθο
Η πρώτη επίσημη παρουσία του Ισπανού επιθετικού συνδυάστηκε και με το παρθενικό του γκολ. Μία ευκαιρία ήταν αρκετή για τον Αγκάνθο να δείξει ότι είναι ο άνθρωπος, που ήρθε να λύσει το επιθετικό πρόβλημα του Άρη.  

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ Γιάννης Γιαννιώτας
Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο, αλλά οι εμφανίσεις του προβληματίζουν. Και χθες στο ΟΑΚΑ παρουσιάστηκε επιπόλαιος στο παιχνίδι του, με κατάχρηση στην κατοχής της μπάλας και με εξεζητημένες και ανούσιες για τον Άρη επιλογές στο παιχνίδι του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Γιώργος Κομίνης
Σε γενικές γραμμές ήταν καλή η διαιτησία του στη χθεσινή αναμέτρηση. Δεν παρασύρθηκε από τις συχνές πτώσεις των παικτών της ΑΕΚ στην περιοχή, ενώ είχε και καλή συνεργασία με τους βοηθούς του.

ΜΑΚΗΣ ΚΑΤΣΑΒΑΚΗΣ Υπομονή και δουλειά
Ο βαθμός που απέσπασε ο Άρης ήταν το μοναδικό στοιχείο που άφησε ικανοποιημένο τον Μάκη Κατσαβάκη. Ο Σερραίος τεχνικός χαρακτήρισε μέτρια την εμφάνιση της ομάδας του και επανέλαβε ότι οι κίτρινοι χρειάζονται υπομονή και δουλειά.
Στην ανάλυση της εικόνας του Άρη στο ΟΑΚΑ, ο Κατσαβάκης δεν κρύφτηκε. "Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, κάναμε πολλά λάθη, αλλά βελτιώσαμε την εικόνα μας με την αλλαγή του Πουλίδο, που έπαιξε πίσω στην άμυνα" είπε και στάθηκε στο διαφορετικό πρόσωπο της επανάληψης: "Η παρουσία του Νταμαρλή μας βοήθησε να έχουμε καλύτερη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Μαζί με τον Κοέλιο, ηρεμήσαμε το παιχνίδι, κυκλοφορήσαμε καλύτερα τη μπάλα, χωρίς πάντως να δείξουμε υψηλό επίπεδο απόδοσης. Χρειαζόμαστε δουλειά στη νοοτροπία μέσα και έξω από το γήπεδο και υπομονή”.
Παρά το εμφανές πρόβλημα του Άρη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του και στη δημιουργία φάσεων, ο Κατσαβάκης έδειξε να μην ανησυχεί. "Θα έρθουν παιχνίδια, που θα βγάλουμε ευκαιρίες. Σήμερα, υπήρχαν παίκτες που ενώ έχουν καλή τεχνική κατάρτιση έκαναν πολλά λάθη. Με το που πατήσαμε τη μπάλα κάτω και δεν κάναμε μεγάλες μπαλιές, δημιουργήθηκαν οι ευκαιρίες και με τον Γιαννιώτα που διεισδύει. Θέλουμε δουλειά και υπομονή”.
Ο 59χρονος τεχνικός ρωτήθηκε και για την ταυτόχρονη παρουσία των Αγκάνθο, Πουλίδο και Κοέλιο στην ενδεκάδα, με τους δύο πρώτους να κάνουν ντεμπούτο με τον Άρη. “Τα παιδιά ήρθαν πολύ αργά, αλλά ρίσκαρα και τους έβαλα από την αρχή. Ο Αγκάνθο είναι εξαιρετικός παίκτης, αλλά δεν έχει ακόμα δυνάμεις. Ο Κοέλιο ήρθε και αυτός αργά, ενώ ο Πουλίδο προέρχεται από τράβηγμα. Κανείς τους δεν είναι σε πλήρη φόρμα" είπε και κατέληξε: "Σ' αυτήν τη φάση και εμείς, όπως και η ΑΕΚ, τεστάρουμε ποια παιδιά μπορούν να ανταποκριθούν για να αποτελέσουν τον κορμό της ομάδας”.

ΝΤΑΒΙΝΤ ΑΓΚΑΝΘΟ Επάγγελμα... σκόρερ
Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, ο Νταβίντ Αγκάνθο συστήθηκε, γεμάτος αυτοπεποίθηση, ως ο επιθετικός που θα λύσει το πρόβλημα του Άρη στο γκολ. Στο ντεμπούτο του κιόλας, έδειξε πως ό,τι έλεγε το εννοούσε, σκοράροντας το πρώτο γκολ των κίτρινων στο πρωτάθλημα.
"Δεν μπορούσα να φανταστώ καλύτερο ντεμπούτο. Είμαι αρκετά χαρούμενος με το γκολ, αλλά σημασία έχει η ομάδα, που πιστεύω ότι έχει να δώσει περισσότερα πράγματα στους οπαδούς της. Αν δουλέψουμε σκληρά θα δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο" είπε ο 31χρονος Ισπανός, κρατώντας ωστόσο χαμηλούς τόνους για την προσωπική του απόδοση: "Ήρθα για να δουλέψω και η δουλειά μου είναι να πετυχαίνω γκολ. Ελπίζω να πετύχω κι άλλα και σε συνεργασία με την ομάδα να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας". Ο Αγκάνθο μίλησε και για τις πρώτες του εμπειρίες από το ελληνικό πρωτάθλημα: Είναι μία πολύ ευχάριστη εμπειρία. Ήρθα να παίξω ποδόσφαιρο, το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, εξίσου ανταγωνιστικός θέλω να είμαι κι εγώ και να το αποδεικνύω στον αγωνιστικό χώρο".

ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ Το αποτέλεσμα μετράει
Ο Γρηγόρης Παπζαχαρίας παραδέχθηκε ότι ο Άρης δεν ήταν καλός, ωστόσο αυτό που μετράει είναι ο βαθμός. “Όταν δεν χάνεις και ειδικά εκτός έδρας, απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα, είναι σημαντικό”, τόνισε ο αρχηγός των κίτρινων και συνέχισε: “Δεν κάναμε καλό παιχνίδι, αλλά το σημαντικό είναι πως δεν χάσαμε. Στη μοναδική ευκαιρία που μας δόθηκε καταφέραμε να σκοράρουμε”. Ερωτηθείς για τον Αγκάνθο, είπε: “Η παρουσία του κρίνεται θετική. Μας έδωσε ένα βαθμό και ελπίζω να μας δώσει και άλλους στη συνέχεια”.

ΒΛΑΧΟΣ Χωρίς ικανότητα στο γκολ
Με την ανικανότητα των παικτών να τελειώσουν τις ευκαιρίες τα είχε ο Βαγγέλης Βλάχος. “Ποτέ δεν πίστεψα στην τύχη. Πίστευα πάντα στην ικανότητα, περισσότερο από κάθε άλλο. Δεν είχαμε την ικανότητα να βάλουμε γκολ, σε ένα ματς που ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Μας αδικεί το αποτέλεσμα, αλλά δεν πρέπει να μένουμε πάνω σε αυτό. Κοιτάμε μπροστά” είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ και συμπλήρωσε:“Δεν είναι καταστροφικό το 1-1. Ξέραμε τι μας περιμένει. Θέλει χρόνο, υπομονή και θα έρθει η δικαίωση".

Χωρίς να ικανοποιήσει σε κανένα χρονικό σημείο του χθεσινού αγώνα στο ΟΑΚΑ, ο Άρης κατάφερε να “κλέψει” το βαθμό της ισοπαλίας με 1-1 από την ΑΕΚ. Οι κατά περίσταση... πορτοκαλί του Μάκη Κατσαβάκη κατάφεραν στη μία και μοναδική ευκαιρία τους στον αγώνα να αποφύγουν την ήττα χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Νταβίντ Αγκάνθο.

 



Απόντος και του τραυματία Τριανταφυλλάκου ο Μάκης Κατσαβάκης ξεκίνησε στο βασικό σχήμα τον Αγκάνθο στην κορυφή της επίθεσης, επανέφερε τον Παπαστεριανό και χρησιμοποίησε για πρώτη φορά φέτος τον Πουλίδο. Το πρώτο μέρος όμως, εξελίχθηκε σε απόλυτη κυριαρχία της ΑΕΚ με τον Άρη να μην μπορεί να κρατήσει τη μπάλα στην κατοχή του και να παρουσιάζεται με πολλά κενά στη μεσαία γραμμή. Κενά που παρέμειναν και μετά την παρέμβαση του Κατσαβάκη να γυρίσει στην άμυνα τον Πουλίδο και να μεταφέρει στη θέση του Ισπανού στα χαφ τον Παπαζαχαρία.
Η κατάσταση βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Νταμαρλή αντί του Παντίδου και την επιστροφή του Παπαζαχαρία στο κέντρο της άμυνας, ωστόσο ο Άρης παρέμενε σε θέση άμυνας απέναντι στην ΑΕΚ, που συνέχισε να απειλεί, να δημιουργεί καταστάσεις στην εστία του Άρη και τελικά να φτάνει στο γκολ από στημένη φάση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γιάγκο βρέθηκε πρώτος στην πορεία της μπάλας και με γυριστή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Διούδη.
Μετά το γκολ οι παίκτες του Άρη επιχείρησαν να βγουν μπροστά, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, με τους γηπεδούχους να διατηρούν τον έλεγχο. Ο Κατσαβάκης έπαιξε το τελευταίο του χαρτί στο 73' με την είσοδο του Γκέσιου και την αλλαγή διάταξης της ομάδας του σε 4-4-2. Ο Άρης ανέβηκε στο χώρο της μεσαίας γραμμής και σχεδόν αμέσως έφτασε στην ισοφάριση. Από κλέψιμο του Νταμαρλή στον Κατίδη, η μπάλα έφτασε στον Καπετάνο, ο οποίος με εξαιρετική κάθετη πάσα έκοψε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ στα δύο φέρνοντας τον Αγκάνθο σε θέση βολής. Ο Ισπανός φορ κουβάλησε τη μπάλα μέχρι το ύψος της περιοχής, και πριν προλάβει ο Γιάγκο να τον ανακόψει με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στην αριστερή γωνία του Κωνσταντόπουλου, ισοφαρίζοντας για τον Άρη και "παγώνοντας" το ΟΑΚΑ.
Το σκορ παρέμεινε στο 1-1 παρά την απέλπιδα προσπάθεια της ΑΕΚ να μεταφέρει τη μπάλα στην περιοχή του Άρη με την είσοδο του Φουρτάδο, ως παρτενέρ του Κατσικοκέρη στην επίθεσή της. Ο Αφρικανός μάλιστα, λίγο έλειψε στο 86' να αποτελέσει τη χρυσή αλλαγή του Βαγγέλη Βλάχου, όμως ο Διούδης σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε τη μπάλα στην κεφαλιά που επιχείρησε διατηρώντας τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας..

Έλεγχος
ΑΡΗΣ 4.30

ΑΜΥΝΑ 4,4
5 ΔΙΟΥΔΗΣ
Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι κάτω από τα δοκάρια ήταν σταθερός, Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ.
4 ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ Ξεκίνησε στο δεξί άκρο, αλλά αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από την πλευρά του. Εχασε τον Γιάγκο στη φάση του γκολ.
5 ΨΥΧΟΓΙΟΣ Αυτήν τη φορά ξεκίνησε από τα αριστερά, αντιμετωπίζοντας προβλήματα από τον Φούντα.
4 ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ Πολλές κερδισμένες μονομαχίες στο κέντρο της άμυνας, με λάθη στα χαφ.
4 ΠΑΝΤΙΔΟΣ Σε κακή ημέρα δεν ήταν αποτελεσματικός και σε συνδυασμό με την κίτρινη που δέχτηκε βρέθηκε στον πάγκο.

ΚΕΝΤΡΟ 4
4 ΠΟΥΛΙΔΟ
Πρώτο επίσημο παιχνίδι για τον Ισπανό που στα χαφ είχε πολλά προβλήματα. Καλύτερος ως στόπερ.
4 ΚΟΕΛΙΟ Με προβλήματα τόσο ανασταλτικά, όσο και στο κράτημα της μπάλας.
4 ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ Ξεκίνησε δεξιά, πέρασε αριστερά και στο τέλος βρέθηκε πίσω από το φορ που έδωσε την ασίστ στη φάση του γκολ του Άρη.
4 ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ Μακριά από τον καλό του εαυτό. Θέλει μία μπάλα μόνος του.
4 ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΣ Ο ρόλος του οργανωτή δεν του ταιριάζει. Δεν τη γνωρίζει τη θέση με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή.

ΕΠΙΘΕΣΗ  
5 ΑΓΚΑΝΘΟ
Έκανε αυτό που έπρεπε. Πήρε μία σωστή πάσα και πέτυχε το γκολ χαρίζοντας το βαθμό της ισοπαλίας.
4 ΑΛΛΑΓΕΣ Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Νταμαρλή να ενισχύει τα χαφ. Μετά το γκολ της ΑΕΚ πέρασαν οι Ασλανίδης και Γκέσιος, χωρίς να καταφέρουν πολλά.  
5 ΑΕΚ Είχε την υπεροχή σε όλο το 90λεπτο, ωστόσο έμεινε χωρίς την ουσία. Ρίκκα και Κορδέρο κυρίαρχοι του παιχνιδιού στη μεσαία γραμμή.

Το φιλμ του αγώνα
13
’ Σουτ του Κορδέρο από το ύψος της περιοχής, απομάκρυνε ο Διούδης.
32' Κάθετη μπαλιά του Κορδέρο στον Φούντα που έπιασε το δυνατό σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
38' Σέντρα του Γκερέιρο από δεξιά, ο Κατσικοκέρης προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να τη βρει κι εκείνη κατέληξε στην αγκαλιά του Διούδη.
46’ Γύρισμα του Βλάχου από δεξιά, ο Κατίδης κοντρολάρε την μπάλα κι έπιασε δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Διούδη.
56' Πέρασμα του Κορδέρο για τον Βλάχο, εκείνος γύρισε την μπάλα από δεξιά, αλλά η προβολή του Κατσικοκέρη από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
58' Εκτέλεση κόρνερ του Ρίκκα από αριστερά, ο Γιάγκο με δύσκολη γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Διούδη κάνοντας το 1-0 για την ΑΕΚ
74' Κάθετη μπαλιά του Καπετάνου στον Αγκάνθο, ο οποίος με σουτ νίκησε τον Κωνσταντόπουλο και ισοφάρισε σε 1-1.
86' Σέντρα του Κοντοέ, κεφαλιά του Φουρτάδο, μπλόκαρε ο Διούδης.

MVP Νταβίντ Αγκάνθο
Η πρώτη επίσημη παρουσία του Ισπανού επιθετικού συνδυάστηκε και με το παρθενικό του γκολ. Μία ευκαιρία ήταν αρκετή για τον Αγκάνθο να δείξει ότι είναι ο άνθρωπος, που ήρθε να λύσει το επιθετικό πρόβλημα του Άρη.  

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ Γιάννης Γιαννιώτας
Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο, αλλά οι εμφανίσεις του προβληματίζουν. Και χθες στο ΟΑΚΑ παρουσιάστηκε επιπόλαιος στο παιχνίδι του, με κατάχρηση στην κατοχής της μπάλας και με εξεζητημένες και ανούσιες για τον Άρη επιλογές στο παιχνίδι του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Γιώργος Κομίνης
Σε γενικές γραμμές ήταν καλή η διαιτησία του στη χθεσινή αναμέτρηση. Δεν παρασύρθηκε από τις συχνές πτώσεις των παικτών της ΑΕΚ στην περιοχή, ενώ είχε και καλή συνεργασία με τους βοηθούς του.

ΜΑΚΗΣ ΚΑΤΣΑΒΑΚΗΣ Υπομονή και δουλειά
Ο βαθμός που απέσπασε ο Άρης ήταν το μοναδικό στοιχείο που άφησε ικανοποιημένο τον Μάκη Κατσαβάκη. Ο Σερραίος τεχνικός χαρακτήρισε μέτρια την εμφάνιση της ομάδας του και επανέλαβε ότι οι κίτρινοι χρειάζονται υπομονή και δουλειά.
Στην ανάλυση της εικόνας του Άρη στο ΟΑΚΑ, ο Κατσαβάκης δεν κρύφτηκε. "Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, κάναμε πολλά λάθη, αλλά βελτιώσαμε την εικόνα μας με την αλλαγή του Πουλίδο, που έπαιξε πίσω στην άμυνα" είπε και στάθηκε στο διαφορετικό πρόσωπο της επανάληψης: "Η παρουσία του Νταμαρλή μας βοήθησε να έχουμε καλύτερη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Μαζί με τον Κοέλιο, ηρεμήσαμε το παιχνίδι, κυκλοφορήσαμε καλύτερα τη μπάλα, χωρίς πάντως να δείξουμε υψηλό επίπεδο απόδοσης. Χρειαζόμαστε δουλειά στη νοοτροπία μέσα και έξω από το γήπεδο και υπομονή”.
Παρά το εμφανές πρόβλημα του Άρη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του και στη δημιουργία φάσεων, ο Κατσαβάκης έδειξε να μην ανησυχεί. "Θα έρθουν παιχνίδια, που θα βγάλουμε ευκαιρίες. Σήμερα, υπήρχαν παίκτες που ενώ έχουν καλή τεχνική κατάρτιση έκαναν πολλά λάθη. Με το που πατήσαμε τη μπάλα κάτω και δεν κάναμε μεγάλες μπαλιές, δημιουργήθηκαν οι ευκαιρίες και με τον Γιαννιώτα που διεισδύει. Θέλουμε δουλειά και υπομονή”.
Ο 59χρονος τεχνικός ρωτήθηκε και για την ταυτόχρονη παρουσία των Αγκάνθο, Πουλίδο και Κοέλιο στην ενδεκάδα, με τους δύο πρώτους να κάνουν ντεμπούτο με τον Άρη. “Τα παιδιά ήρθαν πολύ αργά, αλλά ρίσκαρα και τους έβαλα από την αρχή. Ο Αγκάνθο είναι εξαιρετικός παίκτης, αλλά δεν έχει ακόμα δυνάμεις. Ο Κοέλιο ήρθε και αυτός αργά, ενώ ο Πουλίδο προέρχεται από τράβηγμα. Κανείς τους δεν είναι σε πλήρη φόρμα" είπε και κατέληξε: "Σ' αυτήν τη φάση και εμείς, όπως και η ΑΕΚ, τεστάρουμε ποια παιδιά μπορούν να ανταποκριθούν για να αποτελέσουν τον κορμό της ομάδας”.

ΝΤΑΒΙΝΤ ΑΓΚΑΝΘΟ Επάγγελμα... σκόρερ
Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, ο Νταβίντ Αγκάνθο συστήθηκε, γεμάτος αυτοπεποίθηση, ως ο επιθετικός που θα λύσει το πρόβλημα του Άρη στο γκολ. Στο ντεμπούτο του κιόλας, έδειξε πως ό,τι έλεγε το εννοούσε, σκοράροντας το πρώτο γκολ των κίτρινων στο πρωτάθλημα.
"Δεν μπορούσα να φανταστώ καλύτερο ντεμπούτο. Είμαι αρκετά χαρούμενος με το γκολ, αλλά σημασία έχει η ομάδα, που πιστεύω ότι έχει να δώσει περισσότερα πράγματα στους οπαδούς της. Αν δουλέψουμε σκληρά θα δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο" είπε ο 31χρονος Ισπανός, κρατώντας ωστόσο χαμηλούς τόνους για την προσωπική του απόδοση: "Ήρθα για να δουλέψω και η δουλειά μου είναι να πετυχαίνω γκολ. Ελπίζω να πετύχω κι άλλα και σε συνεργασία με την ομάδα να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας". Ο Αγκάνθο μίλησε και για τις πρώτες του εμπειρίες από το ελληνικό πρωτάθλημα: Είναι μία πολύ ευχάριστη εμπειρία. Ήρθα να παίξω ποδόσφαιρο, το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, εξίσου ανταγωνιστικός θέλω να είμαι κι εγώ και να το αποδεικνύω στον αγωνιστικό χώρο".

ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ Το αποτέλεσμα μετράει
Ο Γρηγόρης Παπζαχαρίας παραδέχθηκε ότι ο Άρης δεν ήταν καλός, ωστόσο αυτό που μετράει είναι ο βαθμός. “Όταν δεν χάνεις και ειδικά εκτός έδρας, απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα, είναι σημαντικό”, τόνισε ο αρχηγός των κίτρινων και συνέχισε: “Δεν κάναμε καλό παιχνίδι, αλλά το σημαντικό είναι πως δεν χάσαμε. Στη μοναδική ευκαιρία που μας δόθηκε καταφέραμε να σκοράρουμε”. Ερωτηθείς για τον Αγκάνθο, είπε: “Η παρουσία του κρίνεται θετική. Μας έδωσε ένα βαθμό και ελπίζω να μας δώσει και άλλους στη συνέχεια”.

ΒΛΑΧΟΣ Χωρίς ικανότητα στο γκολ
Με την ανικανότητα των παικτών να τελειώσουν τις ευκαιρίες τα είχε ο Βαγγέλης Βλάχος. “Ποτέ δεν πίστεψα στην τύχη. Πίστευα πάντα στην ικανότητα, περισσότερο από κάθε άλλο. Δεν είχαμε την ικανότητα να βάλουμε γκολ, σε ένα ματς που ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Μας αδικεί το αποτέλεσμα, αλλά δεν πρέπει να μένουμε πάνω σε αυτό. Κοιτάμε μπροστά” είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ και συμπλήρωσε:“Δεν είναι καταστροφικό το 1-1. Ξέραμε τι μας περιμένει. Θέλει χρόνο, υπομονή και θα έρθει η δικαίωση".

Επιλέξτε Κατηγορία