ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Χειροποίητες λαμπάδες, δώρα και πασχαλινά bazaar για καλό σκοπό

Αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα και τι καλύτερο από το να αγοράσουμε τα πασχαλινά μας δώρα, ενισχύοντας καλούς και σημαντικούς σκοπούς

 18/04/2024 10:00

Θεσσαλονίκη: Χειροποίητες λαμπάδες, δώρα και πασχαλινά bazaar για καλό σκοπό
Dogs Grooming “Dirty doggies”

Λίνα Πέτκου

Το Πάσχα σιγά σιγά φτάνει και τα βαφτιστήρια ανυπομονούν για τα δώρα που θα λάβουν από τις νονές και τους νονούς, μαζί με τις λαμπάδες, τα σοκολατένια αβγά και τα παραδοσιακά τσουρέκια

Και τι καλύτερο από το να αγοράσετε πασχαλινές κατασκευές και δώρα, για μικρούς και μεγάλους, σε πολύ προσιτές και οικονομικές τιμές από ΜΚΟ και φιλανθρωπικά σωματεία, ώστε να δώσετε χαρά και να καλύψετε τις πολλές και διαφορετικές ανάγκες παιδιών και ανθρώπων που έχουν ανάγκη.


Αμυμώνη

Ολόκληρη η νέα πασχαλινή συλλογή, με λαμπάδες σε υπέροχα, πρωτότυπα σχέδια, πασχαλινά δώρα και διακοσμητικά, όλα ξεχωριστά και φτιαγμένα με πολλή αγάπη από το εργαστήρι του συλλόγου, είναι διαθέσιμη στο eshop.

436360879-851377183683832-6070978641005673281-n.jpg


Η Αμυμώνη είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, όπως νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομα, νευρολογικές διαταραχές, κινητικά προβλήματα, ψυχιατρικές διαταραχές, επιληψία και προβλήματα ακοής.

Ιδρύθηκε πριν από 26 χρόνια, σε μια εποχή που δεν υπήρχε οποιοδήποτε κατάλληλο εκπαιδευτικό πλαίσιο για παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες.

Σκοπός του είναι να έχουν και τα τυφλά παιδιά με πρόσθετες αναπηρίες, τις ευκαιρίες που τους αναλογούν στην εκπαίδευση, την αξιοπρέπεια και στην όσο το δυνατόν πιο αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής.


Ανοιχτή Αγκαλιά

Μπορείτε να βοηθήσετε το έργο της «Ανοιχτής Αγκαλιάς», αγοράζοντας από το eshop του λαμπάδες ή κάποιο από τα μοναδικά χειροποίητα αντικείμενα σύγχρονης κεραμικής από πορσελάνη ή πηλό.

lampada1.jpg


Ο οργανισμός προσπαθεί να γίνει μία αγκαλιά για όποιον το έχει ανάγκη. Στις προτεραιότητές του βρίσκονται τα παιδιά στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Ελλάδας, οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών της χώρας και όλες οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Στηρίζει τις μονάδες υγείας/νοσοκομείων με εξοπλισμό και διοργανώνει προγράμματα υποστήριξης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης για θέματα ψυχικής υγείας. Λειτουργεί Κέντρο Ημέρας για την κοινωνική ένταξη παιδιών ηλικίας 2,5 - 14 ετών με αναπτυξιακές και συναισθηματικές διαταραχές.


Παιδικά χωριά SOS

Φέτος το Πάσχα, επιλέγουμε λαμπάδες και πασχαλινά διακοσμητικά που θα αναδείξουν κάθε γωνιά του σπιτιού, του κήπου και της βεράντας από τα Παιδικά Χωριά SOS, βοηθώντας με κάθε αγορά τα παιδιά και τις οικογένειες που υποστηρίζουν σε όλη την Ελλάδα, με στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει με ασφάλεια, σεβασμό και αγάπη.

Όλη η πασχαλινή συλλογή είναι διαθέσιμη στο eshop των Παιδικών Χωριών SOS, απ’ όπου μπορούμε να επιλέξουμε από μία ποικιλία πασχαλινών δώρων, λαμπάδων, αλλά και ηλεκτρονικών πασχαλινών καρτών για να ευχηθούμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα και συναδέλφους.

lampades-paidika-xoria-sos.jpg


Σχεδία

Αυτό το Πάσχα διαλέξτε τις λαμπάδες & όλα τα προσωπικά και εταιρικά σας δώρα από το «σχεδίαρτ». Το «σχεδίαρτ» είναι ένα κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» όπου συναντιούνται η αγάπη, η αλληλεγγύη, η συμμετοχή, η κοινωνική ένταξη, η δημιουργία, η καινοτομία και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Παλαιά απούλητα τεύχη του ελληνικού περιοδικού δρόμου επαναχρησιμοποιούνται, επανασχεδιάζονται και μεταμορφώνονται σε υψηλής αισθητικής και ποιότητας προϊόντα, από λαμπάδες και κοσμήματα μέχρι φωτιστικά.

Όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και μοναδικά, έχουν σχεδιαστεί και δημιουργηθεί στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τα αδιάθετα τεύχη του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», αλλά και το ζήλο και το ταλέντο των δημιουργών τους, οι οποίοι προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άστεγοι, μακροχρόνια άνεργοι κ.ά.), χρησιμοποιώντας, όσο το δυνατό περισσότερο, φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Μπορείτε να τα βρείτε online στο eshop του «σχεδίαρτ».

lampades-shedia.jpg


Πασχαλινά bazaar

Κι αν θέλετε να δείτε από κοντά κάποια από τα παραπάνω πασχαλινά είδη και να έχετε μια πιο προσωπική επαφή με τους εθελοντές των φιλανθρωπικών σωματείων και συλλόγων, μπορείτε να βρεθείτε σε κάποιο από τα καθιερωμένα πασχαλινά bazaars, αρκετά από τα οποία έχουν ξεκινήσει στην Θεσσαλονίκη. Το μόνο βέβαιο πως μαζί με την καλύτερη γιορτινή σας διάθεση, θα ζωντανέψει και το αίσθημα της προσφοράς και της αγάπης!


Μία λαμπάδα… ένα Χαμόγελο του Παιδιού

Με το μήνυμα «Μία λαμπάδα … ένα Χαμόγελο» και αυτό το Πάσχα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζητά την υποστήριξη όλων για να συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες κάθε παιδιού στη χώρα.

Ο Οργανισμός προσφέρει υπηρεσίες και δράσεις πρόληψης για την αποφυγή των φαινομένων βίας, αλλά και ψυχολογική υποστήριξη σε όσα παιδιά την έχουν υποστεί, δράσεις σε περιστατικά εξαφάνισης κλπ.

Μπορείτε να στηρίξετε το σημαντικό έργο του, μέσα από το ιδιαίτερα πλούσιο eshop του, όπου θα βρείτε όχι μόνο πολύχρωμες λαμπάδες, αλλά και άλλα είδη δώρων και πασχαλινές κάρτες.

421071254-862689962566972-6484181313052525565-n.jpg

Στα πασχαλινά bazaars θα βρείτε χειροποίητες λαμπάδες και πασχαλινές κατασκευές, δώρα για μικρούς και μεγάλους που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του οργανισμού για τη στήριξη των χιλιάδων παιδιών που μας έχουν ανάγκη.

Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες για τα μπαζάρ στη Θεσσαλονίκη:

15/04 - 4/05

Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας & Ερμού

Ωράριο καταστημάτων

22/04 - 03/05

One Salonica Outlet Mall Κώττα Ρούλια 10, Θεσσαλονίκη

Καθ. 10:00-21:00

27/4 10:00-20:00

28/4 11:00-20:00

27 - 28/04

Mega Outlet Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 43, Πυλαία

27/4 10:00-20:00

28/4 11:00-20:00

27/04

Κεντρική Πλατεία Δήμου Λαγκαδά

10:00-14:00

28/04

Κεντρική Πλατεία, Άγιος Αθανάσιος Δ. Χαλκηδόνος

10:00-14:00

«Χάρη στην εμπιστοσύνη και την στήριξη του κόσμου λειτουργούμε εδώ και 28 χρόνια, μιας και ο Οργανισμός στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των πολιτών και των εταιρειών. Ελπίζουμε λοιπόν να μας τιμήσει και με τις φετινές του πασχαλινές αγορές, ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά που το έχουν ανάγκη και στις οικογένειές τους ό, τι πραγματικά αξίζουν», ανέφερε στο makthes.gr η Ελευθερία Μωυσίδου από το Τμήμα Επικοινωνίας «του Χαμόγελου του Παιδιού».

Άλλωστε, χάρη στη συμμετοχή όλων, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το 2023 και για μία ακόμα χρονιά κατάφερε να υποστηρίξει ανάγκες 16.573 παιδιών και των οικογενειών τους με προβλήματα διαβίωσης.

Πώς βοηθάμε «το Χαμόγελο του Παιδιού»

- Αποστολή SMS ή κλήση στο 19810

- Κάνοντας μια οικονομική δωρεά

- Κάλυψη διαφόρων αναγκών μέσω της πλατφόρμας crowdfunding του Οργανισμού

- Αγορά πασχαλινών και άλλων ειδών από το eshop

- Παράδοση ή αποστολή τροφίμων και άλλων ειδών στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.


Η Λάμψη

Διήμερο πασχαλινό bazaar διοργανώνει στις 20 και 21 Απρίλιου και o Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος, «η Λάμψη», στα γραφεία του συλλόγου, Κλεάνθους 5 & Παπαναστασίου, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 .

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν λαμπάδες, χειροποίητες κατασκευές και πασχαλινά στεφάνια και διακοσμητικά, όλα φτιαγμένα όλα με μεράκι και αγάπη από τις εθελόντριες του Συλλόγου.

Αν προτιμάτε τις διαδικτυακές αγορές, τότε μπορείτε να επισκεφτείτε και να περιηγηθείτε από το eshop του συλλόγου.

prosklisi-bazaar.jpg

Ο σύλλογος ΛΑΜΨΗ ιδρύθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη από γονείς απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από κακοήθες νόσημα και νοσηλεύτηκαν στα παιδο-ογκολογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν δύο παιδο-ογκολογικά τμήματα, ένα στο Ιπποκράτειο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης κι ένα στο ΑΧΕΠΑ που εντάσσεται στη Β ' Παιδιατρική κλινική, ενώ αντίστοιχη κλινική στο Γ.Ν. Θ. Παπανικολάου φιλοξενεί εφήβους και παιδιά που οδηγούνται προς μεταμόσχευση του μυελού των οστών.

Σκοπός του σωματείου είναι η στήριξη με κάθε τρόπο οικογενειών που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, η βελτίωση της παιδιατρικής και ιατρικής φροντίδας των παιδιών που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα και η ενημέρωση της κοινωνίας.


Σύλλογος Αρωγής ΑΧΤΙΔΑ

Το φετινό πασχαλινό μπαζάρ της ΑΧΤΙΔΑΣ θα λάβει χώρα στις 18 Απριλίου, 16:30-21:00, στο Oval Bistronomy (Φιλικής Εταιρείας 1).

Στο πάγκο της «ΑΧΤΙΔΑΣ» θα βρείτε χειροποίητες λαμπάδες, κοσμήματα και πολλές άλλες πασχαλινές δημιουργίες.

434645083-826418989521616-2696766214557399530-n.jpg


Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αυτιστικών ατόμων με Ν.Υ. Β. Ελλάδας ιδρύθηκε το 1987, με στόχο την αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια των μελών του για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου προβλήματος των αυτιστικών παιδιών τους και κατ’ επέκταση των οικογενειών τους.

Ο Σύλλογος «ΑΧΤΙΔΑ», ιδρύθηκε το 1997 στην Θεσσαλονίκη, με την επωνυμία "Σύλλογος Αρωγής Συλλόγου Γονέων Αυτιστικών Ατόμων Β.Ε". Γρήγορα πλαισιώθηκε από μέλη και φίλους που ευαισθητοποιήθηκαν από το πρόβλημα των αυτιστικών παιδιών και τους γονείς, που προσπαθούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους με σύγχρονες πρωτοποριακές μεθόδους.

Το Κέντρο Αυτισμού "Αχτίδα" σήμερα παρέχει: Διάγνωση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία ατόμων με αυτισμό με στόχο τη συναισθηματική ωρίμανση, εκμάθηση δεξιοτήτων και κοινωνικοποίηση, ασκήσεις κολύμβησης με την καθοδήγηση εξειδικευμένων εκπαιδευτών, δημιουργική απασχόληση αυτιστικών παιδιών, λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού, εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς αυτιστικών παιδιών, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το πρόβλημα του αυτισμού.


Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα»

Για άλλη μια χρονιά, το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα» διοργανώνει για τέσσερις ημέρες πασχαλινό μπαζάρ, με όμορφες δημιουργίες και δώρα για όλους, προκειμένου να ενισχυθεί το έργο του!

Συγκεκριμένα, το μπαζάρ θα πραγματοποιηθεί στις 18, 19, 20 & 21 Απριλίου στο νεοκλασικό κτήριο του σωματείου της «Μέλισσας» στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 36 από τις 11 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ.

434465450-746248864308498-1702149650297021640-n.jpg

Ένας από τους παλαιότερους φορείς παιδικής προστασίας της Θεσσαλονίκης, το ίδρυμα «Η Μέλισσα», ιδρύθηκε και λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1921. Δίνει καθημερινό αγώνα για να συνεχίσει να στέκεται δίπλα στα παιδιά εκείνα που τον έχουν ανάγκη και γι’ αυτό φιλοξενεί και στηρίζει παραμελημένα και κακοποιημένα κορίτσια ηλικίας 9 έως 24 ετών.

Σκοπός του είναι να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση κάθε παιδιού που βρίσκεται κοντά μας, να μειωθεί η ιδρυματική συμπεριφορά του και να αποκτήσει εμπειρία οικογενειακής ζωής. Απώτερος στόχος και ευχή, είναι να του δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσει τη ζωή του και να φτάσει την ενηλικίωση, μέσα σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον.

Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών διοργανώνει αυτήν την Κυριακή, 21 Απριλίου, 10:00-13:00, Πασχαλινό Bazaar στην Aίθουσα εκδηλώσεων του Οικοτροφείου «Παναγία Η Γλυκοφιλούσα» που βρίσκεται στην οδό Ν. Πλαστήρα 65, Χαριλάου – στάση Παπανακλή Λεωφορεία 11, 58.

Μπορείτε να προμηθευτείτε χειροποίητες λαμπάδες και άλλα πασχαλινά δώρα!

437870152-804600585033049-6003816566529198788-n.jpg

Η Alzheimer Hellas είναι μη-κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε το 1995. Στόχος της Alzheimer Hellas είναι να προωθήσει την καλύτερη φροντίδα τόσο των ασθενών όσο και των οικογενειών τους, την επιστημονική έρευνα, την ενημέρωση του κοινού για την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Στη Θεσσαλονίκη, η Alzheimer Hellas διατηρεί δύο Κέντρα Ημέρας, στα πλαίσια των οποίων παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την άνοια.

ΕΛΕΠΑΠ

Ενόψει Πάσχα, οι άνθρωποι της ΕΛΕΠΑΠ ήδη έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούν μπαζάρ για καλό σκοπό. Επισκεπτόμενοι τα μπαζάρ τους, μπορείτε να βρείτε δώρα, αντικείμενα τέχνης και φυσικά λαμπάδες για εσάς και τα παιδάκια σας.

Πραγματοποιήθηκαν ήδη μπαζάρ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ σήμερα 18 Απριλίου το μπαζάρ θα γίνει στην Αραμπατζής/Χρυσή Ζύμη (12.00-15.00). Επιπλέον, στις 23/04 διοργανώνεται ακόμα ένα παζάρι στην Intrum (09.30-15.00), στις 24 Απριλίου στην Eurobank 10.00-17.00) και στις 26 Απριλίου στο Γένεσις (11.00-13.00).

Ταυτόχρονα, στο eshop της ARTεμείς θα βρείτε λαμπάδες, πασχαλινά κοσμήματα, διακοσμητικά, σοκολατένια αβγά και λιχουδιές αλλά και διάφορα άλλα είδη δώρων, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από αποφοίτους των προγραμμάτων της ΕΛΕΠΑΠ

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Β. Ελλάδα, το οποίο από το 1969 καλύπτει σφαιρικά τις ανάγκες θεραπείας και αποκατάστασης παιδιών και νέων, προσφέροντας τους καθημερινά θεραπευτικά, συμβουλευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα. Στόχος της να οικοδομήσει ένα μέλλον πιο αυτόνομο και πιο φωτεινό για τα παιδιά της.


Αδέσποτος Πλανήτης

Η φιλοζωική ομάδα Stray Planet - Αδέσποτος Πλανήτης διοργανώνει διήμερο πασχαλινό μπαζάρ στον χώρο «Hot Dog Pet Grooming» (Στυλιανού Γονατά 3, Πλατεία Ναυαρίνου, με σκοπό την ενίσχυση του σωματείου και την κάλυψη των εξόδων σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των αδέσποτων που φροντίζει. Εκεί θα μπορέσετε να βρείτε λαμπάδες, καλαθάκια για τα πασχαλινά σας αβγά, υφασμάτινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων, πασχαλινά διακοσμητικά και δώρα, όπως χειροποίητα σκυλάκια φτιαγμένα από μαλλί, μέχρι ειδικές αγορές για τους μικρούς μας τετράποδους φίλους…

Σάββατο 20/4: 12:00- 20:00
Kυριακή 21/4 12:00-20:00

adespotos-planitis.jpg

Ο Αδέσποτος Πλανήτης δρα στην περιοχή της Εξοχής στο Ασβεστοχώρι από το 2015 με σίτιση, περίθαλψη, στειρώσεις, σε περιστατικά κακοποίησης και φυσικά υιοθεσιών αδέσποτων ζώων (πάντα σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος).

Αυτή τη στιγμή φροντίζει γύρω στα 120 ζώα (κυρίως σκυλιά). Στηρίζεται αποκλειστικά σε προσφορές από τον κόσμο και έσοδα από τους εθελοντές και τους φίλους της ομάδας και από εκδηλώσεις όπως αυτό το Bazaar.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά για την κάλυψη των εξόδων σίτισης και κτηνιατρικής περίθαλψης των αδέσποτων που φροντίζει το Σωματείο.


Φιλοζωικό σωματείο «Προστασία Αδέσποτων Ζώων η ΑΓΑΠΗ»

«Η ΑΓΑΠΗ» ετοίμασε για όλους εσάς τις πιο όμορφες χειροποίητες λαμπάδες, πάνινες τσάντες ζωγραφισμένες στο χέρι, τις κούπες που όλα αυτά τα χρόνια έχετε πραγματικά αγαπήσει και πολλά ακόμα.

Θα σας περιμένει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 20 και 21 Απριλίου και ώρες 11:30-18:00, στο γνωστό rock restaurant Crowbar στην οδό Τσόπελα 4, πίσω από το ιστορικό κτίριο του θεάτρου της ΕΜΣ.

Θα πιείτε τον καφέ σας, θα φάτε το κατιτίς σας και παράλληλα θα κάνετε τα ψώνια σας για να θα βοηθήσετε και στην προστασία, η βοήθεια και η περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.

436350824-839865234848404-4832999676049970010-n.jpg

Το σωματείο «Προστασία Αδέσποτων Ζώων η ΑΓΑΠΗ» ιδρύθηκε το 2000 στην Πυλαία, με σκοπό οι σποραδικές και μεμονωμένες προσπάθειες που γίνονταν μέχρι τότε, να γίνουν πιο οργανωμένες και αποτελεσματικές.

Μέχρι σήμερα, οι εθελοντές του σωματείου έχουν περιθάλψει σημαντικό αριθμό από γάτες και σκύλους, έχουν στειρώσει μεγάλο αριθμό αδέσποτες ζώων, έχουν δώσει για υιοθεσία πολλά γατάκια και σκυλάκια και έχουν δημιουργήσει ένα μικρό κέντρο περίθαλψης για τη φύλαξη αδέσποτων ζώων που έχουν ανάγκη.

Το Πάσχα σιγά σιγά φτάνει και τα βαφτιστήρια ανυπομονούν για τα δώρα που θα λάβουν από τις νονές και τους νονούς, μαζί με τις λαμπάδες, τα σοκολατένια αβγά και τα παραδοσιακά τσουρέκια

Και τι καλύτερο από το να αγοράσετε πασχαλινές κατασκευές και δώρα, για μικρούς και μεγάλους, σε πολύ προσιτές και οικονομικές τιμές από ΜΚΟ και φιλανθρωπικά σωματεία, ώστε να δώσετε χαρά και να καλύψετε τις πολλές και διαφορετικές ανάγκες παιδιών και ανθρώπων που έχουν ανάγκη.


Αμυμώνη

Ολόκληρη η νέα πασχαλινή συλλογή, με λαμπάδες σε υπέροχα, πρωτότυπα σχέδια, πασχαλινά δώρα και διακοσμητικά, όλα ξεχωριστά και φτιαγμένα με πολλή αγάπη από το εργαστήρι του συλλόγου, είναι διαθέσιμη στο eshop.

436360879-851377183683832-6070978641005673281-n.jpg


Η Αμυμώνη είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, όπως νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομα, νευρολογικές διαταραχές, κινητικά προβλήματα, ψυχιατρικές διαταραχές, επιληψία και προβλήματα ακοής.

Ιδρύθηκε πριν από 26 χρόνια, σε μια εποχή που δεν υπήρχε οποιοδήποτε κατάλληλο εκπαιδευτικό πλαίσιο για παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες.

Σκοπός του είναι να έχουν και τα τυφλά παιδιά με πρόσθετες αναπηρίες, τις ευκαιρίες που τους αναλογούν στην εκπαίδευση, την αξιοπρέπεια και στην όσο το δυνατόν πιο αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής.


Ανοιχτή Αγκαλιά

Μπορείτε να βοηθήσετε το έργο της «Ανοιχτής Αγκαλιάς», αγοράζοντας από το eshop του λαμπάδες ή κάποιο από τα μοναδικά χειροποίητα αντικείμενα σύγχρονης κεραμικής από πορσελάνη ή πηλό.

lampada1.jpg


Ο οργανισμός προσπαθεί να γίνει μία αγκαλιά για όποιον το έχει ανάγκη. Στις προτεραιότητές του βρίσκονται τα παιδιά στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Ελλάδας, οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών της χώρας και όλες οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Στηρίζει τις μονάδες υγείας/νοσοκομείων με εξοπλισμό και διοργανώνει προγράμματα υποστήριξης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης για θέματα ψυχικής υγείας. Λειτουργεί Κέντρο Ημέρας για την κοινωνική ένταξη παιδιών ηλικίας 2,5 - 14 ετών με αναπτυξιακές και συναισθηματικές διαταραχές.


Παιδικά χωριά SOS

Φέτος το Πάσχα, επιλέγουμε λαμπάδες και πασχαλινά διακοσμητικά που θα αναδείξουν κάθε γωνιά του σπιτιού, του κήπου και της βεράντας από τα Παιδικά Χωριά SOS, βοηθώντας με κάθε αγορά τα παιδιά και τις οικογένειες που υποστηρίζουν σε όλη την Ελλάδα, με στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει με ασφάλεια, σεβασμό και αγάπη.

Όλη η πασχαλινή συλλογή είναι διαθέσιμη στο eshop των Παιδικών Χωριών SOS, απ’ όπου μπορούμε να επιλέξουμε από μία ποικιλία πασχαλινών δώρων, λαμπάδων, αλλά και ηλεκτρονικών πασχαλινών καρτών για να ευχηθούμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα και συναδέλφους.

lampades-paidika-xoria-sos.jpg


Σχεδία

Αυτό το Πάσχα διαλέξτε τις λαμπάδες & όλα τα προσωπικά και εταιρικά σας δώρα από το «σχεδίαρτ». Το «σχεδίαρτ» είναι ένα κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» όπου συναντιούνται η αγάπη, η αλληλεγγύη, η συμμετοχή, η κοινωνική ένταξη, η δημιουργία, η καινοτομία και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Παλαιά απούλητα τεύχη του ελληνικού περιοδικού δρόμου επαναχρησιμοποιούνται, επανασχεδιάζονται και μεταμορφώνονται σε υψηλής αισθητικής και ποιότητας προϊόντα, από λαμπάδες και κοσμήματα μέχρι φωτιστικά.

Όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και μοναδικά, έχουν σχεδιαστεί και δημιουργηθεί στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τα αδιάθετα τεύχη του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», αλλά και το ζήλο και το ταλέντο των δημιουργών τους, οι οποίοι προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άστεγοι, μακροχρόνια άνεργοι κ.ά.), χρησιμοποιώντας, όσο το δυνατό περισσότερο, φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Μπορείτε να τα βρείτε online στο eshop του «σχεδίαρτ».

lampades-shedia.jpg


Πασχαλινά bazaar

Κι αν θέλετε να δείτε από κοντά κάποια από τα παραπάνω πασχαλινά είδη και να έχετε μια πιο προσωπική επαφή με τους εθελοντές των φιλανθρωπικών σωματείων και συλλόγων, μπορείτε να βρεθείτε σε κάποιο από τα καθιερωμένα πασχαλινά bazaars, αρκετά από τα οποία έχουν ξεκινήσει στην Θεσσαλονίκη. Το μόνο βέβαιο πως μαζί με την καλύτερη γιορτινή σας διάθεση, θα ζωντανέψει και το αίσθημα της προσφοράς και της αγάπης!


Μία λαμπάδα… ένα Χαμόγελο του Παιδιού

Με το μήνυμα «Μία λαμπάδα … ένα Χαμόγελο» και αυτό το Πάσχα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζητά την υποστήριξη όλων για να συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες κάθε παιδιού στη χώρα.

Ο Οργανισμός προσφέρει υπηρεσίες και δράσεις πρόληψης για την αποφυγή των φαινομένων βίας, αλλά και ψυχολογική υποστήριξη σε όσα παιδιά την έχουν υποστεί, δράσεις σε περιστατικά εξαφάνισης κλπ.

Μπορείτε να στηρίξετε το σημαντικό έργο του, μέσα από το ιδιαίτερα πλούσιο eshop του, όπου θα βρείτε όχι μόνο πολύχρωμες λαμπάδες, αλλά και άλλα είδη δώρων και πασχαλινές κάρτες.

421071254-862689962566972-6484181313052525565-n.jpg

Στα πασχαλινά bazaars θα βρείτε χειροποίητες λαμπάδες και πασχαλινές κατασκευές, δώρα για μικρούς και μεγάλους που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του οργανισμού για τη στήριξη των χιλιάδων παιδιών που μας έχουν ανάγκη.

Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες για τα μπαζάρ στη Θεσσαλονίκη:

15/04 - 4/05

Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας & Ερμού

Ωράριο καταστημάτων

22/04 - 03/05

One Salonica Outlet Mall Κώττα Ρούλια 10, Θεσσαλονίκη

Καθ. 10:00-21:00

27/4 10:00-20:00

28/4 11:00-20:00

27 - 28/04

Mega Outlet Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 43, Πυλαία

27/4 10:00-20:00

28/4 11:00-20:00

27/04

Κεντρική Πλατεία Δήμου Λαγκαδά

10:00-14:00

28/04

Κεντρική Πλατεία, Άγιος Αθανάσιος Δ. Χαλκηδόνος

10:00-14:00

«Χάρη στην εμπιστοσύνη και την στήριξη του κόσμου λειτουργούμε εδώ και 28 χρόνια, μιας και ο Οργανισμός στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των πολιτών και των εταιρειών. Ελπίζουμε λοιπόν να μας τιμήσει και με τις φετινές του πασχαλινές αγορές, ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά που το έχουν ανάγκη και στις οικογένειές τους ό, τι πραγματικά αξίζουν», ανέφερε στο makthes.gr η Ελευθερία Μωυσίδου από το Τμήμα Επικοινωνίας «του Χαμόγελου του Παιδιού».

Άλλωστε, χάρη στη συμμετοχή όλων, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το 2023 και για μία ακόμα χρονιά κατάφερε να υποστηρίξει ανάγκες 16.573 παιδιών και των οικογενειών τους με προβλήματα διαβίωσης.

Πώς βοηθάμε «το Χαμόγελο του Παιδιού»

- Αποστολή SMS ή κλήση στο 19810

- Κάνοντας μια οικονομική δωρεά

- Κάλυψη διαφόρων αναγκών μέσω της πλατφόρμας crowdfunding του Οργανισμού

- Αγορά πασχαλινών και άλλων ειδών από το eshop

- Παράδοση ή αποστολή τροφίμων και άλλων ειδών στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.


Η Λάμψη

Διήμερο πασχαλινό bazaar διοργανώνει στις 20 και 21 Απρίλιου και o Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος, «η Λάμψη», στα γραφεία του συλλόγου, Κλεάνθους 5 & Παπαναστασίου, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 .

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν λαμπάδες, χειροποίητες κατασκευές και πασχαλινά στεφάνια και διακοσμητικά, όλα φτιαγμένα όλα με μεράκι και αγάπη από τις εθελόντριες του Συλλόγου.

Αν προτιμάτε τις διαδικτυακές αγορές, τότε μπορείτε να επισκεφτείτε και να περιηγηθείτε από το eshop του συλλόγου.

prosklisi-bazaar.jpg

Ο σύλλογος ΛΑΜΨΗ ιδρύθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη από γονείς απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από κακοήθες νόσημα και νοσηλεύτηκαν στα παιδο-ογκολογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν δύο παιδο-ογκολογικά τμήματα, ένα στο Ιπποκράτειο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης κι ένα στο ΑΧΕΠΑ που εντάσσεται στη Β ' Παιδιατρική κλινική, ενώ αντίστοιχη κλινική στο Γ.Ν. Θ. Παπανικολάου φιλοξενεί εφήβους και παιδιά που οδηγούνται προς μεταμόσχευση του μυελού των οστών.

Σκοπός του σωματείου είναι η στήριξη με κάθε τρόπο οικογενειών που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, η βελτίωση της παιδιατρικής και ιατρικής φροντίδας των παιδιών που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα και η ενημέρωση της κοινωνίας.


Σύλλογος Αρωγής ΑΧΤΙΔΑ

Το φετινό πασχαλινό μπαζάρ της ΑΧΤΙΔΑΣ θα λάβει χώρα στις 18 Απριλίου, 16:30-21:00, στο Oval Bistronomy (Φιλικής Εταιρείας 1).

Στο πάγκο της «ΑΧΤΙΔΑΣ» θα βρείτε χειροποίητες λαμπάδες, κοσμήματα και πολλές άλλες πασχαλινές δημιουργίες.

434645083-826418989521616-2696766214557399530-n.jpg


Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αυτιστικών ατόμων με Ν.Υ. Β. Ελλάδας ιδρύθηκε το 1987, με στόχο την αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια των μελών του για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου προβλήματος των αυτιστικών παιδιών τους και κατ’ επέκταση των οικογενειών τους.

Ο Σύλλογος «ΑΧΤΙΔΑ», ιδρύθηκε το 1997 στην Θεσσαλονίκη, με την επωνυμία "Σύλλογος Αρωγής Συλλόγου Γονέων Αυτιστικών Ατόμων Β.Ε". Γρήγορα πλαισιώθηκε από μέλη και φίλους που ευαισθητοποιήθηκαν από το πρόβλημα των αυτιστικών παιδιών και τους γονείς, που προσπαθούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους με σύγχρονες πρωτοποριακές μεθόδους.

Το Κέντρο Αυτισμού "Αχτίδα" σήμερα παρέχει: Διάγνωση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία ατόμων με αυτισμό με στόχο τη συναισθηματική ωρίμανση, εκμάθηση δεξιοτήτων και κοινωνικοποίηση, ασκήσεις κολύμβησης με την καθοδήγηση εξειδικευμένων εκπαιδευτών, δημιουργική απασχόληση αυτιστικών παιδιών, λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού, εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς αυτιστικών παιδιών, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το πρόβλημα του αυτισμού.


Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα»

Για άλλη μια χρονιά, το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα» διοργανώνει για τέσσερις ημέρες πασχαλινό μπαζάρ, με όμορφες δημιουργίες και δώρα για όλους, προκειμένου να ενισχυθεί το έργο του!

Συγκεκριμένα, το μπαζάρ θα πραγματοποιηθεί στις 18, 19, 20 & 21 Απριλίου στο νεοκλασικό κτήριο του σωματείου της «Μέλισσας» στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 36 από τις 11 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ.

434465450-746248864308498-1702149650297021640-n.jpg

Ένας από τους παλαιότερους φορείς παιδικής προστασίας της Θεσσαλονίκης, το ίδρυμα «Η Μέλισσα», ιδρύθηκε και λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1921. Δίνει καθημερινό αγώνα για να συνεχίσει να στέκεται δίπλα στα παιδιά εκείνα που τον έχουν ανάγκη και γι’ αυτό φιλοξενεί και στηρίζει παραμελημένα και κακοποιημένα κορίτσια ηλικίας 9 έως 24 ετών.

Σκοπός του είναι να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση κάθε παιδιού που βρίσκεται κοντά μας, να μειωθεί η ιδρυματική συμπεριφορά του και να αποκτήσει εμπειρία οικογενειακής ζωής. Απώτερος στόχος και ευχή, είναι να του δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσει τη ζωή του και να φτάσει την ενηλικίωση, μέσα σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον.

Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών διοργανώνει αυτήν την Κυριακή, 21 Απριλίου, 10:00-13:00, Πασχαλινό Bazaar στην Aίθουσα εκδηλώσεων του Οικοτροφείου «Παναγία Η Γλυκοφιλούσα» που βρίσκεται στην οδό Ν. Πλαστήρα 65, Χαριλάου – στάση Παπανακλή Λεωφορεία 11, 58.

Μπορείτε να προμηθευτείτε χειροποίητες λαμπάδες και άλλα πασχαλινά δώρα!

437870152-804600585033049-6003816566529198788-n.jpg

Η Alzheimer Hellas είναι μη-κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε το 1995. Στόχος της Alzheimer Hellas είναι να προωθήσει την καλύτερη φροντίδα τόσο των ασθενών όσο και των οικογενειών τους, την επιστημονική έρευνα, την ενημέρωση του κοινού για την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Στη Θεσσαλονίκη, η Alzheimer Hellas διατηρεί δύο Κέντρα Ημέρας, στα πλαίσια των οποίων παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την άνοια.

ΕΛΕΠΑΠ

Ενόψει Πάσχα, οι άνθρωποι της ΕΛΕΠΑΠ ήδη έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούν μπαζάρ για καλό σκοπό. Επισκεπτόμενοι τα μπαζάρ τους, μπορείτε να βρείτε δώρα, αντικείμενα τέχνης και φυσικά λαμπάδες για εσάς και τα παιδάκια σας.

Πραγματοποιήθηκαν ήδη μπαζάρ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ σήμερα 18 Απριλίου το μπαζάρ θα γίνει στην Αραμπατζής/Χρυσή Ζύμη (12.00-15.00). Επιπλέον, στις 23/04 διοργανώνεται ακόμα ένα παζάρι στην Intrum (09.30-15.00), στις 24 Απριλίου στην Eurobank 10.00-17.00) και στις 26 Απριλίου στο Γένεσις (11.00-13.00).

Ταυτόχρονα, στο eshop της ARTεμείς θα βρείτε λαμπάδες, πασχαλινά κοσμήματα, διακοσμητικά, σοκολατένια αβγά και λιχουδιές αλλά και διάφορα άλλα είδη δώρων, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από αποφοίτους των προγραμμάτων της ΕΛΕΠΑΠ

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Β. Ελλάδα, το οποίο από το 1969 καλύπτει σφαιρικά τις ανάγκες θεραπείας και αποκατάστασης παιδιών και νέων, προσφέροντας τους καθημερινά θεραπευτικά, συμβουλευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα. Στόχος της να οικοδομήσει ένα μέλλον πιο αυτόνομο και πιο φωτεινό για τα παιδιά της.


Αδέσποτος Πλανήτης

Η φιλοζωική ομάδα Stray Planet - Αδέσποτος Πλανήτης διοργανώνει διήμερο πασχαλινό μπαζάρ στον χώρο «Hot Dog Pet Grooming» (Στυλιανού Γονατά 3, Πλατεία Ναυαρίνου, με σκοπό την ενίσχυση του σωματείου και την κάλυψη των εξόδων σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των αδέσποτων που φροντίζει. Εκεί θα μπορέσετε να βρείτε λαμπάδες, καλαθάκια για τα πασχαλινά σας αβγά, υφασμάτινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων, πασχαλινά διακοσμητικά και δώρα, όπως χειροποίητα σκυλάκια φτιαγμένα από μαλλί, μέχρι ειδικές αγορές για τους μικρούς μας τετράποδους φίλους…

Σάββατο 20/4: 12:00- 20:00
Kυριακή 21/4 12:00-20:00

adespotos-planitis.jpg

Ο Αδέσποτος Πλανήτης δρα στην περιοχή της Εξοχής στο Ασβεστοχώρι από το 2015 με σίτιση, περίθαλψη, στειρώσεις, σε περιστατικά κακοποίησης και φυσικά υιοθεσιών αδέσποτων ζώων (πάντα σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος).

Αυτή τη στιγμή φροντίζει γύρω στα 120 ζώα (κυρίως σκυλιά). Στηρίζεται αποκλειστικά σε προσφορές από τον κόσμο και έσοδα από τους εθελοντές και τους φίλους της ομάδας και από εκδηλώσεις όπως αυτό το Bazaar.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά για την κάλυψη των εξόδων σίτισης και κτηνιατρικής περίθαλψης των αδέσποτων που φροντίζει το Σωματείο.


Φιλοζωικό σωματείο «Προστασία Αδέσποτων Ζώων η ΑΓΑΠΗ»

«Η ΑΓΑΠΗ» ετοίμασε για όλους εσάς τις πιο όμορφες χειροποίητες λαμπάδες, πάνινες τσάντες ζωγραφισμένες στο χέρι, τις κούπες που όλα αυτά τα χρόνια έχετε πραγματικά αγαπήσει και πολλά ακόμα.

Θα σας περιμένει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 20 και 21 Απριλίου και ώρες 11:30-18:00, στο γνωστό rock restaurant Crowbar στην οδό Τσόπελα 4, πίσω από το ιστορικό κτίριο του θεάτρου της ΕΜΣ.

Θα πιείτε τον καφέ σας, θα φάτε το κατιτίς σας και παράλληλα θα κάνετε τα ψώνια σας για να θα βοηθήσετε και στην προστασία, η βοήθεια και η περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.

436350824-839865234848404-4832999676049970010-n.jpg

Το σωματείο «Προστασία Αδέσποτων Ζώων η ΑΓΑΠΗ» ιδρύθηκε το 2000 στην Πυλαία, με σκοπό οι σποραδικές και μεμονωμένες προσπάθειες που γίνονταν μέχρι τότε, να γίνουν πιο οργανωμένες και αποτελεσματικές.

Μέχρι σήμερα, οι εθελοντές του σωματείου έχουν περιθάλψει σημαντικό αριθμό από γάτες και σκύλους, έχουν στειρώσει μεγάλο αριθμό αδέσποτες ζώων, έχουν δώσει για υιοθεσία πολλά γατάκια και σκυλάκια και έχουν δημιουργήσει ένα μικρό κέντρο περίθαλψης για τη φύλαξη αδέσποτων ζώων που έχουν ανάγκη.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία